Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 13:00 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

Aniu, miałaś łapać koty.Miejsce w lecznicy jest.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 18, 2012 17:59 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

Nasz stały podwórkowy podopieczny wczoraj za saszetką wszedł do domu :D To całkiem dziki kot, więc musiał być naprawdę głodny. Mało tego, podczas gdy jadł obszukałam go i znalazłam kleszcza. Usunęłam pęsetą, a on nawet nie pisnął. Dzisiaj czekam na niego z Frontlinem. Brudny jak nieszczęście. Jeszcze trochę i uda się go zapakować w transporter, oczywiście w trakcie jedzenia :D

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pt maja 18, 2012 18:46 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

To kciuki za łapankę :ok: i do lecznicy.Adres znasz.Ale to nie dzikusek, skoro daje się głaskać.

ewar

Post » Pt maja 18, 2012 20:35 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

Nie mogę na razie :( Max chory i Jusi koncerty-w środę będę dopiero wolna jak nic nie wyskoczy to klatkę pożyczę,Zuzia jeszcze chodzi bo je karmiłam wieczorem :lol: a przy łapaniu czasami 2 godz stać :(

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Nie maja 20, 2012 18:45 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

A Zibi zaprzyjażnił się dzisiaj ze Żwirusiem :D Żwirek darł się całą noc pod drzwiami :mrgreen: rano ubrałam mu szeleczki i proszę :D a że z niego tchórz okrutny :lol: to byłam mocno zdziwiona. Nakarmiliśmy Zibiego i to bure-a Zibi do zabawy-Żwiruś też :piwa: tak że resocjalizacja idzie ku dobremu :ok: Szylci nikt od piątku nie widział :(

jaga666

Post » Wto maja 22, 2012 18:34 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy czarnuszka.

Złapałyśmy kocurka ( chyba? ) czarnego o miętowych oczkach.Prześliczny jest i bardzo grzeczny.Pani, która się opiekuje tamtejszymi kotami mówiła do znajomego, że to wyrzucone, domowe koty.Spróbuję się z nią skontaktować i jesienią wyłapać, poszukać im domów.Są takie piękne, zadbane, nawet za grube.Dzisiaj była Krystynka, ów czarnuszek i bardzo brudny krówek.Przemiły, kiedyś go głaskałam.
Jutro sterylka, bądź kastracja, odrobaczenie i wypuszczamy to czarne coś na wolność.Jakieś imię wtedy dostanie.

ewar

Post » Śro maja 23, 2012 11:39 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy czarnuszka.

Wyszłam z lecznicy kiedy Bambo był świeżo po zastrzyku, ale sądząc po zapachu to kocurek.Wieczorem będę wiedziała więcej.Wygląda na zdrowego, jest pulchniutki, oczka cudne.
Obrazek

ewar

Post » Śro maja 23, 2012 17:45 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy czarnuszka.

Ale sliczny ten czarnulek :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro maja 23, 2012 17:57 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy czarnuszka.

Tam są trzy takie, w tym Loluś, najmniejszy z nich, który został złapany jako pierwszy.Był dzisiaj, wygląda przecudnie :1luvu: :1luvu: Kolejny czarnuszek miał wejść do klatki, kiedy wiatr zamknął klapę :evil: Trzeba więc będzie odczekać.Krystynka jest bardzo gruba, ale od kiedy ją poznałam taka właśnie jest.To kotka, która podchodzi bliziutko, palcem da się dotknąć.Pierwsza do miski, to w ogóle chyba szefowa tego terenu.Do klatki chyba nie wejdzie, jest sprytna.Koty dostały dużą puszkę Felixa, surowe mięso i suchą karmę.Czysta woda jest w miskach, nie będą ani głodne, ani spragnione.
Najbardziej ucieszył mnie widok Lolusia. To taki cudny kocurek i nie jest dziki, bardzo blisko podchodzi.Jest z nich najmniejszy.
Bambo jutro wraca na wolność, nie byłam wieczorem w lecznicy, ale Kasia mówiła, że wszystko w porządku.Oczywiście kot ma świerzb, chyba tylko advocate będzie można zastosować.Uszy wyczyszczone.

ewar

Post » Czw maja 24, 2012 11:32 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy czarnuszka.

Bambo już na wolności.Dzisiaj najadł się bardzo, ale nie chciał jeść karmy z puszki, natomiast wrąbał trzy miski surowego mięsa.Znikało z prędkością światła.Wetka oceniła go na ok.rok, a więc tam są jednak młodziutkie koty.
Przy okazji koty zostały nakarmione.Krystynkę podejrzewam o ciążę, ale jak ją złapać? Był ten, któremu przed nosem klatkę zamknął wiatr, był i Loluś, prześliczny kocurek.Krówka nie było, on w ogóle rzadko się tam pojawia.

ewar

Post » Czw maja 24, 2012 15:56 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy czarnuszka.

wiewióra11 wiezie właśnie kotka Alfreda do lecznicy.To bezdomniaczek, którego podkarmia.Będzie wykastrowany i wypuszczony.Oczywiście ogólny przegląd też będzie.Jutro go zobaczę.

ewar

Post » Czw maja 24, 2012 16:35 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Kolej na Alfreda.

Alfred to sympatyczny kocurek. Znamy się już ponad rok. Przychodzi do nas regularnie na darmowe żarło ;) Początkowo zwiewał na widok człowieka, ale teraz wie, że człowiek=pełna miska. Daje się nawet pogłaskać, podczas jedzenia oczywiście. Więc dzisiaj udało mi się go wziąć na ręce i włożyć w transporter. Nie prychał, nie wyrywał się. W samochodzie płakał, ale na miejscu był bardzo grzeczny. To był kiedyś czyjś kot. Jest łagodny, trochę nieufny, ale będzie z niego miziaczek.

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Czw maja 24, 2012 16:54 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Kolej na Alfreda.

A nam przybyła czwórka maluszków-Zuzia jest już po raz kolejny mamą-jest pod dobrą opieką :piwa: dwa dymniaczki,jedno wersja sportowa Maxa :mrgreen: czyli czarny z białymi skarpetkami i końcówką ogonka i biało-rudy.Trzeba się brać za resztę bo znowu się coś wydarzy przy moim szczęściu.Zuzia musi wrócić na wolność-kociakom muszę szukać domków:)

jaga666

Post » Pt maja 25, 2012 10:28 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Kolej na Alfreda.

Donoszę, iż Fredzio to miziak okrutny. Wetka ocenia go na 2-3 lata, ale bardziej dwa.Ogólnie zdrowy, ale w jednym uchu świerzb i zainfekowane oczka.Kleszczy i ran po kleszczach mnóstwo.Brudny straszliwie, trochę go wyczesałam, kiedy zasypiał na stole.Przy bolesnym zastrzyku był grzeczny, nawet mocno nie trzymałam.Zaraz wkleję zdjęcia.

ewar

Post » Pt maja 25, 2012 10:40 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Kolej na Alfreda.

To naprawdę przemiły kotek.Nie było żadnego problemu, aby go wyciągnąć z transporterka.Wyspał się też za wszystkie czasy.Jak zauważyła marta-po, bezdomniaczki nie mają dość snu, na wolności muszą być czujne, kiedy więc są bezpieczne, nadrabiają zaległości.Tak też było w przypadku Fredzia.Jest już po kastracji, Kasia wymieniła mnie w lecznicy, po powrocie na pewno coś napisze.
Obrazek Obrazek
A tutaj już śpi
Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]