D.T u J.D.<<jest nowy wątek :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 17:39 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

ja też mam nadzieję, że się coś poprawi.
Bo niestety nic poradzić nie potrafię, tylko łapska zaciskam. :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 10, 2012 18:30 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

eh,ten kot mnie wykończy :( szaleniec jakich mało 8O co on wyprawia :strach: :strach: :strach:
tak szalał,że wylazł mu drut :? dla bezpieczeństwa i w celu ograniczenia powierzchni został zamknięty....poszłam na chwilę na górę aby uspokoić skołatane nerwy i wypić kawkę...gdy zeszłam po ok.40min.-mało nie zeszłam na zawał :roll: zobaczyłam pełno krwawych plam...
Ten cholerny czort chyba w ramach protestu na zamknięcie rozpieprzył opatrunek i zabrał się za szwy;krew popłynęła sobie strumyczkiem z łapki...musiałam jakimś cudem założyć mu natychmiast nowy opatrunek! SAMA!!!- zanim skończyłam to z mojej łapki płynęła krew :evil: ale opatrunek jest !!!
na jak długo??? nie mam zielonego pojęcia...daję słowo-ten kot mnie W-Y-K-O-Ń-CZ-Y!!!!!!!!!! chyba,że wcześniej to ja go zamorduję :evil:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw maja 10, 2012 19:22 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

To on Ci za całą resztę starczy! Masz czas dla innych jeszcze ? O siłach nie wspomnę..?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw maja 10, 2012 23:08 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Może załóż mu kołnierz to powinno go trochę ostudzić.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt maja 11, 2012 6:37 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Kiedy w Fundacji KOT Łukaszek leczył połamana łapkę, to chyba ze 2 mies siedział w klatce i z kołnierzem. Nie było łatwo, ale na szczęście nie rozwalał sobie rany. Tu jego historia: viewtopic.php?f=1&t=129016
Może pomyśleć o jakimś takim zabezpieczeniu?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt maja 11, 2012 15:33 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

kot w takiej klasie szaleństwa w jakiej jest BEZO zamknięcie w małym pomieszczeniu odebrał jako atak na jego życie 8O walczył ze wszystkim co tam było...nie wyobrażam sobie zamknięcia go w klatce i zakucia w kołnierz 8O 8O
jednak gdyby to spowodowało,że łapka byłaby jak nowa to podjęłabym się takiej tortury...
niestety żadne zabezpieczenia nie zmienią tego,że łapka jest nie sprawna :( ...pewnie taka pozostanie...wygląda na to,że Bezo zawija ją właśnie z powodu braku czucia...cóż,od początku było wiadomo,że jest ryzyko barku pozytywnego efektu operacji...dlatego miałam taki dylemat...
teraz priorytetem jest zagojenie kopytka . :ok:
co będzie dalej -czas pokaże...

J.D.

Post » Pt maja 11, 2012 17:42 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

no więc BEZO po ponownym zeszyciu łapeczki....szycie odbyło się ............ :arrow: bez znieczulenia :? świadczy to o braku czucia w łapce... :(
czyli jesteśmy jakby w w punkcie wyjścia z tym tylko,że odsuniętym w czasie przez konieczność ponownego gojenia łapki.. :|
chyba jednak pan ortopeda nie zlekceważył nas nie podejmując się operacji...chyba wiedział...
zwracam honor :oops:

J.D.

Post » Pt maja 11, 2012 20:24 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Jestem juz Asiu, czytam co u Was.

Trzymam kciuki aby jak najmniej bólu dla kota i jak najmniej strat w ludziach :wink:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Sob maja 12, 2012 11:04 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

BEZO ma na łebku satelitkę jak dowcipnie nazywa kołnierz pewna moja znajoma blondyna :mrgreen:
wcale ale to wcale mi się to nie podoba i wczoraj cały wieczór chodził do tyłu...jednak to nie pomogło mu w pozbyciu się tego czegoś z łebka więc zrezygnował ..muszę mu ograniczać powierzchnię życiową bo podczas szaleństw łapka zaczyna krwawić...wypuszczam na trochę biednego skazańca ale jak tylko zaczyna zbyt mocno pędzać -wraca na powrót do izolatki :roll: jak mus to mus :(

J.D.

Post » Sob maja 12, 2012 11:18 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Proszę mi tu blondynek nie obrażać :mrgreen: :wink:

Szkoda Beza, że nie może sobie poszaleć, ale tak jak piszesz - jak mus to mus. Też mam obecnie koteczkę po sterylce, siedzi w klatce i PŁACZE :( jak tylko wypuszczę - cisza. I tak w kółko :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob maja 12, 2012 12:01 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

chyba jednak pan ortopeda nie zlekceważył nas nie podejmując się operacji...chyba wiedział...
zwracam honor

Może i Pan Ortopeda jest doskonałym fakchowcem i WIEDZIAŁ , ale jak wiedział to powinien powiedzieć DOKŁADNIE bo inni ortopedami nie są. To jest lekceważenie jeśli się pacjenta nie informuje co i dlaczego, tylko pozwala się by pacjent latał po innych lekarzach szukając pomocy, wydawała kasę, narażał się na ból itd.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 12, 2012 12:03 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Ale chciałam napisać, że też trzymamy kciuki i łapiszony :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 16, 2012 11:28 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Śliwka znowu chora...matko,nie chcę nawet myśleć o powtórce....

J.D.

Post » Śro maja 16, 2012 22:56 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

Śliwka nie choruje sama..jeszcze Biedronka,Samba,Czaruś.....a w tym wszystkim biedak BEZO...
oby tylko nic nie "złapał" :?

J.D.

Post » Czw maja 17, 2012 5:12 Re: D.T u J.D.< MIELONKA [*]<<BEZO po operacji...KCIUKI PROS

a co sie przyplątało?
Kciukasy som :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]