Dlaczego mam tylko 1 uszko? Wszyscy maja po 2 ! MUTKA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2012 20:37 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Akacja łapankowa rodzinki zakończona połowicznym sukcesem. Złapane kolejne dwa maluszki. Jeden nawiał i został z mamusią. Nie chciałyśmy zabierac jej wszystkich, żeby nie została sama do jutra.
Strasznie mi było jej żal, jak zabrałyśmy maluszki :( Chodziła, szukała, rozbiegana, zdezorientowana, fukała na mnie, wiedziała, że zabrałyśmy dzieci i że nie może nic na to poradzić :( Mam nadzieję, że nigdzie się nie wyniesie z jedynakiem, który z nią został i poczeka grzecznie do jutra.

Kociaczki chore, wszystkie "niemowy". Chyba przez chore gardełka nie mogą wydobyć z siebie głosu :( Leki dostały. Dalej zobaczymy.
Dwa maluszki dołączone do Muteczki. No właśnie, czy to możliwe, żeby sie od piątku zapomniały ??? Nie było jakiegoś szczególnego powitania. Mutka chciała sie bawić, a te dwa biedactwa wystraszone na maksa.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon maja 21, 2012 20:45 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Pewnie się rozpoznały, ale tak jak napisałaś, maluchy są przerażone nową sytuacją, a Mutka już się z tym troszkę oswoiła. Będzie dobrze :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon maja 21, 2012 22:08 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Dać jakieś zdjęcia, czy poradzicie sobie na fb?

jasdor

Post » Pon maja 21, 2012 22:15 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Ja na FB już podziwiałam małe cudeńka, ale nie wszyscy mają tam konta... to może wstaw i tutaj
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon maja 21, 2012 22:40 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Muteczka dzisiaj:
Obrazek Obrazek
Ona tak wspaniale sie bawi. Wcale nie zachowuje sie, jak dziki kot, który pierwszy raz zobaczył człowieka. Jest kochana
Troch wstydliwe zdjęcie :mrgreen:
Obrazek

A to jej rodzeństwo:
Przerażony braciszek
Obrazek Obrazek

i przerażona siostrzyczka:
Obrazek Obrazek
Chowała sie do kożuchowego rękawa.
Może do jutra Mutka ich trochę rozrusza
Obrazek Obrazek

Została jeszcze mamusia z jednym-czarnym maluszkiem. Trzymajcie kciuki za złapanie, żeby można było je skompletować :ok:

jasdor

Post » Pon maja 21, 2012 22:43 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Kciuki trzymamy :ok:

Złapane maluszki potrzebują chwilki, żeby poznać nową sytuację. Jutro pewnie będą szalały z Mutką :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon maja 21, 2012 22:47 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Bardzo tęsknią za mamą :( A ona biedulka chodzi i ich szuka podobno :( Takich momentów nienawidzę . Dlaczego nie udało się dziś złapać wszystkich ? Jakbyśmy sie postarały bardziej, to byłyby w komplecie :(

jasdor

Post » Pon maja 21, 2012 22:51 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

ASK@ pisze:Fajna mała.Wyjątkowa.
Moze dawaj im unidox do jedzenia by choć trochę zacząć leczenie.

Jakoś się stało, że przeoczyłam Twój post i Bazyliszkowej :oops:

Kociaki dostają coś z butelki z żółtą naklejką : sudafed ? albo cos o podobnej nazwie. Podpatrzyłam . I gentamycyne do oczek

jasdor

Post » Pon maja 21, 2012 22:55 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Musi się udać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
U Marzeni11 ostatnio była podobna sytuacja. Złapała początkowo wyłapał maluchy, prócz jednego, a później udało się złapać tego ostatniego i mamę. Mama od razu pojechała na sterylkę, a później dołączyła do maluchów - poznała je i dalej je karmi :D viewtopic.php?f=1&t=115097&start=1125
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon maja 21, 2012 23:04 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Może i nam sie uda. :ok:
Dobrze, że jest cudowny DT. Tylko on jest bardzo bardzo tymczasowy. Mogą tam zostać na bardzo, bardzo krótko. Do wyleczenia.

jasdor

Post » Pon maja 21, 2012 23:48 Re: Zdeformowana kotka Mutka z rodziną-każda pomoc sie przyd

Najgorsze jest to, że one nie miauczą . Maja bardzo chore gardełka. Próbują, otwierają pyszczusie, ale nic :( I ten jeden, co został to pewnie nie ma jak nawet mamusi zawołać :(

jasdor

Post » Wto maja 22, 2012 12:38 Re: Dlaczego mam tylko 1 uszko? Wszyscy maja po 2 ! MUTKA

slodkie malenstwa, nawet ta bez uszka. Cudne wszystkie :1luvu: Nie znam sie na tym, ale wyglada mi to na wady genetyczne :roll:

jasdor pisze:Bardzo tęsknią za mamą :( A ona biedulka chodzi i ich szuka podobno :( Takich momentów nienawidzę . Dlaczego nie udało się dziś złapać wszystkich ? Jakbyśmy sie postarały bardziej, to byłyby w komplecie :(

nie obwiniaj sie, bo tak jest nieraz, ze sie nie da tak jak sie zaplanowalo. Nie daly sie schwytac bo nie wiedza, ze chcesz im pomoc, boja sie. To naturalne. Ale wierze, ze sie uda w koncu :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto maja 22, 2012 13:08 Re: Dlaczego mam tylko 1 uszko? Wszyscy maja po 2 ! MUTKA

Cudowne maluchy.Wyjdą z tego i na pewno znajdą szczęśliwe domki.Trzymam kciuki za wszystkie i za malutką niepełnosprawną - to nas łączy :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto maja 22, 2012 13:13 Re: Dlaczego mam tylko 1 uszko? Wszyscy maja po 2 ! MUTKA

jasdor,
z Twoją szczęśliwą ręką, tfu,tfu, tfu-żeby nie zapeszyć... znajdą domki bardzo szybciutko, i wyzdrowieją...
i niedługo będzie cała rodzinka razem..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto maja 22, 2012 13:18 Re: Dlaczego mam tylko 1 uszko? Wszyscy maja po 2 ! MUTKA

Urocze.... taka malutka i czyściutka :1luvu:

Obrazek

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]