Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 16, 2012 6:23 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

I jak?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 16, 2012 6:34 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Stefan był wczoraj na kontroli. Jest lepiej, ale niewiele. Dostał jak ostatnio antybiotyk i lek przeciwgorączkowy.

Bombaj czuje się bardzo dobrze. Trochę mi w nocy przeszkadza, bo gdy korzysta z kuwety, to chyba próbuje dokopać się do Chin :mrgreen:

Jest taki kochany. Jutro mam wolne i postaram się nagrać filmik z witającym Bombajem :)
Wczoraj np Bombaj nam zaginął. Przeszukałyśmy z mamą całe mieszkanie. Nie ma kota. Chcę siąść na kanapie, ale brzydko ułożona była narzuta. Stwierdziłam, że wygładzę. A tam twardo. To Bombaj :D
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Śro maja 16, 2012 9:43 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

To kciuki za Stefana :ok: :ok: :ok:
Bombaj jest cudownym kotem, nie miałam aż tak proludzkiego nigdy. On kocha każdego i okazuje to w cudowny sposób.Do tej pory p.Iza i moja siostra to wspominają.Jakoś nie bardzo mi wierzyły, kiedy to mówiłam, ale veni, vidi i już były zakochane.

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 17:52 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Agnieszka, co z kotami?

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 22:19 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Czekałam tak do wieczora z myślą, że może porobię Bombajowi trochę zdjęć i wrzucę. Plan całkiem niezły tylko, że temu kotu zdjęcia porządnego zrobić się nie da! Tylko zbliżę się z aparatem, a w moment zaczyna się ocieractwo.

Fotek jest kilka i dwa filmiki. Nic ciekawego. Żałuję tylko, że moim aparatem nie da się nagrać dźwięku :|
http://www.youtube.com/watch?v=NwzznoJV ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=zDEeF-u8 ... e=youtu.be

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Przepraszam za łóżkową scenerię, ale są to poranne zdjęcia :oops: :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I dla odmiany Stefan i Figo:
Obrazek Obrazek

A u kotów jest lepiej. Bombaj jest już praktycznie zdrowy. Zachrypi sobie czasem, ale to już kompletnie nie to samo, co na początku. Niepokojące są tylko jego kupy. Bardzo brzydko pachną i są rzadkie. Będąc ze Stefanem wczoraj na kolejnej wizycie zapytałam, co mogę zrobić. No więc jeśli nie ma typowej biegunki (a nie ma - kupal dwa razy dziennie 8) ), należy zaczekać aż antybiotyk zakończy swoje działanie i obserwować czy jest poprawa. Oba koty dostają probiotyk, więc póki nie ma jakiegoś strasznego kłopotu, nie trzeba kombinować.
Stefan ma już lepsze oczy, ale zrobiły mu się nadżerki na języku i podniebieniu :( Antybiotyk dostał do domu na sześć dni. I nie powiem, podawanie tabletek z pyszczkiem w takim stanie to koszmar. Nie dla mnie, dla kota :( Strasznie płakał, ale jakoś się udało.
Co najbardziej mnie cieszy, nie jest już taki osowiały. Siedzi ze mną, a nie w szafie. Natomiast o zabawie nie ma jeszcze mowy.
Na kolejną wizytę koty idą razem. Stefan na ostatnią dawkę zylexisu i i kontrolę, Bombaj zaś jedynie na kontrolę jakości kota. Wetka ma też zdecydować, co z immunostymulatorami. Albo Pan Rudas dostanie zylexis, albo dalej będzie na kapsułkach :kotek: .

Towarzysko.
Stefan i Bombaj jak widać czasem mogą razem i chcą :) Ganiają się również odrobinę mniej. Bombaj w ogóle nie jest zestresowany, czuje się jak w domu (i prawidłowo :mrgreen: ). Czasem trochę brzydko zaczepia mi Stefanka. Ogólnie widzę poprawę, ale nie będzie to krótka droga.
Bombaj i Figo również czasem wypoczywają razem. Miałam nawet zrobić zdjęcie, kiedy leżą przy sobie, ale oczywiście, kiedy tylko weszłam do pokoju, Bombaj zerwał się na mizianie. Natomiast, gdy Bombaj ociera się o Figulca, on biedny się peszy. Widać to trochę na filmiku.

Bombaj w ogóle czasem oprócz tego, że jest najbardziej pro-ludzkim kotem na świecie i jest strasznie kochany, nieźle potrafi mnie wkurzyć. Najlepsze jest wykopywanie dziury do sąsiada lub czasem nawet do Chin przez kuwetę W ŚRODKU NOCY :| Po starannym odgarnięciu żwirku w wybranym miejscu, jeszcze przez kolejne 5 minut "odgarnia" dno kuwety. To nie tak, że żwirku jest mało, nie. I trochę dzięki temu szykuje mi się zakup krytych kuwet. CAŁA podłoga zasypana :conf: Może powinnam zmienić rodzaj podściółki? Chętnie przyjmę każdą radę.

Pozdrawiamy!

295955

Post » Pt maja 18, 2012 6:42 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj jest przesłodki :1luvu:
Figo jest klonem suni, która trafiła kiedyś do jednej z lecznic ze swoim szczeniaczkiem. Porzucono ją nad Sanem, nie miała prawie sierści, wyglądała okropnie.Wyprowadzałam ją, karmiłam, w końcu przygarnęła ją moja sąsiadka.Nazywa się teraz Żabcia, jest kochanym pieskiem, ale strasznie grubym.Wkleję zdjęcie, naprawdę podobna.
Agnieszka, myślę, że dobrym pomysłem będzie osiatkowanie okna i pozwolenie kotom na przebywanie na świeżym powietrzu.To naprawdę dobrze działa.

ewar

Post » Pt maja 18, 2012 19:08 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Pieniądze z bazarku przelane.Bardzo dziękuję wszystkim biorącym w nim udział :1luvu:

ewar

Post » Pt maja 18, 2012 19:10 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Rude juz tak mają, że jak zakpuja kupkę to kupka stoji cała na wierzchu, a kotek i tak namiętnie przekopuje sie do Chin. może ma niewidzialne kupki też :ryk:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob maja 19, 2012 16:03 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Najpiękniejsze kłębuszki na świecie! Oczywiście razem ze wszystkimi innymi kłębuszkami tego typu 8)

Obrazek

Newsy będą wieczorem, chociaż w sumie nie wiem czy w ogóle można to nazwać newsami, bo panuje nuda :)

295955

Post » Sob maja 19, 2012 16:10 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

BOMBAJ POLIZAŁ STEFANA PO GŁÓWCE.

295955

Post » Sob maja 19, 2012 18:12 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

295955 pisze:BOMBAJ POLIZAŁ STEFANA PO GŁÓWCE.

:dance: :dance2: :dance: Bo Bombaj to naprawdę kochany kotek jest :1luvu:

ewar

Post » Sob maja 19, 2012 18:47 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Super wieści :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob maja 19, 2012 20:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Tęsknię za Bombajem, słowo. Moja siostra dzisiaj oglądała zdjęcia i filmiki.Nie przyzna się do tego, ale Bombaj skradł jej serce.Nic dziwnego, nigdy dotąd żaden kot nie był tak miły dla niej.

ewar

Post » Sob maja 19, 2012 22:04 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

No to tak: 5minut po lizaniu głowy nastąpiły próby mycia Stefana przez Bombaja! Przy dwóch pierwszych podejściach Stefan tylko syknął delikatnie, natomiast na trzecie obruszył się dość agresywnie. I od tamtej pory znów się tłuką...

Ze zdrowiem coraz lepiej. Bombaj ma już troszkę lepsze kupy, jednak ich zapach wciąż jest niedocenionym smrodem... Stefan oczy ma prawie zdrowe, ale nadżerki się utrzymują. Zostały mu jeszcze 3 dni antybiotyku, więc myślę, że się poprawi.

Ogólnie panuje okropna nuda.

Zapomniałam napisać, że chyba jestem na Bombaja trochę uczulona. W miejscu, gdzie kotuś otrze się noskiem o moją twarz, robi mi się czerwony placek wielkości dłoni bez palców i swędzi :| ze Stefkiem tak nie mam. Ale bez obaw, jako doświadczonego alergika, nie ruszają mnie takie drobnostki 8)

295955

Post » Nie maja 20, 2012 14:33 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

295955

[poprzednia][następna]