PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 16, 2012 13:10 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

uff !
do kamień z serca :roll: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 16, 2012 13:11 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

MonikaSt pisze:
smarti pisze:te czerwone oczy to takie są czy takie wyszły ?

Takie wyszły. Jak się niebieskie oczy z lampą fotografuje, to właśnie tak wychodzi.
A swoją drogą, trudno uwierzyć, że w schronisku można znaleźć, perskiego pointa.

To samo mi do głowy przyszło - musiał być skołtuniony jak cholera skoro ogolony. Jeśli poza schronem golony to chyba zguba - bo kto kota goli, a potem wywala?

Inna kwestia, ze tak na dobrą sprawę w każdym schronie teraz persa można znaleźć........moda się skończyła. A łatwy kotek, to jednak nie jest. Jeszcze chwilka i się klatki miałkunami zapełnią...
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro maja 16, 2012 13:19 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Ani zgubione, ani oddane- względnie jedno albo drugie ;)
Schronisko jest dla zwierząt bezdomnych- nie przyjmuje zwierząt od właściciela w związku z czym nie można tam "oddać" zwierzęcia. (No chyba, że w przypadku rozwiązania umowy adopcyjnej ze schroniskiem).
Znaczy się- wyrzucone albo zagubione i przywiezione przez straż miejską lub osobę prywatną nie będącą właścicielem.
Oczywiście te zagubione dzielą się na te których właściciele:
a) nie wiedzą gdzie szukać
b) nie szukają
ale wróćmy na ziemię- gros, niezależnie od rasy, koloru i wieku- stanowią wyrzucone, niechciane, zgubione nie-bardzo-przypadkowo. Zwał jak zwał :(

Jakieś w typie norwega czy mco też praktycznie zawsze jest na stanie niestety.
A ta perska dziewucha ogolona w ten sposób taka już trafiła na P.
Kto goli a potem wywala? no nie wiem. Może te same osoby, które sterylizują, a potem wywalają ze świeżymi szwami...

I niech ten deszcz przestanie padać bo dziś bardziej niż zwykle do dupy to wszystko. o!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro maja 16, 2012 13:25 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Kasia -otwórz sobie wiesz co :piwa:
od razu Ci się świat zaróżowi :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro maja 16, 2012 14:27 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Ogolenie persa nie jest sprawą łatwą ...... i kosztuje.
Sterylka niby też.
Ciągle usiłuje uwierzyć, że nie wszystkie ludzie świata to taborety.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro maja 16, 2012 15:55 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

ja też wierzą że to raczej przez zaniedbanie i niefrasobliwość aniżeli przez celowe działanie.

ja np zawsze wchodząc do weta (a bywałam u wielu różnych) zamykam za sobą drzwi gabinetu i pilnuję aby podczas mojej wizyty były zamknięte-zeby mi cokolwiek kici nie spłoszyło i aby np.nie uciekła.

wierzcie mi że na prawde czesto budzę tym zdziwienie i głupie miny wetów 8O !
i takie przykłady można by mnożyć :roll:

smarti

Post » Śro maja 16, 2012 15:58 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Jest jeszcze jedno wyjaśnienie - kot moze mieć zwyczajnie grzyba.
To niestety czesta przypadłość. Persa się wtedy goli......a podejrzewam, że taka diagnoza dla wielu równałaby się wywaleniu z domu.

Obrazek

Neigh

Post » Pt maja 18, 2012 14:03 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

SERDECZNE PODZIĘKOWANIA dla osób, które zareagowały na apel o karmę oraz zbędne rzeczy i przekazały środki lub suche jedzenie dla kotów i kociąt :)

Nie wiem czy wszystkie forumowiczki zgadzają się na posługiwanie nickami, więc... dzięki Aniu, Agnieszko, Haniu, Kasiu i Anielko ;)

Nowi na pokładzie :roll:

253/12 Obrazek
254/12 Obrazek
256/12 Obrazek cięte ucho, z okolicy ul. Czerniakowskiej
257/12 Obrazek
258/12 Obrazek

???? Obrazek
XLVII Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt maja 18, 2012 16:03 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

a jak cięte ucho to nie jest przypadkiem wolnożyjący bez sensu zabrany ??

smarti

Post » Pt maja 18, 2012 16:11 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Nie, to oznacza jedynie tyle, że sterylka była na talon. Jedno nie równa się drugiemu.
A swoją drogą to strasznie podobne stworzenie do mojej Jadzi, też z ciętym uchem, więc spadam do domu sprawdzić czy się nie szlaja gdzieś ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt maja 18, 2012 18:31 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Przyłączam się do podziękowań :D .
Moje autko już załadowane i jutro wiozę część tego ładunku do Paluszków :dance: :dance2: .

A ponieważ tego typu asortymentu nigdy dość .........zbiórka trwa nadal :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt maja 18, 2012 19:17 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Chciałabym jutro ew. w niedzielę przywieźć te ścinki z niszczarki.
O której najlepiej być i do kogo sie zgłosić?
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt maja 18, 2012 20:38 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

A ja bardzo uprzejmnię przed weekendowo przypominam o mojej prośbie.....

Obrazek

Neigh

Post » Pt maja 18, 2012 21:26 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Jagooda pisze:Chciałabym jutro ew. w niedzielę przywieźć te ścinki z niszczarki.
O której najlepiej być i do kogo sie zgłosić?

Jutro będę 12.00-16.00. Jakoś mnie znajdziesz w okolicy "kotów" :mrgreen: .
Chyba nawet masz nr tel (ale tel nie zawsze mam przy sobie :wink: )

Neigh -250/12 obejrzę ,zdjęcie mogę zrobić
ale go nie wstawię bo jestem tępak :roll:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob maja 19, 2012 7:17 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

OK postaram sie byc na 12. Telefon mam.
Dzięki
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

[poprzednia][następna]