Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 13, 2012 11:46 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Ryb-ko dziękuję za pamięć o dueciku i przedstawienie ich w powyższym wątku. Byłby cudownie...ale jednak to już nie kociaki...chociaż za to wiadomo już co z nich wyrosło- są przekochanymi kotami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj miałam telefon akurat o Lalę (niestety nie ma się z czego cieszyć, domu nie będzie), ale uświadomiłam sobie jak bardzo mnie te telefony stresują...bardzo chcę oddać te koty, nie mogę ich zostawić, ale po prostu te rozmowy wykańczają mnie psychicznie a obecnie i tak ledwo funkcjonuję...tak bardzo bym chciała że je zabrał ktoś znajomy,może być znajomy znajomego, ktoś polecony,ktoś sprawdzony,albo najlepiej ktoś kto ma ode mnie kota i wiem że się nim fantastycznie opiekuję ..
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie maja 13, 2012 22:14 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Pięknoty z nich :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro maja 16, 2012 19:12 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Nie umiem się ogarnąć..kompletnie...

A tu...Zygzak się zatkał :crying:
Dziś już bym nie zdążyła z nim do wetek, dostał zgodnie z telefonicznym poleceniem no-spę i jutro mamy się zjawić w gabinecie. Jak tylko kolega zdąży wrócić z delegacji, bo podróży autobusem z 7 -kilogramowym kotem sobie nie wyobrażam....w dodatku kotem który się bardzo stresuje...
Na szczęście Zygzak nie całkiem się zatkał, coś tam wysikuje, i ogólnie czuje się bardzo dobrze. Nawet się bawi.A teraz śpi brzuchem do góry.
I muszę go pochwalić bo jest niezwykle czystym koteczkiem- chodzi tylko i wyłącznie do kuwet mimo że pewno go boli i czasami w ciągu 10 minut jest w kuwecie z 15 razy. Teraz po nospie lepiej.

A mi smutno, źle i w ogóle, bo w moim życiu nie tak jak powinno być...i jeszcze teraz chory Zygzak. Niech domki się już znajdą-ile możemy czekać...powoli finansowo już też wysiadam.Utrzymanie 7 kotów (2 moje, 5 tymczasów) to jednak ciut za dużo...

viewtopic.php?f=20&t=142155 bazarek, może akurat.

berni

Post » Czw maja 17, 2012 6:07 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

a czy pisałam że Lala ma swój wątek viewtopic.php?f=13&t=141286

no niech sie ktoś zakocha..plis plis

berni

Post » Czw maja 17, 2012 7:26 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Biedny Zygzaczek...oby mu się szybko poprawiło :ok:

mahob

Post » Czw maja 17, 2012 8:06 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Również się przyłączam z kciukami :ok:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw maja 17, 2012 16:52 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

trzymam :ok: za Zygzaczka :)

Berni doszlo wczoraj, dziekuje :D

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw maja 17, 2012 21:12 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Maykaw to ja dziękuję :1luvu: Dzięki Tobie Lala miała zasponsorowane drugie szczepienie!! Dziękuję bardzo.

Czy ja to zdjęcie już pokazywałam?? :mrgreen:

Obrazek

Jeśli chodzi o pozycję leżakowania duecik jest bezkonkurencyjny :)

berni

Post » Czw maja 17, 2012 21:41 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Byliśmy z Zygzakiem u weta. Dziś "testowaliśmy" kolejnego, bo fajne wetki do których wcześniej chodziliśmy mają gabinet daleko od nas...bez auta to istna fataliza...

Zygzak dostał kilka zastrzyków, antybiotyki na wynos, do tego no-spa i zalecenie diety... i jednocześnie odchudzania :oops: :| no spasłam Zygzaka-całe 7 kg...jest lepiej, zaraz po powrocie udał się do kuwety i wysikał więcej niż kilka kropelek. Całe szczęście że się całkiem nie zatkał.

Kurcze, takie tendencje pewnie odstraszą domki...nie wiem co to się dzieje, taka domkowa posucha. Ogarnia mnie poczucie strasznej beznadziei. I lęku.. że nigdy nie znajdę domków dla tych kotów...

berni

Post » Pt maja 18, 2012 7:15 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Wiesz - to wcale nie musi się powtarzać. Mój Czester jak był młodszy to też miał kilka razy takie problemy pęcherzowe ale teraz - odpukać - trzyma się dzielnie :)
Ja trzymam się zasady, że takiego kota lepiej karmić mokrą karmą niż suchą i sprawdzać co jakiś czas pH moczu - jak jest za wysokie, to trochę zakwasić trzeba (np. preparaty żurawinowe) i jest dobrze.
Może Zygzaczek się czymś zdenerwował i odreagował pęcherzem. Oby już było dobrze :)
I za domy dla pięknych kotków :ok:

mahob

Post » Pt maja 18, 2012 8:43 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Zygzak jest piękniusim kotem. Za pęcherz i sikanie :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt maja 18, 2012 12:45 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

berni pisze:Czy ja to zdjęcie już pokazywałam?? :mrgreen:

Obrazek

Jeśli chodzi o pozycję leżakowania duecik jest bezkonkurencyjny :)

hahaha a gdzie kufel mleka i pilot? :wink:

ja niestety nie wezmę juz więcej kotka do domu, mam w domu 3 które przez pół roku jakos sie nie mogą dogadac :|

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie maja 20, 2012 12:37 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

MaykaW, wiem i szkoda bardzo, szczególnie dla kotów (i dla mnie 8) ), ale rzeczywistości czasami się nie przeskoczy.

viewtopic.php?f=20&t=142275
może komuś się spodoba...dawno już nic nie robiłam z koralików, wena i zapał do tworzenia gdzieś się ulotniły, ale w podbramkowej sytuacji takie coś udało się mi poskładać.

Zygzak w dobrej formie i humorze, chociaż ciągle strasznie mało sika i często bywa w kuwecie. W poniedziałek będzie karma -mam nadzieję że pomoże. Uro-pet pewnie by się też przydał...
eh a mała Lala bardzo brzydko, tak robakowo kaszle :? :(

i śpi jak aniołek
Obrazek

a w nocy potem rozrabia :twisted:

berni

Post » Nie maja 20, 2012 13:46 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Cudny aniołek :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro maja 30, 2012 20:00 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

nocny łobuz!!!!
I jeszcze duecik do złego namawia!!!!

W przyszłą środę mała ma w końcu sterylkę. Eh, nie mam sił organizować transportu z Bielska klatki, dogrywania szczegółów, myślenia, podejmowania decyzji...nie chcę marudzić, ale jako dt jestem całkiem do kitu teraz. Po prostu nie owijając w bawełnę nie chcę już być dłużej domem tymczasowym. Zużyłam się...chcę odpocząć od wiecznych kocich zmartwień i kłopotów...nacieszyć się moimi kotami a nie zamartwiać skąd wziąć kasę na karmę, leki, skąd brać domki dla innych kotów...
a tu 5 tymczasów do oddania...

berni

[poprzednia][następna]