Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 22, 2012 18:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dorota Wojciechowska pisze:
skorpio pisze:Dorotko a kiedy wracasz?

Iwonko na zesłaniu jestem do soboty rano, ale zaglądam do koteczków na 4 godzinki a tak to chodzi sąsiadka. Wątpliwości budzi tylko ta prowizoryczna zastawka między pokojami, ale jutro już po 15-tej przyjdą mi zamontować drzwi. No cóż tylko 400 zł w plecy :evil: ale co się nie robi dla kotecków :mrgreen:

Niusia po przyjściu zwiedziła z niedowierzaniem włości, wielkim łukiem omijając kontenerek, ciągnąc za sobą smrodek oqupkanych i zasikanych nóżek :evil:
Wtrząchneła michę mokrego i po niedługim czasie już się dała głaskać i zaczeł mruczeć.
Nawet dała mi buziaka :) więc pewnie cała złość i strach juz ją odpuścił.
Później jak zaglądałam to juz nawet wypucowała sobie nóżki i bły białe :ok: tak że obyło się bez podmywania.

Normalnie porażają mnie te wycofane, strachliwe koty. Biedne taki i trudne do zmian. Doooooomki dommmmmki gdzie wy dla takich fajnych spokojnych kotecków :cry:

Ufff to dobrze, bo miałam doła, że jej nie zabrałam.
Niusia jest fantastyczna i taka milusińska. Mam tez w domu podobna kotkę. Też strachliwa i wystraszona (szczególnie i przez mojego czarnego samoluba), ale powoli ją przystosowuje społecznie:)) a właściwie robi to Kolombo, który poustawiał już sobie wszystkie moje koty:))
Drzwi? Tzn., że pomoc mamy już nie będzie potrzebna?

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Wto maja 22, 2012 19:34 Forum

No drzwi inaczej sie nie da jak Niusia jest z nami. Ja nawet w nocy musze wstawac i odganiac Biga bo tak drapie karton i nie reaguje juz na glos :evil: A ostatniń to musialam wylezc z wanny bo diabel tak drapal ze odpadla blokujaca skosem decha a to juz jeden drap i blokada puszcza. A mama to by sie do socjalizacji Niusi nadala i moze jakas sasiadka by sie w Niusi zakochala
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto maja 22, 2012 19:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Po dyżurze:
Czarna koteczka od CatAngel uciekła mi z boksu :evil: przebiegła po mojej ręce, potem po głowie aż w końcu poszybowała pod sufitem 8O
Nie złapałam jej nawet z pomocą Tereni...
Marcin i Gosia pomogli :D dzięki raz jeszcze!
Reszta ok,
Józek II robi straszne postępy,
Klaudynce podałam Orydermyl i założyłam kartę.
Kasia była ze mną na dyżurze, mam nadzieję, że historia z czarną kotką jej nie zniechęci :lol:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto maja 22, 2012 19:43 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:No drzwi inaczej sie nie da jak Niusia jest z nami. Ja nawet w nocy musze wstawac i odganiac Biga bo tak drapie karton i nie reaguje juz na glos :evil: A ostatniń to musialam wylezc z wanny bo diabel tak drapal ze odpadla blokujaca skosem decha a to juz jeden drap i blokada puszcza. A mama to by sie do socjalizacji Niusi nadala i moze jakas sasiadka by sie w Niusi zakochala

oki, więc przy następnym wyjeździe daj wczesniej znać, to Niusię zawieziemy do mamy. A może zdarzy sie cud i mama się zakocha...... eeee tak pieknie nie może być:(

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Wto maja 22, 2012 19:53 Forum

:D to nastepny wyjazd w czerwcu :mrgreen: ale Iza zabiera Roksanke i nie bede musiala sie przeprowadzac :twisted: ale Niusie mozna do mamy na zakochanie :ryk: :ryk: no chyba ze wczesniej znajdzie Niusia domek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto maja 22, 2012 19:54 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

A potem dyżur w schronie,
ewidencja zrobiona,
każdy kot ma obróżkę i numer ewidencyjny :mrgreen:
jutro jadę do schronu, jeden z maluszków jedzie do nowego domu :ok:
Jest piękny długowłosy kot i śliczny 4 miesięczny kociak- jeszcze wczoraj ich nie było... :(
A Sandra, którą wczoraj transportowałyśmy do KCh z Tereską czuje się o niebo lepiej :D :D :D
Pięknie zjadła, załatwia się bez problemu, tylko potem jak Czarna wyskoczyła z boksu Sandra schowała się do domku, mój błąd :evil: uważajcie na nią dziewczyny!

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 20:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Kotka czarna nie jest w sumie bardzo dzika :) trzeba przy niej usiąść i do niej mówić żeby się uspokoiła :) daje brac sie na ręce.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto maja 22, 2012 20:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

CatAngel pisze:Kotka czarna nie jest w sumie bardzo dzika :) trzeba przy niej usiąść i do niej mówić żeby się uspokoiła :) daje brac sie na ręce.

Nooo faktycznie jak już wyskoczyła z boksu to siedziała grzecznie na oknie z Pysiolem i Klaudyną, do momentu aż chciałam ją złapać :roll:
Tak czy inaczej proszę o uwagę w momencie gdy będziecie sprzątać jej boks co by CatAngek znowu nie musieli przyjeżdżać.

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 20:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Tereniu zdjęcia od wujka przesyłam Ci na mail :smokin:

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 21:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dziś wracając z Katowic znalazłyśmy z Alą kotka na skrzyżowaniu ulic 11 listopada i Bohaterów Monte Cassino na Zagórzu w Sosnowcu. Na oko 5-6 miesięcy, pingwinek, domowy i miziasty. Jak podeszłyśmy dał się głaskać, a ponieważ był o krok od władowania się pod samochody na bardzo ruchliwym skrzyżowaniu to zabrałyśmy go do domu, choć nie chciał stamtąd odchodzić i wciąż go ciągnęło do ulicy. Albo się zgubił po ucieczce od weta, albo go ktoś wywalił z auta. Bo w kierunku budynków nie szedł. Siedzi teraz w łazience, podsypia na pralce po tym jak zjadł suchego i obwąchał wszystkie kąty. Ala jutro zajdzie z ogłoszeniem do weta i po okolicy rozplakatujemy, tylko trzeba mu zrobić zdjęcie, bo jeszcze nie mamy.

Edit: poprawiłam błąd gramatyczny w zdaniu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 22, 2012 21:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Cookie1706 pisze:
CatAngel pisze:Kotka czarna nie jest w sumie bardzo dzika :) trzeba przy niej usiąść i do niej mówić żeby się uspokoiła :) daje brac sie na ręce.

Nooo faktycznie jak już wyskoczyła z boksu to siedziała grzecznie na oknie z Pysiolem i Klaudyną, do momentu aż chciałam ją złapać :roll:
Tak czy inaczej proszę o uwagę w momencie gdy będziecie sprzątać jej boks co by CatAngek znowu nie musieli przyjeżdżać.

Spokojnie :) my do Chatki samochodem mamy 5minut :) także to żaden problem

Gorzej może być z tą buraskową jak nawieje, ona bardzoooo dzika jest :? Czarna raczej taka przyjazna z tego co dzisiaj zauwazyłam.
Cookie1706 pisze:Kasia była ze mną na dyżurze, mam nadzieję, że historia z czarną kotką jej nie zniechęci :lol:

Czasami potrzeba takich atrakcji, niech koty pokazują co potrafią :ryk:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto maja 22, 2012 21:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

CatAngel pisze:
Cookie1706 pisze:

Spokojnie :) my do Chatki samochodem mamy 5minut :) także to żaden problem

To dobrze, że macie niedaleko :roll: mimo wszystko głupio mi było, że musiałam Was fatygować :?

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 23:38 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Cookie1706 pisze:Tereniu zdjęcia od wujka przesyłam Ci na mail :smokin:

Dzięki Marlenko jutro się tym zajmę :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 22, 2012 23:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 21.05.-27.05.2012 r.
21.05. pon. rano The Szops wie. Teresa
22.05. wt. rano Beatka wie. Cookie
23.05. śr. rano The Szops wie Ewa
24.05. czw.rano Beatka wie. MaraS.
25.05. piat rano Alienor wie. Teresa
26.05. sob. Iwonka wie. brak
27.05. niedz. rano Dorotka wie. brak
jeszcze tylko dwa dni do obsadzenia :)
a zaraz będzie grafik na nastęny tydzień :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 23, 2012 11:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Po dyżurze:
Na zdrowej miziańsko i zabawa na całego :ok:
Farbowanie kotów na różowo to sprawka schronu, Sandra też jest różowa :wink: Ta koteczka ma bardzo nieładnego czarnego guzka koło prawej przedniej łopatki :? Wydawało mi się, że czytałam, że ona jest w trakcie jakiejś diagnostyki? Czy ta zmiana jest już badana?
Proszę zwróccie uwagę, jak się dogaduje Marcysia z Denisem, bo dzisiaj było ostro.
Rudy wrócił do siebie.
U dzikusek kuwety niestety nie do ruszenia, bo leżą w nich księżniczki i syczą na mnie okrutnie :twisted:

Przyszedł pod okno Pan, który robi gdzieś koło nas gaśnice i mówił, że on nas tu wszystkich zna (hmm, ja go nie znam :roll: ). Ponoc jego syn adoptował od nas kota, a teraz chce kota jakiś jego kolega. Nie wiem, czy znacie tego Pana, ale bardzo nie podobają mu się nasze "formalności" :? Miał chyba nadzieję, że po starej znajomości obędzie się bez umów itp. 8O

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]