Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
pinokio_ pisze:Rozmawialysmy o Zeftrku i Dyziu, lub Dyziu i Mimi. Jednak one caly czas jakies dziwne, tak jakby choroba w uśpieniu. Maja zaczerwienione oczki i kaszlają co jakis czas. Jednak jesli ludzie okaza sie dobrzy, wydam bez zastanowienia, bo beda mieli szanse. Tylko jak slysze slowo dzieci, to mam jakies czarno widzenie. No i 4 pietro? Ale jestem dobrej mysli i zastanawiam sie tylko, czy moze przed wydaniem, zaszczepic chlopakow?
pinokio_ pisze:Rozmawialysmy o Zeftrku i Dyziu, lub Dyziu i Mimi. Jednak one caly czas jakies dziwne, tak jakby choroba w uśpieniu. Maja zaczerwienione oczki i kaszlają co jakis czas. Jednak jesli ludzie okaza sie dobrzy, wydam bez zastanowienia, bo beda mieli szanse. Tylko jak slysze slowo dzieci, to mam jakies czarno widzenie. No i 4 pietro? Ale jestem dobrej mysli i zastanawiam sie tylko, czy moze przed wydaniem, zaszczepic chlopakow?
Mamrot pisze:mysle i myslę.zastanawiam sie dochodze do wniosku zenie ma sensu testowsac ponownie całej zgrai bo nie bedziemy wszystkich negatywnych szczepic przeiwko białaczce. sa potrzeby inne i to bardziej palące. jak to żeby zdiagnozowac tego chorutkiego) - ciągle sie dopytuje czy juz wymazy pobrane i antybiogramy w robocie?! przetestujmy 4 koty któremiały dodatni wynik, z powodu mozliwości fałszywie dodatniego wyniku, przetestujmy 3 koty wólkowe - i tu zaleznie od wyników wykorzuystajmy "tanie" szczepionki" białaczkowe. dla reszty u pinokio wazniejsze jest ogólne ogarnięcie, systematycznie odrobaczanie, kropienie frontlinem i ewentualne szczzepienie na komplet wirusowy koci a to w dalszej kolejności. jesli biedronki sa choreto abosulutbie bym ich nie szczepiła, a i nie proponowalabym do adopcji... bo rodzina z trójka malych dzieci niekoniecznie powinna dostać 2chore koty, takie zktórymi trzeba bedzie zaraz doweta itp itd.
ewona1 pisze:Mamrot pisze:mysle i myslę.zastanawiam sie dochodze do wniosku zenie ma sensu testowsac ponownie całej zgrai bo nie bedziemy wszystkich negatywnych szczepic przeiwko białaczce. sa potrzeby inne i to bardziej palące. jak to żeby zdiagnozowac tego chorutkiego) - ciągle sie dopytuje czy juz wymazy pobrane i antybiogramy w robocie?! przetestujmy 4 koty któremiały dodatni wynik, z powodu mozliwości fałszywie dodatniego wyniku, przetestujmy 3 koty wólkowe - i tu zaleznie od wyników wykorzuystajmy "tanie" szczepionki" białaczkowe. dla reszty u pinokio wazniejsze jest ogólne ogarnięcie, systematycznie odrobaczanie, kropienie frontlinem i ewentualne szczzepienie na komplet wirusowy koci a to w dalszej kolejności. jesli biedronki sa choreto abosulutbie bym ich nie szczepiła, a i nie proponowalabym do adopcji... bo rodzina z trójka malych dzieci niekoniecznie powinna dostać 2chore koty, takie zktórymi trzeba bedzie zaraz doweta itp itd.
Mamrot, chorutkim zajmie się Randa, a szczepionki są mixem przeciwko wirusówkom + Felv, frontline dla 20 kotów to 500 zł miesiecznie
Patmol pisze:ja kupuję Frontline Spray 250ml i stosuje na koty i psy-wychodzi taniej niz pojedyńcze kropelki
ale tak jak TY piszesz - to wychodzi jeszcze taniej
proszę -daj link który konkretnie spot on kupujesz
issey32 pisze:Mamrot, spokojnie. Do ogarnięcia całej zgrai jest tylko jedna osoba, która ma nie tylko koty pod opieką, ale i psy także. Poza tym nie mieszka w mieście, a na wsi, gdzie są mniejsze możliwości dostępu do veta. Tam nikt nie pomoże, co najwyżej sąsiedzi nie przeszkodzą. Tak więc, jeśli będą wytypowane koty do adopcji (te które są wysterylizowane, zaszczepione i odrobaczone) zapraszam do pomocy przy ogłoszeniach, bo bez tego same się nie wyadoptują.
ewona1 pisze:Właśnie jesteśmy po to, żeby Pinokio pomóc. A przede wszystkim kociastym, Pinokio ma doświadczenie z psami, a koty to jednak inna bajka. Gosiu, w łazience nie da się zamknąć, bo ona za zasłonką, to wioska, można trzymać albo w kuchni, albo w pokoju-kociarni.
A odrobaczone są aż za zanadto. Masz rację że leczenie antybiotykiem bez badań to nonsens.
Mamrot proszę daj namiary gdzie kupujesz frontline, mnie kosztował 100 na 4 koty w necie , jeszcze parę miesięcy, więc bardzo proszę
Użytkownicy przeglądający ten dział: IrenaIka2 i 118 gości