MIECIO JUZ W SWOIM WSPANIALYM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 23, 2012 9:19 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Niedopuszczalne jest też trzymanie kocura w pomieszczeniu 2x1m.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro maja 23, 2012 9:38 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Cześć, jak byś chciała to mogę jutro przyjechać do Was i popstrykać lepsze zdjęcia Mieciowi (mam lustrzankę, więc może uda się zrobić coś korzystniejszego - może kotek przykuje czyjąś uwagę). Pytam kogo się da - nawet półobcych ludzi w pracy.

Druga ważna kwestia - zrobiłam ogłoszenie na Infoludku, ale nie wiem czy mogę wkleić zdjęcie Mietka z forum? Wybrałam to jak leży brzuszkiem do góry. Moge?

a i pytałam już wczoraj: "Na ogłoszeniu na Infoludku jest opcja podania numeru kontaktowego. Czy mogę podać nr kom., który jest podany na stronie TOZ-u? Z tel. będzie szybciej niż z e-mailem, a chodzi o jak najszybszą pomoc.."

Proszę odpisz szybciutko..
ObrazekTusia i Finka (aka Miczika i Czupirika)ObrazekSzarinka, najdroższa za TM

Patrysza

Od: Czw lut 02, 2012 15:58

Post » Śro maja 23, 2012 9:55 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Tak, podaj numer do Izy, ten co jest na stronie Toz Police (8 coś tam). Zdjęć lepszych nie ma, więc nie masz wyboru jakie wstawić:). Fajnie gdybyś mogła podjechać zrobić zdjęcia, mogłabyś umówić się z Izą i od razu może zrobiłabyś zdjęcia innym kociakom? Tak wykorzystując Cię...:) Jest cudowna dymna kotka, bardzo niesmiała, zrobiłam jej wczoraj zdjęcia, ale dupy nie urywa. No i inne.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro maja 23, 2012 10:00 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

WeraW pisze:J
Podajcie mi proszę listę portali, na których zwykle umieszczacie ogłoszenia, może są jakieś inne których ja nie znam. Wieczorem ogarnę wszystko jeszcze raz.

Podałam już parę postów wyżej.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 23, 2012 10:14 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

WeraW pisze:Jak sobie wyobrażasz, żeby do pomieszczenia gdzie jest matka i 5 2-tyg maluchów wpuścić jeszcze Mietka? Nie ma już więcej klatek, żeby rozdzielić towarzystwo. (...) Boje się, że jak tam wpadnie jeszcze on to matka się zestresuje i przestanie karmić.

1. Klatkę można pożyczyć
2. Trzymasz 2 tyg. Mietka w kanciapie a potem go dajesz do pokoju (małe mają 4 tyg. i zaczynają już same jeść)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 23, 2012 10:20 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

WeraW pisze:Tak, podaj numer do Izy, ten co jest na stronie Toz Police (8 coś tam). Zdjęć lepszych nie ma, więc nie masz wyboru jakie wstawić:). Fajnie gdybyś mogła podjechać zrobić zdjęcia, mogłabyś umówić się z Izą i od razu może zrobiłabyś zdjęcia innym kociakom? Tak wykorzystując Cię...:) Jest cudowna dymna kotka, bardzo niesmiała, zrobiłam jej wczoraj zdjęcia, ale dupy nie urywa. No i inne.

Skontaktuję się po południu. Jutro mogłabym być z samego rana do max 12, albo koło 18 :)

Moje i Wasz ogłoszenie już jest http://ogloszenia.infoludek.pl/ogloszenia/kategorie/short/zwierzaki.xhtml Teraz trzeba rozgłaszać dalej i trzymać kciuki!
ObrazekTusia i Finka (aka Miczika i Czupirika)ObrazekSzarinka, najdroższa za TM

Patrysza

Od: Czw lut 02, 2012 15:58

Post » Śro maja 23, 2012 10:29 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

toz-police pisze:Nasza kociarnia jest wielkosci malego pokoiku, jest tam matka z 5-cioma dwutygoniowymi maluchami zabrana dzisiaj z interwencji, kilka kotek po sterylizacjach ( siedza w klatkach ) i luzem kocur kastrat, ktory nie zgadza sie z Mietkiem ( Mietek nie jest wykastrowany ) Zreszta my nie mozemy w jednym malym pomieszczeniu nagromadzic nie wiadomo ile kotow bo zaczna nam chorowac. Nam jest tez bardzo zle, ze ewentualnie Miecio wroci w swoje miejsce bytowania, ale powiedzcie co mamy innego zrobic ? Mietek jest pooglaszany juz dawno i nic zero odzewu. My jedziemy jutro( same bez Miecia ) porozmawiac z ludzmi czy sie nim zaopiekuja, zobaczymy co z tego wyjdzie ? Mietek mial dt, ale niestety stracil i nikt nie chce mu dac innego. Takze nie robcie z Nas potworow, bo my naprawde nie mamy gdzie Miecia trzymac. Zebyscie wiedzialy gdzie On teraz siedzi to byscie tez zdecydowaly, ze to nie miejsce dla niego. Zosi i Kuki tez nikt nie chce, przeciez nie moga wiecznie siedziec w biurze. Tak wogole to my wogole nie mozemy tam trzymac zwierzat nawet w tej niby kociarni.

Przepraszam, czy to kwestia upału i ja czegoś nie zrozumiałam, czy tez faktycznie ORGANIZACJA PROZWIERZĘCA przymierza się do wypuszczenia NIEKASTROWANEGO kocura? 8O
Pomijam już fakt, że kuriozalny jest pomysł wypuszczenia go w miejscu gdzie grozi mu niebezpieczeństwo :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 23, 2012 11:03 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Zofia&Sasza pisze:
toz-police pisze:Nasza kociarnia jest wielkosci malego pokoiku, jest tam matka z 5-cioma dwutygoniowymi maluchami zabrana dzisiaj z interwencji, kilka kotek po sterylizacjach ( siedza w klatkach ) i luzem kocur kastrat, ktory nie zgadza sie z Mietkiem ( Mietek nie jest wykastrowany ) Zreszta my nie mozemy w jednym malym pomieszczeniu nagromadzic nie wiadomo ile kotow bo zaczna nam chorowac. Nam jest tez bardzo zle, ze ewentualnie Miecio wroci w swoje miejsce bytowania, ale powiedzcie co mamy innego zrobic ? Mietek jest pooglaszany juz dawno i nic zero odzewu. My jedziemy jutro( same bez Miecia ) porozmawiac z ludzmi czy sie nim zaopiekuja, zobaczymy co z tego wyjdzie ? Mietek mial dt, ale niestety stracil i nikt nie chce mu dac innego. Takze nie robcie z Nas potworow, bo my naprawde nie mamy gdzie Miecia trzymac. Zebyscie wiedzialy gdzie On teraz siedzi to byscie tez zdecydowaly, ze to nie miejsce dla niego. Zosi i Kuki tez nikt nie chce, przeciez nie moga wiecznie siedziec w biurze. Tak wogole to my wogole nie mozemy tam trzymac zwierzat nawet w tej niby kociarni.

Przepraszam, czy to kwestia upału i ja czegoś nie zrozumiałam, czy tez faktycznie ORGANIZACJA PROZWIERZĘCA przymierza się do wypuszczenia NIEKASTROWANEGO kocura? 8O
Pomijam już fakt, że kuriozalny jest pomysł wypuszczenia go w miejscu gdzie grozi mu niebezpieczeństwo :?

NIE KASTRUJEMY KOCUROW WOLNOZYJACYCH, powinnas wiedziec, ze z biegiem czasu maja problemy z nerkami.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Śro maja 23, 2012 11:09 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

toz-police pisze:
Zofia&Sasza pisze:

NIE KASTRUJEMY KOCUROW WOLNOZYJACYCH, powinnas wiedziec, ze z biegiem czasu maja problemy z nerkami.

Nie jest to prawda. Nie mam więcej pytań :? Zdanie o Toz-Police juz sobie wyrobiłam.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 23, 2012 11:11 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

A co jak Mietek zostanie ogłoszony, zgłosi się dom a Mietka ktoś znów skatuje albo gdzieś zwieje i go nie znajdziecie? Potem już ludzie nie będą chcieli kotów od Was adoptować bo nie będziecie dla nich wiarygodni. Jak ogłaszacie to go potrzymajcie jeszcze trochę w tej kanciapie... I dobrze by go było wykastrować :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 23, 2012 11:12 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Dziewczyny spokojnie, my nie powiedzialysmy, ze wypuszczamy Mietka juz !!! Jedziemy dzisiaj rozeznac sie co i jak. Bierzemy ze soba Mietka zdjecie, bedziemy pytac w kazdym domku. Byc moze Mietek ma wlasciciela, a jak nie to moze ktos go przygarnie , przeciez tam sa same domki z ogrodami.
Pamietacie Misie z ogromnym guzem na plecach, dziesiecioletnia tez wszyscy byli przeciwni wypuszczenia jej i co, wrocila do siebie i jest szczesliwa. Zabralysmy 6-cio miesieczna kotke Agatke pogryziona przez lisy, byla u nas prawie 8 miesiecy, nie bylo ani jednego tel.o Nia. Wpadla w depresje wygryzala sobie rany. Wywiozlam ja do mamy na ogrodek i jest tam bardzo szczesliwa. A niby tez miala nie dac sobie rady.
Wiecie co Mietek w tej kanciapia caly czas sie drze i stoi przy drzwiach, jak dla mnie to chce isc na wolnosc.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Śro maja 23, 2012 11:14 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

toz-police pisze: Byc moze Mietek ma wlasciciela, a jak nie to moze ktos go przygarnie , przeciez tam sa same domki z ogrodami.

Który "być może" go skatował... :roll: Ufacie tamtym ludziom po tym jak pozwolili mu umierać tyle dni? O słodka naiwności... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 23, 2012 11:16 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Zofia&Sasza pisze:
toz-police pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Nie jest to prawda. Nie mam więcej pytań :? Zdanie o Toz-Police juz sobie wyrobiłam.

A mozna wiedziec co Ty masz do TOZ POLICE ?????
Jeszcze mi powiedz, ze kastraty na wolnosci maja super co ? Ze nie sa gnebione przez pelnojajeczne kocury co ?

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Śro maja 23, 2012 11:18 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

toz-police pisze:Wiecie co Mietek w tej kanciapia caly czas sie drze i stoi przy drzwiach, jak dla mnie to chce isc na wolnosc.

Wykastrujcie go, to w końcu może przestanie się drzeć...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]