Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
vailet pisze:olafen pisze:Wiola,
zrobiłaś bardzo dobrze. Teraz możesz porównać leczenie i okaże się kto miał rację
Wet Słodki miał rację.Zmienił by też zobaczyć jak będzie i by słabszy steryd brała bo tamten jest bardzo silny i narzekałam na uboczne objawy i rozrywa drzwi.Bejbi śpi koło mnie trochę sapie.Ten wet wrócił do tamtego poprzedniego leku który Dr.Słodki jej dawał,ale to jak mi powiedział na próbę.Gdyby był nasz wet już dawno coś by wymyślił.Teść zemdlałPogotowie przyjechało i ciśnienie mu zmierzyli po czym poszli precz
![]()
NIC NIE POMOGLI!Dzisiaj to było.Ma cewnik i chodzi z nim kilka miesięcy.Spuchła mu ręka.Weci lepiej pomagają niż lekarze.
olafen pisze:Wiola na pewno cewnik a nie wenflon ?
vailet pisze:olafen pisze:Wiola na pewno cewnik a nie wenflon ?
Nie trzeba cewnikować nawet jak raz dziennie sika.Wenflonu nie pozwala założyć sobie.
puszatek pisze:vailet pisze:kiche_wilczyca pisze:Wiolu nie zamartwiaj sie na zapas. Raz sobie poradzili, to teraz też dadzą radę![]()
![]()
![]()
Dzień dobry w ten deszczowy dzień
Hej Marta!Bejbi chyba pójdzie za TM![]()
![]()
Wyniki morfologii mimo sterydu są bardzo złe.
Ponad 20 tyś.leukocytów i 60 płytek.Koopy białe,albo ich brak.Ja...od 5 z bólu dwunastnicy nie śpię.W życiu takiego bólu nie małam.TŻ nie wraca,dopiero w niedzielę.Nie będę usypiać jej sama![]()
Ostatnia szansa 21 w poniedziałek zapytam Dr.Słodkiego czy ją jeszcze kłuć,czy zmienić lek.Jest stan zapalny.Ja myślę że pęcherza.Może jeszcze czegoś.NIkt z wetów nie chce podjąć decyzjii.
wiem, że to są emocje, stres, nerwy ale popatrz sama na to co piszesz...................
a potem dziwisz się dlaczego tak to odbieramy skoro z tego co napisałaś wyszło, że czekasz na TŻ aby ją uśpić
najszczesliwsza pisze:vailet pisze:olafen pisze:Wiola na pewno cewnik a nie wenflon ?
Nie trzeba cewnikować nawet jak raz dziennie sika.Wenflonu nie pozwala założyć sobie.
![]()
teść?
olafen pisze:Wiola, zaczynasz wpadać w histerię. Zrób trzy wdechy i żadnego kota nie usypiaj. Ja też nie uśpiłam.
Powiedz TŻ żeby siebie uśpił, jeśli już kogoś ma usypiać. (żartowałam
)
Wiola, po burzy wychodzi słonce. Poczekaj i daj szansę temu kotkowi
filifionkaa pisze:Vailet, witaj. Jestem tu 'nowa' i smuci mnie historia nie tyle Bejbi, co zaplątania diagnostycznego wokół niej. Nie wiem, czy przeczytałaś mój pierwszy post - chciałabym, żebyś przeczytała. Ciężko uwierzyć, że po takim czasie diagnozowania nadal nie ma diagnozy. Co do morfologii, doczekałaś się w końcu tego rozmazu? Pisałaś o białych stolcach, stąd mój drugi post. Moja mała uwaga - moje zwierzaki także leczę u dr Słodkiego, znam klinikę, wiem, że dr Sylwia i ten drugi lekarz pracują w tej samej klinice, więc trudno mówić o konsultacji u innego lekarza. Ci dwaj lekarze są młodsi i uczą się od dr Słodkiego, nie są więc obiektywni w ocenie. Może od razu z okazji kolonoskopii wysłać Bejbi na konsultację właśnie do Grudziądza? 2pieczenie na 1ogniu. Jeśli jeden lekarz rozkłada ręce, należy szukać dalej. Pozdrawiam Cię serdecznie.
filifionkaa pisze: jestem lekarzem 'ludzkim' i podejrzewam, że skoro kot to ssak tak jak człowiek - nie różni się to znacząco) przy stosowaniu leków glikokortykosteroidowych ZAWSZE wzrasta poziom WBC we krwi. Norma leukocytów u kota to średnio 16tys, choć niektóre źródła podają, że w stresie nawet 18tysięcy, więc chyba 20tys to nie jest wysoki poziom??? po drugie: jeśli kot ma zagęszczoną krew (bo mało pije, i w związku z tym ma wysoki hematokryt, co jest tego konsekwencją) - we krwi mogą pojawiać się zlepy płytek (trombocytów). Dlatego "maszyna" nie liczy ich i pokazuje ich niski poziom (u Bejbi 60) Czasem zdarza się, że maszyna takie zlepy liczy jako np. leukocyty i dlatego również możesz mieć wysoki poziom tychże. (jaśniej: maszyny do morfologii liczą komórki krwi na zasadzie określania ich wielkości, i jeśli płytki tworzą skupiska wielkości leukocytu - tak właśnie będą policzone). Odpowiedź na te pytania dale ROZMAZ - człowiek nie maszyna, pod mikroskopem dostrzeże zlepy płytek.
najszczesliwsza pisze:Vailet przeleć tego weta, ulży ci...
Achhh ten doktor Słodki... słodki?![]()
Dziewczyno zanim coś napiszesz, czytaj tak z 15 razy na początek, by można było zrozumieć co wypisujesz...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 83 gości