FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 15:14 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

No toś Pani podsumowała 8O

Idę z nią porozmawiać.
Ciekawe co ona na to?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt maja 18, 2012 16:37 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

meksykanka pisze:Fiona może nie jest potworem ale jest terrorystką.
Wieczorem pokrzykuje i domaga się mojej obecności.

Typowe dla MCO - zawsze przy człowieku, obok człowieka, tam gdzie coś się dzieje. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 18, 2012 17:47 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

Wygląda na to, że Fiona powinna być jedynym kotem w domu i mieć osobistego człowieka. Nie jest na razie agresywna, ale nie ma dzieci. A zwierzęta boją się ich nieprzewidywalnych zachowań. Ale skoro została skopana...(z czego się oczywiście nie cieszę), to daje pewne nadzieje. Tylko, żeby teraz znaleźć kochający i cierpliwy domek. Bo Fiona to fajna kotka.

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Pt maja 18, 2012 18:47 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

No, naprawdę jest fajna.
Wrócił Renifer... i Marchewiasta go poznała, ucieszyła się, dała się wziąć na kolana, oczyścić paprochy z ogona i śpiochy z oczka.
Pobawiła się z nim wędką i tunelem (i dobrze, bo mogę nieco odetchnąć).
Frustrację budzi w niej teraz to, że zamykają się drzwi... Ona chce z nami i chce żeby nie wychodzić.
Naprawdę fajny, proludzki, miękki futrzak.

Jeśli jest coś na rzeczy to prowokacja musiała być wyraźniejsza niż przypadkowe skopanie kota.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt maja 18, 2012 19:27 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

Jesteśmy obydwoje u niej, z książką, z laptopem... i teraz widać jaki to towarzyski Żubr...
Zadowolona jest KOTmicznie.
Zajmuje się sobą, ale podtrzymuje kontakt.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt maja 18, 2012 20:08 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

meksykanka pisze: Okazuje się, ze bawi się również filcakami tj. filcowymi kuleczkami. Napada na nie i chowa się przed nimi.

Wychodzi na to, że Twoim filcakom nie może się oprzeć żaden kot :D
Trzymam kciuki za dalszą współpracę Fiony.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt maja 18, 2012 20:15 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

Tosza pisze:Czyli kopać ją można :mrgreen:

:ryk:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt maja 18, 2012 21:02 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

meksykanka - odpowiedz Toszy na pw - sms-em proszę. I mnie też - pw na forum.
Obrazek

MariaD

Post » Pt maja 18, 2012 21:10 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

Właśnie odpowiedziałam.
Rozmawiałam przez telefon (nie mogłam pisać)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob maja 19, 2012 9:58 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

Fiona to rzeczywiście koto-pies...
"Pokaż, ja też, co to, da spróbować"...

Taką postawę reprezentuje.
Jest ewidentnie proludzka.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob maja 19, 2012 13:22 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

KOTY Z NARNII pisze:Wygląda na to, że Fiona powinna być jedynym kotem w domu i mieć osobistego człowieka.. [...]

nie koniecznie....może po prostu nie chce być w zamknięciu...oddzielona od reszty mieszkańców...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob maja 19, 2012 13:25 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

....
Ostatnio edytowano Nie maja 20, 2012 8:08 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob maja 19, 2012 17:48 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

J.D. nie rozumiem Twojej agresji.

Pieczarke znam. Ma doświadczenie i z kotami tej rasy i z kotami z problemami emocjonalnymi. Duże doświadczenie. Ma warunki. Ma zwierzęta właściwie reagujące na kolejne tymczasy - i psy i koty. Ma ogromne doświadczenie w wyadoptowywaniu takich kotów.
Sama zaproponowała swój dom jako DT.

Uważam, że sens zostania kotki u meksykanki jako DT jest jedynie jeśli jej koty zaakceptują kotkę na swoim terenie a ona zaakceptuje je.

J.D. pisze:edit: decyzję powinna podjąć Zosia-nikt inny bo to ona jest z Fionką...

Nie, decyzję powinna podjąć dyrektorka schroniska, która jako docelowy DT zaakceptowała Pieczarkę. Uważam, że meksykanka powinna skontaktować się z nią i jej pozostawić decyzję.
J.D. pisze:no i ciekawi mnie czy byłyby takie przepychanki gdyby to był zwykły szaro bury dachowiec :twisted:

Nie skomentuję.

Czy się komuś podoba czy nie, będę pomagać kotom tej rasy szczególnie. Wolno mi. Ot, takiego mam hopla i proszę przyjąć to do uprzejmej wiadomości.
Obrazek

MariaD

Post » Sob maja 19, 2012 19:17 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

kochani, gadalam wczoraj z Meksykanka, dzisiaj przeczytalam watek, zadzwonilam do Oli (kierowniczki schronu), zdalam jej relacje, i teraz na jej prosbe wyglosze oficjalny statement schroniska w temacie Fiony.

(Ola nie moze sie logowac na wszystkich forach po kolei, na to nie starczyloby jej doby. ja to robie w jej imieniu, informuje ja tez na biezaco tym co sie dzieje u poszczegolnych zwierzakow.)

Z tego co wiem, to Pieczarka miala dzisiaj w domu niezle zamieszanie i obawiam sie, ze wiezienie Fiony akurat w takim dniu, i to pociagiem, nie mialo wiekszego sensu ...

Ale, ale. Oficjalny statement schroniska:
Ola jest za tym, zeby wszystko poszlo tak jak to bylo pierwotnie w planie, a wiec zeby Fiona po tych 3 tygodniach u Meksykanki pojechala do Krakowa do Pieczarki.
Jesli w czasie tych trzech tygodni jednakowoz mialoby sie okazac, ze Fiona jest w stanie dogadac sie ze zwierami Meksykanki i gdyby Meksykanka podjela sie tymczasowania Fiony do czasu jej adopcji (co moze potrwac ...), a dodatkowo w poblizu jest MariaD, ktora moglaby Meksykance sluzyc rada i pomoca w socjalizacji i wybraniu odpowiedniego DS dla kota, to Ola jest jak najbardziej za tym wariantem. Bo w przypadku Fiony im mniej zmian, tym lepiej.

Mysle, ze Pieczarka, ktora oferowala DT jako pierwsza, nie bylaby urazona ...
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Sob maja 19, 2012 19:18 Re: FIONA - rodowodowa MCO - juz w DT!!!

J.D. pisze:
KOTY Z NARNII pisze:[...] Nie jest na razie agresywna, ale nie ma dzieci. A zwierzęta boją się ich nieprzewidywalnych zachowań.[....]

czyżby DT do którego ma jechać Fionka nie miał dzieci? 8) z tego co wiem to są i dzieci i koty i psy...

czy mnie się wydaje czy co niektórzy czekają z utęsknieniem wprost aby kota rzuciła się na kogoś z wariacką furią :wink: ???
Uważam,że jeśli do 1 czerwca Fiona nie pożre nikogo to BEZSENSOWNYM posunięciem będzie wyjazd kotki do następnego DT...tym bardziej,że Zosia ma możliwości i sprawdzenia reakcji Fionki na dzieci i na koty i na psy i ma też możliwości izolowania Kotki jeśli zajdzie potrzeba... [/i]

takie samo jest zdanie schroniska i moje
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

[poprzednia][następna]