Tosia i Miecia.Problem Tosi.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 6:32 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. Jest ok

ugniatanie też jest specjalnością Miećki,
Ostatnio edytowano Wto kwi 10, 2012 12:00 przez hutek, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pt kwi 06, 2012 12:05 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Odwiedzającym nasz wątek życzymy WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!! :catmilk:
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Pt kwi 06, 2012 12:58 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

I ja również życzę Wesołych całej bandzie :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt kwi 06, 2012 13:45 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

hutek pisze:Odwiedzającym nasz wątek życzymy WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!! :catmilk:

Wesołych! :kotek:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 06, 2012 13:51 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Obrazek

Zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt Wielkanocnych
życzy wszystkim odwiedzającym nasz wątek - Esiek z Kamą i ze swą Dużą
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

Post » Sob kwi 07, 2012 6:15 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Wesołych Świąt kochani!!!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto kwi 10, 2012 11:59 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

dziękujemy wszystkim za życzenia
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Wto kwi 10, 2012 12:46 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. jest ok

Zbliża się druga rocznica poznania Mieci. Jest więc to okazja aby podsumować 2 lata znajomości.
Jest połowa maja 2010 roku niedzielne popołudnie na działce pojawiają się dwa czarno białe kotki. Jednym z nich jest Miecia, bardzo proludzka, na nic nie zważając wskakuje na kolana i pięknie mruczy. Dostała za to kawałki kiełbaski. Chętnie zjadła.Z oczka leje się ropka. Odprowadziła nas do samochodu i pojechaliśmy do domu. I tak się zaczęło. Co tydzień Miecia pojawiała się na działce, okazując nam wielkie przywiązanie. A ropa z oka dalej się leje. Zasiągnąłem porady weta ale co to zaleczenie na odległość kupiłem jakiś antybiotyk i podawałem przez 4 dni czerwcowego długiego weekendu. Trochę było lepiej. W ostatnią czerwcową sobotę rano Miecia jak zwykle przyszła na śniadanie. Zjadła i poszła, za kilka minut wróciła niosąc w pyszczku czarne kocię. następnie drugie trzecie i czwarte i tak z jednego kota zrobiło się 5. Kocia rodzinka mieszkała do połowy lipca kiedy to na wakacje przyjechała Sara nasz pies. Sara szybko zrobiła porządek i Miecia musiała się wyprowadziła. Widywaliśmy ją często bowiem podchodziła do płotu ale na działkę nie weszła. I tak minęło lato. Nadeszła jesień. Ropa z oczu się leje, brzuszek się zaokrąglił. Nastały pierwsze przymrozki. W pierwszą sobotę października na działce znaleźliśmy trzy martwe kocie noworodki, sądzę że były to dzieci Mieci. Jak w każdy weekend Miecia dostała śniadanko obiad i kolację ale na stołówkę przychodziło coraz więcej chętnych max 16. Miecia zawsze czekała na swoją kolej a była w kolejce ostatnia, nie potrafiła zawalczyć o swoje, poza tym coraz bardziej słabła. Pod koniec października przyszła, wskoczyła na kolana, przytuliła się do szyji, chyba chciała powiedzieć a raczej zasygnalizować jak bardzo jest chora, na mojej kurtce pojawiły się wodniste kupale. Zrodził się pomysł aby jej pomóc tylko nie wiedzieliśmy jak no bo Sara kotów nie toleruje. Zaczęła się wędrówka po internecie. i Tak trafiłem na miau. Żyjąc w nieświadomości miałem nadzieję że tutaj szybko znajdę dom dla Mieci. Pomyliłem się. Szybko zostałem uświadomiony że na pomoc nie mam co liczyć, więc co pozostało? Sytuacja bez wyjścia. Trzeba było zorganizować transporterek, pojechać do lasu, zabrać Miecię, do weta i szukać informacji na temat opieki nad kotem czytając forum. Miecia miała zostać na DT ale czy mogliśmy ją oddać w nieznane ręce?. Bardzo szybko nasz DT zamienił się w DS. Leczenie łącznie ze sterylką trwało dwa miesiące. Dzisiaj Miecia jest zdrowym kotkiem, ma wszystko co potrzeba kotu włącznie z osiatkowanym balkonem. No może nie ma tylko koleżanki swojego gatunku. Ale miała Sarę, a teraz ma Emi, której często wydaje się że jest kotem.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Wto kwi 10, 2012 13:49 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. jest ok

hutek pisze:. Żyjąc w nieświadomości miałem nadzieję że tutaj szybko znajdę dom dla Mieci. Pomyliłem się. Szybko zostałem uświadomiony że na pomoc nie mam co liczyć, więc co pozostało? Sytuacja bez wyjścia. Trzeba było zorganizować transporterek, pojechać do lasu, zabrać Miecię, do weta i szukać informacji na temat opieki nad kotem czytając forum. Miecia miała zostać na DT ale czy mogliśmy ją oddać w nieznane ręce?. Bardzo szybko nasz DT zamienił się w DS. Leczenie łącznie ze sterylką trwało dwa miesiące. Dzisiaj Miecia jest zdrowym kotkiem, ma wszystko co potrzeba kotu włącznie z osiatkowanym balkonem. No może nie ma tylko koleżanki swojego gatunku. Ale miała Sarę, a teraz ma Emi, której często wydaje się że jest kotem.

no nie było wyjścia :) ? gdzie by jej byłoby tak dobrze jak u Ciebie? a Ty wyobrażasz sobie dom bez Mieci ;-) ?
chłopie -odwaliłeś kawał dobrej roboty :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto kwi 10, 2012 15:49 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. jest ok

Nie wiem jak to się stało, szukałam czegoś, a utknęłam na tym wątku na dwie godziny śmiejąc się i płacząc. To dodaje odwagi. To, co przeczytałam. A historia trwa i pisze się sama. Dzięki Ci Hutek! Gratuluję odwagi!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob kwi 28, 2012 9:33 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. jest ok

dzięki wiiwii. A wszystkim naszym przyjaciołom życzymy udanego majowego weekendu :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Śro maja 16, 2012 21:16 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. jest ok

zwierzątka to jednak mają fajne rozumki - suka sąsiadów mieszkała z psem jamnikiem i naucyzła sie od niego sikać z uniesioną nogą, a koleżanka ma jamniczke która sie chowała z kotem i skacze jej po meblach i ociera sie o nogi :D

Super że z Micią już ok :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto maja 29, 2012 16:41 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. jest ok

Miecia schudła w ciągu miesiąca 30 dkg i co o tym myślicie?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Wto maja 29, 2012 18:43 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. Kotka chudnie!!!!

robale?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto maja 29, 2012 19:33 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. Kotka chudnie!!!!

a jak z jej apetytem, a raczej z jedzeniem
bo ja mam 2 i jeden to do jak doleci to zmiecie wszystko, drugi przy misce pierwszy a tylko polize i zostawia i pierwszy wymiata i jego porcje i tak sie mlodszy stal wiekszym kotem wzdłuż i wszerz
Je normalnie, moze mniej je przez upały a może wiecej sie rusza
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]