Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2012 9:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

A dzisiaj na porannym dyżurze w piwniczce Hektorkowa molestowała Tygryska ;)
Ocierała się o Niego i bardzo głośno mruczała, ale Tygrysek pozostał obojętny na te umizgi ;)

Miś nadal na codziennych kroplówkach, ale dzisiaj pobawił się piłeczką w tunelu i towarzyszył mi podczas porannego sprzątania, tzn. usilnie próbował wchodzić do tej klatki, którą akurat sprzątałam ;)

Atenka zrobiła się nieśmiała - z budki wyszła tylko na śniadanko.
Lara nadal nieufna, ale udało mi się Ją wczoraj pogłaskać tak, że od razu nie zwiała.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon maja 21, 2012 9:32 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

I jeszcze aktualizacja grafiku:

AKTUALNY GRAFIK

GRAFIK 21.05-27.05

PKP
pn. - merka (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. - paula_kropcia
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - LunaKlara
ndz. - LunaKlara

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. - MartaK
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. - kasia_5000
sob. - LunaKlara
ndz. - LunaKlara

Może ktoś dałby radę w środę podejść na PKP nakarmić koty?

kasia_5000

Post » Pon maja 21, 2012 10:05 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

kasia_5000 pisze: Atenka zrobiła się nieśmiała - z budki wyszła tylko na śniadanko.

Ona się chyba boi Hektorkowej, która na nią warczy :roll:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon maja 21, 2012 10:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Paula_kropcia może ja bym wzięła dyżur w czwartek bo będę w Poznaniu a Ty w środę :?: Jak Ci tak pasuje to daj znać :mrgreen:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon maja 21, 2012 14:58 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

wczoraj na PKP 4 czarnuszki, jedna krowka i biala kotka z szara latka na lewym uchu. W graciarni jedna kota krowka.

Na Skladowej 2 krowki i dwa czarne. Jeden z tych czarnych to mlody kot w wieku ok roku lub mniej (porownalam z moimi 9 miesiecznymi) wygladala na kotke, ktora niedawno urodzila bo lekko obwisly brzuszek i widoczne sutki - na moje jeszcze niezbyt wprawne oko... I byl bylam swiadkiem walki tego drugiego czarnuszka z krowka, z dwiema krowkami bo gonil i gryzl obie/oba.

Siostrzencowi impreza szkolna sie przedluzyla wiec nie towarzyszyl mi w dyzurze. Za to pod jego domkiem /naroznik ul. Żrodlanej i Urbanowskiej) przywiatal nas kocio mlody i bardzo chudziutki :( osowialy ale dziki lub zagubiony. Jedyne co moglam zrobic to go nakarmic wsuwajac jedzenie pod samochod pod ktorym sie ukryl....po chwili podszedl i zjadl.

Tak jak mowila mi Kasia - jak juz zaczniesz zajmowac sie kotami na ulicy, bedziesz najdowac te nieszczesniki...

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pon maja 21, 2012 17:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

itaka pisze:Paula_kropcia może ja bym wzięła dyżur w czwartek bo będę w Poznaniu a Ty w środę :?: Jak Ci tak pasuje to daj znać :mrgreen:

Oki nie ma problemu :) pójdę w środę :)'

Póki co żadnego telefonu w sprawie Nolki.. :(
Ostatnio edytowano Pon maja 21, 2012 17:30 przez paula_kropcia, łącznie edytowano 1 raz

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pon maja 21, 2012 17:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

kasia_5000 pisze:PKP
pn. - merka (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. - paula_ kropcia
czw. - Itaka
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - LunaKlara
ndz. - LunaKlara

Zmienione :)

paula_kropcia

Post » Pon maja 21, 2012 17:40 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

itaka pisze:A na jakieś zdjęcia Radosława można liczyć 8)

proszę :)
https://picasaweb.google.com/1132440646 ... y9TIt9u7Uw

Radosław okazał się byc kotem obronnym
Tak jak dla Gabrysi i kotek jest kochanym młodziakiem tak okazuje sie ze w razie potrzeby potrafi pokazać czyj jest dom i kto w nim rządzi ;)
odwiedza nas znajomy piesek, dziewczyny są do niego przyzwyczajone, Radek na pierwszych trzech wizytach stroszył się i obserwował natomiast na wczorajszej spuścił psu dwa razy takie manto że pies siedział przy nas i nie śmiał się nigdzie ruszać
I to nie była akcja na zasadzie pies podchodzi i dostaje po nosie tylko Radosłąw łaził za psem i na koniec spuścił mu wpiernicz :wink:
Mam nadzieje że chłopki się jakoś dogadaja bo widac ze piesek jest zaintesowany choć obecnie przestraszony a radek pomimo burczenia też robi podchody

I tutaj pytanie do mających styczność z psami
Da się jakoś ich przyzwyczaić do siebie? czy raczej nie ma szans nauczyc Radka tolerancji do takiego psiego goscia ?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon maja 21, 2012 17:52 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Ale Radosław ma cycuszki. Jak karmiąca kotka.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon maja 21, 2012 17:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

itaka pisze:Ale Radosław ma cycuszki. Jak karmiąca kotka.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Pon maja 21, 2012 18:19 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Marinella, z Radka był zawsze przystojniak, ale u Ciebie zdecydowanie wyszlachetniał :ok:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon maja 21, 2012 19:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

marinella pisze:I tutaj pytanie do mających styczność z psami
Da się jakoś ich przyzwyczaić do siebie? czy raczej nie ma szans nauczyc Radka tolerancji do takiego psiego goscia ?

Haha zaczepny Radek :) A co do nauczenia tolerancji to pies musi przychodzić jak najczęściej, żeby Radzio się przyzwyczaił. Gorzej jak piesio jest wycofany i przestraszony bo jak Radzio go wyczuje to go będzie atakował. Jak by Radek za bardzo się rozkręcał z tą bijatyką to go odgoń, krzyknij, cokolwiek żeby go rozproszyć i mu nie pozwalaj na takie zachowanie. Najlepszy byłby taki pies, który będzie wchodzi interakcję z kotem, nie będzie się bał i zrażał jak dostanie po nosie. Im się częściej będą widywać tym się lepiej będą dogadywać :) Moja Kropka chwilami już nawet śpi z Nutką, a początki były ciężkie. Nawet Nolka się na tyle przyzwyczaiła że bez problemu przechodzi koło Nuty, ale jak Nuta jest zbyt z nosem natrętna to tez jej łomot spuszcza i wtedy Nuta do niej śpiewa z żalu że się bawić nie chce :) hihi

paula_kropcia

Post » Pon maja 21, 2012 20:51 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

paula_kropcia pisze:. Gorzej jak piesio jest wycofany i przestraszony bo jak Radzio go wyczuje to go będzie atakował. Jak by Radek za bardzo się rozkręcał z tą bijatyką to go odgoń, krzyknij, cokolwiek żeby go rozproszyć i mu nie pozwalaj na takie zachowanie. hihi

Piesio, Rotfik jest mega przerażony, siada obok kogoś i się trzęsie
Radosławskiego odganiam jak się próbuje rzucać, akurat jak pies dostał łomot to mnie w domu nie było a panowie widzący akcje też się do kota bali podejsć :twisted:

z innej beczki
zawał prawie miałam przed chwilą.... Radosław zaginął, nie pojawił się jak do michy nakładałam, z rykiem obeszłam wszystkie klatki bloku, garaz i kawałek osiedla, wracam do domu płodzić ogłoszenie a coś piszczy i miauczy mi w głowie, idę za głosami i słyszę czarną maupę która wlazła za szafy w kuchni dziurą od węża do zmywarki... musiałam cokół szafek demontować i gnidę wyciągać. Zawału prawie dostałam. I gabie się oberwało :/ Ale dobrze że jest
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Wto maja 22, 2012 9:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

No Radek dałeś chłopie czadu...
marinella przekaż Mu proszę, że jeszcze jeden taki wyskok i na tydzień wraca do piwniczki, i to do klatki :twisted:

A dzisiaj rano na PKP tylko dwa czarnulki na łączce i jedna rozespana gracja w graciarni.
Było dużo suchej karmy, więc tylko odrobinę dosypałam. Zostawiłam mokrą, mam nadzieję, że zjedzą zanim się zepsuje. I wymieniłam wodę.
W misce z suchym znalazłam ślimaka, który chyba posilał się w najlepsze...
Całe brzegi miski były w śluzie.

Zauważyłam, że teraz jednak lepiej na PKP chodzić późnym popołudniem lub wieczorem (a na Składową lepiej rano), bo wtedy jest więcej kotów.

kasia_5000

Post » Wto maja 22, 2012 10:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Marinella, ja od dawna mam cokoły tylko przyłożone, bez mocowania. Jak Haker wejdzie szafką to sam może się uwolnić. A jak świetna zabawa dla koteczków, Pysia jak tylko do nas przychodzi idzie do kuchni "obalić" cokół i wejść pod szafki.
PS. Balkon (taras) masz świetny.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]