Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 17, 2012 11:58 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Wiola, owszem, pisałaś, że chcesz Bejbi uśpić. Chcecie.
Dajcie jej szansę. A Aga wie, co robi. Nie sądzę, by trzeba było kontrolować jej koty i sposób leczenia. 8) Tak więc masz do przemyślenia trochę..
I witajcie. Bejbusiu, trzymaj się kotku! :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw maja 17, 2012 12:15 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

BOZENAZWISNIEWA pisze:Viola przelałam Tobie 30zł z mojego bazarku,kończy się jutro,ale juz jest kwota 27zł,więc moze na jedna wizytę uzbierasz,czy jedzonko :( Mam nadzieje,ze KTOŚ tez cos dołozy,bo to jak czytam DOBRO KOTA JEST NAJWAZNIEJSZE...

Bożenko bardzo Ci dziękuję :) Sama nie wiem i weci ile ta pasta kosztuje :roll: ale 40zł.około.
Wieczorem mam pytać,ale nie wiem czy będzie dziś czy jutro bo kazałam dowiedzieć się ile to teraz kosztuje.Trzeba spróbować z tym bo dałam espumisan wyduszony i nic.Tak mi wet kazał zrobić.Z kapsułki wydusić i kotu wcisnąć palec.O laktulozie nie było mowy bo kot jest poddęty w okolicy za żołądkiem.Niestety koopala nie ma.Siku było.Transporter zrujnowała w nocy.Miałam zatyczki by się wyspać i wstaję,a w łazience sajgon.W kuwecie dwie pary moich butów i ciuchy znowu z pralki też w kuwecie.Transporter muszę zeszyć bo jest z materiału.Siatka plastikowa oderwana że kot może uciec w drodze do weta.Ona chciała bluzę wyciągnąć ze środka transportera 8O Kawał bluzy wystawał i zamkiem popsuło siatkę.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw maja 17, 2012 12:23 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

kiche_wilczyca pisze:trzymam kciuki za całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Marta :) Ja też mam jeszcze nadzieję.Fakt że Bejbi tynk zrywa,uszczelki i wrzeszczy po lekach.
Kot kosztowny bo wszystko do remontu już jest i wymiany.Nie wiem jak sąsiedzi znoszą te wrzaski bo w nocy się niesie.Słychać głośny, cienki miauk.Mam nadzieję że nie myślą że kota torturuję :mrgreen:
Bejbi ma cieniutki głosik przez co bardziej drażniący dla uszu.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 12:26 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Good morning Karola.Fajna baba :mrgreen: .
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 12:34 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

kalair pisze:Wiola, owszem, pisałaś, że chcesz Bejbi uśpić. Chcecie.
Dajcie jej szansę. A Aga wie, co robi. Nie sądzę, by trzeba było kontrolować jej koty i sposób leczenia. 8) Tak więc masz do przemyślenia trochę..

Bożenko tylko gdy nie będzie nadziei i poprawy.A Agi nie znam i nie obchodzi mnie czy ma hodowlę czy nie.Wizyta przedadopcyjna byłaby ze mną w roli głównej.Nie dam komuś kota kto pisze że ma kasę,a nie pomoże.NIGDY.Wyniki są wklejone i jeśli by była ok. to choć zapytałaby swojego weta co sądzi o tym.Ja też kota nie leczę sama tylko wet.To że mi ludzki lekarz wypisał drugą receptę na Encortolon nie znaczy że sama leczę.Wypisał bo jest taniej.Teraz i tak leży na razie nie ruszone opakowanie.Oddałabyś swoją którąś Kretkę :?: gdyby zachorowała?Wątpię.
Witaj bo zapomniałam :)
Ostatnio edytowano Czw maja 17, 2012 12:36 przez vailet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 12:35 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Pozwolę sobie zauważyć, że te wrzaski kota to pewnie permanentna ruja, niestety, a nie skutki podawania leków :roll:
Biedny kot...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw maja 17, 2012 12:38 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

anna57 pisze:Pozwolę sobie zauważyć, że te wrzaski kota to pewnie permanentna ruja, niestety, a nie skutki podawania leków :roll:
Biedny kot...

Nie wolno nic podać,ani sterylizować.Co mam zrobić?Z tym że Bejbi tak na silne leki zawsze reagowała.Identycznie.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 12:41 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

vailet pisze:
kalair pisze:Wiola, owszem, pisałaś, że chcesz Bejbi uśpić. Chcecie.

Bożenko tylko gdy nie będzie nadziei i poprawy.A Agi nie znam i nie obchodzi mnie czy ma hodowlę czy nie.Wizyta przedadopcyjna byłaby ze mną w roli głównej.Nie dam komuś kota kto pisze że ma kasę,a nie pomoże.NIGDY.Wyniki są wklejone i jeśli by była ok. to choć zapytałaby swojego weta co sądzi o tym.Ja też kota nie leczę sama tylko wet.To że mi ludzki lekarz wypisał drugą receptę na Encortolon nie znaczy że sama leczę.Wypisał bo jest taniej.Teraz i tak leży na razie nie ruszone opakowanie.Oddałabyś swoją którąś Kretkę :?: gdyby zachorowała?Wątpię.
Witaj bo zapomniałam :)

Nie mam hodowli. :roll: Wizyta przedadopcyjna - prosze bardzo, ale przy jeszcze jednej osobie oprocz nas, mam kase, ale nie pomoge Tobie zabic kota. Sorry. Napisalas ,ze chcesz ja uspic. Wiec ja proponuje ,ze wezme kicie i bede leczyc. W Poznaniu u swojego weta, ktory prowadzi moje koty, w tym jedna kotke z SIBO od lat 7 i druga kotke mojej przyjaciolki z IBD.

Nie bede zawrac glowy wynikami mojemu wetowi, juz raz zawrocilam i okazalo sie ze wyslalas mi skany zdjec RTG ktore nie maja nic wspolnego ze stanem malej teraz.

Chcesz jej dac szanse? Daj. Pisalas ze idziesz do szpitala. Kto w tym czasie zajmie sie leczeniem kota, podawaniem lekow, obserwacja?
Ja pracuje jak chce. Mam wolny zawod. Moge jej poswiecic tyle czasu ile to potrzebne.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw maja 17, 2012 12:53 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

TŻ się zajmie i ja ze szpitala urwać się mogę.Tam nie ma że wyjść nie można pytałam.Wypytałam o wszystko i nawet o kocie mówiłam że nie mogę być długo w szpitalu przez podawanie leków.Nie można się z Tobą dogadać aga9955.Fotki specjalnie były wysłane by weci widzieli stan Bejbi wcześniejszy.Uważam że to było ważne,a Ty że nie.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 13:05 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

vailet pisze:TŻ się zajmie i ja ze szpitala urwać się mogę.Tam nie ma że wyjść nie można pytałam.Wypytałam o wszystko i nawet o kocie mówiłam że nie mogę być długo w szpitalu przez podawanie leków.Nie można się z Tobą dogadać aga9955.Fotki specjalnie były wysłane by weci widzieli stan Bejbi wcześniejszy.Uważam że to było ważne,a Ty że nie.

Mozna sie ze mna dogadac.
Ale po co mi stare skany skoro nie mam do czego ich przyrownac.

Nie rozumiesz ,ze na podstawie starych zdjec, bez aktualnej dokumentacji medycznej nie jest mozliwe porownanie czegokolwiek?
Obrazek

aga9955

Post » Czw maja 17, 2012 13:10 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

aga9955 pisze:
vailet pisze:TŻ się zajmie i ja ze szpitala urwać się mogę.Tam nie ma że wyjść nie można pytałam.Wypytałam o wszystko i nawet o kocie mówiłam że nie mogę być długo w szpitalu przez podawanie leków.Nie można się z Tobą dogadać aga9955.Fotki specjalnie były wysłane by weci widzieli stan Bejbi wcześniejszy.Uważam że to było ważne,a Ty że nie.

Nie rozumiesz ,ze na podstawie starych zdjec, bez aktualnej dokumentacji medycznej nie jest mozliwe porownanie czegokolwiek?

Wydaje mi się że wyniki które były wtedy najświeższe Ci wysłałam.Teraz obraz krwi jest inny.Mogę przeswietlenie zrobić nowe,ale kot jest zawalony kałem i zasłoni wszystko.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 13:12 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

vailet pisze:
aga9955 pisze:

Wydaje mi się że wyniki które były wtedy najświeższe Ci wysłałam.Teraz obraz krwi jest inny.Mogę przeswietlenie zrobić nowe,ale kot jest zawalony kałem i zasłoni wszystko.

Nie wiem czym jest kot zawalony. RTG powinnas zrobic. Skonsultuj to z dr Słodkim jak wroci w poniedzialek.

Ja ze swojej strony pozwole sobie rowniez do niego zadzwonic, albo zadzwoni do niego Zosia.
Obrazek

aga9955

Post » Czw maja 17, 2012 13:23 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

aga9955 pisze:
vailet pisze:
aga9955 pisze:

Nie wiem czym jest kot zawalony. RTG powinnas zrobic. Skonsultuj to z dr Słodkim jak wroci w poniedzialek.

Ja ze swojej strony pozwole sobie rowniez do niego zadzwonic, albo zadzwoni do niego Zosia.

Tobie nic nie powie bo zezwoliłam Zofii tylko.Niech Zofia w poniedziałek nie dzwoni, bo on jeszcze nic nie wie i dopiero wyniki zobaczy.Zrobię to RTG już kasy troszkę będzie.Dr.Słodki nie jest teraz na bierząco bo go długo nie było.Jak był jeszcze wyniki były dobre.Mam nadzieję że uda mi się dostać do niego :roll: bo inny wet już mi zapowiedział że będzie tłum ludzi.Będzie w poniedziałek od 15-tej dopiero.Musi wszystkich stałych pacjentów obejrzeć i powpisywać dużo w kartoteki.Będzie miał zalatany dzień.Gdyby Bejbi zechciała się załatwić to koopala bym do pokazania zaniosła.Chodzi o kolor.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 17, 2012 14:45 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Ja po przerwie tylko czytam i nie zabieram glosu - dlaczego? Dlatego, ze trudno mi wszystko "ogarnac"!!!!
Viola :1luvu: nie gniewaj sie :1luvu: ale blagam - czytaj co piszesz- bo ciezko jest zrozumiec o co chodzi - mimo najlepszych checi!!! Podejrzewam, ze kazda z ciotek jest tu dla Bejbi, a nie do "macenia" Wez to pod uwage! Powiedz jasno jakiej pomocy oczekujesz? i potrzebujesz! Na razie Ty i "ciagle nieobecny", ale najlepszy, dr Slodki nie wiele zdzialaliscie!
Narazilam sie? PRZEPRASZAM!!!!
Pozdrawiam i caluski dla Ksiezniczki przesylam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw maja 17, 2012 14:51 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Obrazek
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]