Moderator: Moderatorzy
Małgorzata i Toffee pisze:
Kreatynina 194,8 (2,14)
Mocznik 19,6 (118,19)
Fosfor nieorganiczny 2,00 (6,2)
Małgorzata i Toffee pisze:Avian, kopiuję dokładnie z wydruku badania:
Mocznik 19,6 (118,19) mmol/l (mg/dl) 5.0-11.30 (30.2-68.2)
Kreatynina 194,8 (2,14) umol/l (mg/dl) 0.1-168.00 (0.011-1.85)
Fosfor nieorganiczny 2,00 (6,2) mmol/l (mg/dl) 0.80-1.90 (2.5-5.9)
Gerberki strzykawką, mówisz... Patrzyłam dziś na gerberki, ale ten ich indyk wyglądał dokładnie jak żarcie dla kotów. Do strzykawki by nie wlazło. Może jakiegoś innego, bardziej ciapowatego poszukam jutro.
Małgorzata i Toffee pisze:Avian, kopiuję dokładnie z wydruku badania:
Mocznik 19,6 (118,19) mmol/l (mg/dl) 5.0-11.30 (30.2-68.2)
Kreatynina 194,8 (2,14) umol/l (mg/dl) 0.1-168.00 (0.011-1.85)
Fosfor nieorganiczny 2,00 (6,2) mmol/l (mg/dl) 0.80-1.90 (2.5-5.9)
Gerberki strzykawką, mówisz... Patrzyłam dziś na gerberki, ale ten ich indyk wyglądał dokładnie jak żarcie dla kotów. Do strzykawki by nie wlazło. Może jakiegoś innego, bardziej ciapowatego poszukam jutro.
Mamrot pisze:Małgorzata i Toffee pisze:
Recovery Royal canin - tacki z taką papka która dodatkowo rozrabiasz leciutko z wodą
Avian pisze:Mamrot pisze:Małgorzata i Toffee pisze:
Recovery Royal canin - tacki z taką papka która dodatkowo rozrabiasz leciutko z wodą
Recovery przy tych nerkach to niekoniecznie, choć oczywiście najważniejsze, żeby w ogóle jadł - jeśli mu zasmakuje, to dawaj. Bardziej sie nadadzą tez tacki RC - Senior. Tez jak masełko wchodzi.
magaaaa pisze:Recovery może nie być dobre przy schorzeniach nerek, tak mówi moja wet.
A kiedy kot jest chory na nerki to ważne żeby zjadł cokolwiek, nawet to.
PS: recovery nie przechodzi przez strzykawkę.
Małgorzata i Toffee pisze:Mam jeszcze mokrego Ziwi Peaka - zmiksuję z wodą. Na razie wpadłam na mieszanie zółtek przepiórczych z wodą - podaję strzykawką.
Małgorzata i Toffee pisze:Cały czas mam "HI", badam mniej więcej co 8 godzin. Jestem przy dawce 1.0, ale tak ustawiam tłok, żeby na kresce była dolna część gumki, więc to jest mniej niż 1, ale ile mniej? Kto wie.
Kot nakarmiony. Sam skubnął może z pięć chrupek, ja doładowałam dwa żółtka przepiórcze z wodą i Ziwi Peaka zmiksowanego z wodą. Nieduża porcja, ale zawsze coś. Będę mu podawać co jakiś czas.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości