Maciuś po właściwej stronie okna. Nowe foty.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 12:45 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

:?:
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt maja 18, 2012 20:57 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Ach codziennie sie zabieram zeby cos napisac ,lecz ostatnio moje zycie jest wypelnione po brzegi ,naturalnie Macius ma swoj duzy udzial w tym .Mialam porobic foty Macka jak buszuje po rzepaku i ugania sie za bazantami ,zachowuje sie troszke jak pies tzn, co ucieka trzeba gonic ,jesli ktos stoi jest ok .W miedzyczasie musialam z Tojfim isc do weta bo wymiotowal od 2 tygodni (myslalam ze to stres )wet stwoerdzil ze to moze byc bakteria i zaaplikowal antybiotyk ,pomoglo ufffff.Macius hmmm bardzo go lubimy nawet jak maze lapami wszystkie szyby ,szczegolnie tarasowe i szyby w drzwiach w domu ,sprobuj go nie zauwazyc jak chce wejsc do domu to szoruje lapami i, miaaaaaauczy .Wydaje mi sie ze on sie bardzo niepewnie jeszcze czuje tak jakby mial znowu stracic domek ,wewnatrz lezy na kanapie ale wlaciwie to bardzo ruchliwy kot ,turla pileczki ,podrzuca myszkami ,zaczepia Arabele za co obrywa w dziob i wszedzie go po prostu pelno .Na podworko tez zabiera sztuczne myszki ,ale juz widzialam go 2 razy z zywa mysza zabawa byla na 102 (choc ja zawsze probuje ratowac te myszorki ,zal mi ich ) Poza tym Macius juz z Tina zawarli pakt o nieagresji ,Tojfi juz tez nie zawsze obrywa od Macka ale za to ruda Minka jest obiektem nr jeden ,Maciek zawsze albo pogoni ja na drzewo albo dorwie i sie leja (tu sie obawiam ze dluzej to moze potrwac ) Minka nie toleruje zadnych kocurow ,szczegolnie tak nachalnych ja Macius .Caly dzien nasze koty sa wlaciewie razem tzn albo na dworze albo w domu ,maja sie gdzie schowac ,a jak musimy wyjsc to oddzielamy je w roznych czesciach domu .Wieczorem biore saszetki do reki wolam Maciusia i Arabele i biegna grzecznie za mna do swojej sypialni w piwnicy ,Macius spi w koszyku na praniu a Araba na cieplutkim piecu .Chcialabym aby wszystkie koty byly razem i spaly na gorze ,lecz to musi potrwac ,juz jest lepiej widac postepy choc Minka jest wylekniona ,gdyby nie uciekala byloby duzo lepiej ,a tak Maciek ja goni .Maciek po prostu musi sie wyszalec ,jest ciekawski ,na szczescie trafia do kuwety ale zdarza mu sie jeszcze cos obsikac (np koszyk od Minki )Na podworku raczej sie nie zalatwia ,woli do domku przybiec pomachac lapami po szybach i myk na dol do kuwety to bardzo ladnie wychowany kot heheh .Z jedzeniem nie ma zadnych problemow ,zreszta wszystkie nasze 5 cioro kotow jedza wszystko co podam ,puszki tansze ,drozsze ,saszetki ,mleko kocie ,piersi kurczaka ,no i suche ktore Maciek pochlania royal i sanabel wszystko mu jedno to dla niego jak slodycze dla dzieci .Uwazam ze Macius lepiej sie zaaklimatyzowal anizeli Araba ,ona potrafi Tojfiego swego synka podejsc od tylu jak biedak podjada karme i skoczyc mu na plecy ze zloscia, niewiem chyba jest zazdrosna o inne koty ,to dla wszystkich pieciu jest nowa sytuacja .Pozyjemy ,zobaczymy .Aha Macius przestal gubic siersc juz nie jestesmy cali biali jak balwany po glaskaniu i przytulaniu ktorych sie Macko domaga pare razy na dzien on rzeczywsicie chce byc blisko ludzi ,wtedy jest szczesliwy ,a my z nim u nas po prostu ciagle cos sie dzieje odkad Maciek zamieszkal z nami .Jutro wysle Kotice foty ,ostatnio pogoda nie sprzyja przesiadywaniu w ogrodku a jutro ma byc cieplo wiec zrobimy sesje zdjeciowa calej bandce .

tiniminitojfi

Od: Czw lut 02, 2012 11:41

Post » Pt maja 18, 2012 21:25 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Wielkie dzięki za wiadomości.
Fajnie, że kontakty między kotkami są coraz lepsze. Jeszcze trochę i będzie dobrze.
Maciek chyba pamięta swój parapet i jak widzi szybę to może boi się że znowu zostanie na zewnątrz.
Cieszę się, że dałaś mu dom i ma u Ciebie takie dobre życie. :1luvu:
Będę czekała na obiecane zdjęcia.
Pozdrawiam :D
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob maja 19, 2012 22:08 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Tiniminitojfi super wiadomości. Przytul i wygłaskaj ode mnie Maciusia i od Marii karmicielki również.
Cieszymy sie, że stosunki się normalizuja i cieszymy się, że Maciuś tak bardzo korzysta z życia. :1luvu:
Z tego co piszesz wynika, że to wspaniały kot i postanowił w nowym domu być szczęśliwy.
Możesz się cieszyć, że dzięki tobie jeden kociasty zmienił swoje życie na 100 procent lepsze.

Czekamy jeszcze tylko na fotki. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie maja 20, 2012 12:44 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Czekam z aparatem od 3 godzin, ale Maczo wloczy sie po okolicznych polach ,pewnie niedlugo wroci bo nie zjadl sniadania hehehe .Araba nigdy sie nie oddala ,zawsze jest gdzies w poblizu, ale Maczo siedzi na dworze coraz dluzej z tym ze do godz 20 wieczorem (tzn gdy jest jasno ) potem wszystkie piec musza obowiazkowo w domu byc ,w dzien jest o wiele bezpieczniej dla kotow .Jesli jakiegos kota brakuje ,wychozde i wolam inaczej nie umiem zasnac .

tiniminitojfi

Post » Nie maja 20, 2012 20:47 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

tiniminitojfi pisze:Czekam z aparatem od 3 godzin, ale Maczo wloczy sie po okolicznych polach ,pewnie niedlugo wroci bo nie zjadl sniadania hehehe .Araba nigdy sie nie oddala ,zawsze jest gdzies w poblizu, ale Maczo siedzi na dworze coraz dluzej z tym ze do godz 20 wieczorem (tzn gdy jest jasno ) potem wszystkie piec musza obowiazkowo w domu byc ,w dzien jest o wiele bezpieczniej dla kotow .Jesli jakiegos kota brakuje ,wychozde i wolam inaczej nie umiem zasnac .

No i dobrze, o 20 grzeczne koty powinne być w domu. Trzymam kciuki za fotki. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 20, 2012 23:32 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Chyba sesja zdjęciowa się nie udała :wink:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018

ankacom

Post » Pon maja 21, 2012 8:03 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Moglam sobie czekac z tym aparatem ,biedny maczo .Bylam w piwnicy otworzyc kotom drzwi no i Maciek doslownie placze sie pod nogami ,zauwazylam ze pokoik z nieuzywanymi rzeczami jest otwarty i poszlam go zamknac a Maciek musial wlezc do pudelka i bec zamknelam go na pare godzin .Zaczelam sie juz martwic o niego bo jesli jest na dworze to co chwilke sie melduje .Potem jak go corka odkryla w piwnicy siedzial cichuko jak mysza w kartonie (ona wlasnie szukala kartonu ) dziwnie sie zachowywal nie miauczal ,tylko byl szczesliwy ze go wypuscilismy .Zdjecia zrobione i dzis wysle .

tiniminitojfi

Post » Pon maja 21, 2012 11:27 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Cudne opowieści o Maciusiu i jego przygodach :D.
Jak pozostali czekam na zdjęcia :D
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon maja 21, 2012 18:26 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Macius to diabelek w kociej skorze ,ciagle cos przynosi na taras przewaznie myszy, ale dzis przyniosl malusia sikorke ,niedalo sie jej uratowac .Tina znowu lubuje w kretach co drugi dzien jakiegos zlapie . .Maciek ma wyrafinowany sposob na myszy otoz ,zostalo mi jeszcze troche ziarna z zimy i zeby sie nie zepsulo sypie troszke do karmnika ,ale Maciek tylko na to czeka .wspina sie ciekawski i przewraca karmnik wysypujac zawartosc na trawe ,a do ziarna ciagna myszy , Macius tylko sie cieszy heheheh .Zdjecia juz wysylam .

tiniminitojfi

Post » Pon maja 21, 2012 21:58 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Sprytny chłopak po co ganiać po całym polu za myszami jak one same przyjdą :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ankacom

Post » Pon maja 21, 2012 23:21 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

ankacom pisze:Sprytny chłopak po co ganiać po całym polu za myszami jak one same przyjdą :ok: :ok: :ok: :ok:

Sprytny chłopak i jak sie odwdzięcza prezentami. Mi to też zal ptaszków, ba mi to żal nawet myszek.

dziś obejrzę sama, a jutro dam na wątek. :D
Obrazek

kotika

Post » Czw maja 31, 2012 23:43 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Przepraszam wszystkich, że kazałam czekać na fotki, ale miałam problem z kompem.

Oto Maciuś. :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pt cze 01, 2012 7:06 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

Dzieki Kotika ,na pierwszym zdjeciu wlasnie widac jak Macius poluje na myszki ,przewraca karmnik a myszki same pozniej przychodza bo zawsze znajda slonecznik albo inne smakolyki ,lecz biedne nie spodziewaja sie ze tam czeka na nie Krol Macius .To bardzo lowny kot .Uspokoil sie ostatnio i nie zaczepia juz Tinki i Tojfiego ale ruda Minke goni niemilosiernie razem z Arabela a ona nie chce ich znac .Siedza pozniej razem we trojke na drzewie i nie chca zejsc malpiszony .

tiniminitojfi

Post » Czw cze 21, 2012 22:42 Re: Maciuś po właściwej stronie okna. Prosimy o kciuki.

kotika pisze:Przepraszam wszystkich, że kazałam czekać na fotki, ale miałam problem z kompem.

Oto Maciuś. :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Ale Maciuś ma dobrze, piękna koteczka u boku i świeże dostawy myszek :D :D :D :D
Obrazek

ankacom

[poprzednia][następna]