Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 16, 2012 15:50 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Prakseda pisze:
Małgorzata i Toffee pisze:Wiecie co? Spokojna ze mnie kobieta, przemocą się brzydzę, ale jeden raz w życiu się biłam. Byłam w piątej klasie. Kolega ze szkoły chciał skrzywdzić kota. Kota wepchnęłam za szafę, a z kolegi (przy dopingu klasy) zrobiłam miazgę. Już nigdy więcej nie zdarzyła mi się taka rozpalona do białości furia. Moja wychowawczyni wezwała na rozmowę moją mamę, której okazała corpus delicti w postaci trzech garści wyrwanych koledze włosów (trzymała je na szafie). Mnie skierowano do psychologa (dręczyciela - nie), ale złego słowa nikt mi nie powiedział.
Może to okropne, co powiem, ale uczyć dzieci niekrzywdzenia zwierząt to mało. Trzeba też uczyć, że czasami dręczycielowi trzeba wyrwać trzy garści włosów.

Na Maciusia wpłaciłam.

Małgosiu :ok:
Szkoda, że nie było Cię tam przy Maciusiu.
Ale coś w tym jest, ja za krzywdę zwierzaka chyba potrafiłabym zabić "człowieka" (cudzysłów dlatego, że to są ludzkie bestie, nie ludzie).

Prakseda wiem z innych wątków o Twoim poświęceniu i bardzo Cię podziwiam. Staram się też pomagać kotom bezdomnym ba działkach. A co do krzywdy to kiedyś zagroziłam "jednemu człowiekowi", że jak jeszcze raz wyleje kotce wode i wykopie miskę z jedzeniem to go spalę w jego własnym mieszkaniu jak będzie spał /to był alkoholik więc miałam szanse/ - podziałało więcej już krzywd kotce nie robił. :evil:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro maja 16, 2012 16:54 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

BARDZO DOBRZE POWIEDZIANE (NAPISANE) TEŻ BYM MU TAK POWIEDZIAŁA DO SŁUCHU, BO TAKICH "LUDZI" TRZEBA TĘPIĆ I TO OSTRO !!!!!

JAK MACIUŚ, CZY KTOŚ WIE?

atena-olimpia

Od: Śro sty 18, 2012 18:04

Post » Śro maja 16, 2012 17:15 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Prakseda pisze:Pani dyrektor szkoły uznała sprawę za plotkę, burmistrz nie widzi problemu jest oburzony wpisami.

Spoko :ok: Jeżeli Fundacja naśle na nią kontrolę z kuratorium, zleconą przez Ministra Oświaty, to dłuuugo się nie otrząśnie i przykaże nauczycielom na każdej lekcji mówić o dobroci dla zwierząt.

Komu podlega burmistrz? Pisemko jak najwyżej i... zobaczy problem!

A Kościół? Prośba o oficjalne stanowisko w sprawie moralności dzieciaczków dopuszczanych do Komunii w związku ze sprawą Maciusia.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro maja 16, 2012 17:16 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

.
Ostatnio edytowano Śro maja 16, 2012 20:23 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro maja 16, 2012 17:23 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Co do artykułu. Zebrano dla Macka Sporo środków;) czyli zbiórka działa;) Ale wsparcie dla Przytuliska nadal potrzebne. jest tam choćby zagłodzony i zmaltretowany Cyguś. Ale miło czytac ,że akcja odnosi sukces;)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Śro maja 16, 2012 17:30 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Zebrano dla Macka Sporo środków;) czyli zbiórka działa;)

I właśnie z tego powodu miło by było, gdyby przytulisko zamieściło jakąś informację o stanie zdrowia Maciusia... aktualne zdjęcia... rozumiem, że pracy i problemów mnóstwo, ale jakoś tak... myślę, że te kilkaset osób zaangażowanych w sprawę chciałoby cokolwiek wiedzieć.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro maja 16, 2012 17:36 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

miło czytać, ale niektóre komentarze ....... klękajcie narody, czasem się zastanawiam skąd u ludzi tyle nienawiści do kotów,
generalnie dobrze, że jest odzew w prasie, zawsze coś, :evil:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro maja 16, 2012 18:39 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Na stronie Fakt.pl też jest opisany biedny Maciuś,

Fakt.pl > Wydarzenia > Polska › Wrzucili kota do mrowiska i nakryli wiadrem
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Śro maja 16, 2012 19:28 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

.
Ostatnio edytowano Śro maja 16, 2012 20:23 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro maja 16, 2012 19:37 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

olafen pisze:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=457381074276456&set=a.117768311571069.20014.100000137031421&type=1&theater

Olafen, ponownie bardzo Cię proszę, napisz następnym razem, że zdjęcie wklejane przez ciebie jest bardzo drastyczne, znów myślałam, że link do jakichś wiadomości o Maciusiu.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro maja 16, 2012 20:15 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Mam nadzieję, że u Maciusia już lepiej..
No i dobrze, że w prasie coś się na ten temat ruszyło.
Teraz tylko czekamy na dobre wieści o stanie kotka :ok:
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Śro maja 16, 2012 21:58 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Dlaczego nikt nie publikuje obrazu ryja tego zwyrodnialca ??
Maciuś, trzymamy kciuki !

Piciu

Od: Pon cze 13, 2005 8:27

Post » Czw maja 17, 2012 6:22 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Odpowiedź od burmistrza:
---------------------------------
Oświadczenie Burmistrza Miasta i Gminy Szamotuły

9 maja 2012 r. drogą poczty elektronicznej dotarły kierowane do mnie
pierwsze e-maile opisujące akt okrutnego potraktowanie kotka przez dzieci
mieszkające w miejscowości Koźle.
Godna podziwu była skala bardzo szeroko zorganizowanej akcji informowania
internautów i burmistrza drogą e-mailową o tym co zaszło i co burmistrz
powinien zrobić, kogo i jak ukarać. Upublicznienie tej wiadomości
sprowokowało lawinę nienawistnych e-maili. Bez rzetelnego sprawdzenia
faktów osądzono dzieci i rodziców. Totalnie napiętnowano nauczycieli,
katechetów i księży. Posypały się groźby i sugestie, że trzeba
zrobić coś, co sprawi, że dzieci na zawsze zapamiętają swoją
pierwszą komunię świętą. Nie o to chyba chodziło? Łatwo jednym,
krzywdzącym zdaniem zniszczyć dobre imię człowieka, który od lat
nienagannie wypełnia swoje powołanie i obowiązki. Trzeba znać miarę i
mając na uwadze dobro zwierzęcia nie zapominać o dobru człowieka.
Mogę zapewnić Państwa, że jako burmistrz wraz z podległymi mi
urzędnikami dokładamy wszelkich starań, aby działania
edukacyjno-wychowawcze skutecznie wpływały na dzieci i młodzież.
Jestem, jak każdy obywatel obowiązany do przestrzegania prawa i procedur
prawem nakazanych, dlatego też aspekty będące w gestii organów
ścigania pozostawiam do ich wyłączności.
-----------------------------------------
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 17, 2012 6:34 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Na wszystkie maile ta sama odpowiedź :|
Działają po najmniejszej linii oporu. :evil:

A ja ciągle walczę o lornetkę :wink:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

[poprzednia][następna]