Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 15, 2012 21:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Kolombo leczenie:
Karta założona na zdrowej w szafce. Lek do podawania (też na zdrowej) - kapsułki 2 razy dziennie, otwiera się kapsułkę i miesza z mokrym jedzeniem, więc chyba najlepiej karmić go w przedsionku.
Zastrzyki - następny w sobotę, Almavet jest zamknięty, ale sytuacja opanowana, poda inny wet.
Kupa u Kolomba jest czysta, ale nadal luźna.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto maja 15, 2012 22:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.05.-20.05.2012 r.
14.05. pon. rano Beatka wie. Teresa
15.05. wt. rano Alienor wie. Ewa
16.05. śr. rano The Szops wie Iwonka
17.05. czw.rano brak wie. MaraS.
18.05. piat rano brak wie. Teresa
19.05. sob. brak wie. brak
20.05. niedz. rano Dorotka wie. brak
Bardzo proszę o dalsze zapisy na dyżury :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 15, 2012 22:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Zrobiłam przelewy:
2 worki żwirku 76zł
księgowa 150zł

terenia1

Post » Wto maja 15, 2012 22:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.05.-20.05.2012 r.
14.05. pon. rano Beatka wie. Teresa
15.05. wt. rano Alienor wie. Ewa
16.05. śr. rano The Szops wie Iwonka
17.05. czw.rano brak wie. MaraS.
18.05. piat rano brak wie. Teresa
19.05. sob. brak wie. brak
20.05. niedz. rano Dorotka wie. brak
Bardzo proszę o dalsze zapisy na dyżury :(

czwartek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro maja 16, 2012 0:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Wieczorny dyżurek:

Denisek i Deksterek sa bardzo biedniutkie. Czarnuszek ma apetyt, ale Rudasek bardzo niewiele je. Wygłaskany troszkę zjadł, pobawił się piórkami, ale jest wychudzony i przygnębiony, taki zagubiony :cry: Trzeba poświęcać im wiele uwagi.
Stasia została zabrana przez Marę, wcześniej wygłąskałam ją i posiedziała sobie na oknie.
Klaudynka nadal ma zatkane zatoki i jeszcze ta rujka, bardzo męczy się ta kicia... Jej tabletki są niebieskie, w paczuszce z poprzednimi lekami.
Iwonka zabrała kupę Pysiolka na badanie.

Zdrowa - wielki tłok 8O
W tym tłumie bardzo zagubiony jest Cekinek - izoluje się oraz Panter- on też chowa się po kątach, bardzo jest spragniony pieszczot, to taki cudowny i łagodny wielki kot :1luvu:
Józio smutno spogląda z woliery, ale apetycik mu dopisuje i sam się bawi.
Józio nr 2 już całkiem fajnie! Daje się miziać i bawi się z Pinezką.
Madzia jest straszliwie drażliwa, furiatka, syczy nawet jak się obok niej tylko przebywa 8O
Kolombo ma kapsułki, które przywiozła Iwonka do podawania do mokrego, trzeba go wtedy odizolować by zjadał swoją miskę. Przy mnie zrobił nieładną kupę.

Przyjechały 4 duże żwirki, fakturę schowałam do szuflady z rachunkami.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Śro maja 16, 2012 7:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dla Cekinka jest dom, ale w Lublinie, u mamy p. Ilony. Czy jesteśmy w stanie coś zadziałać w sprawie transportu?

Iwona11

Post » Śro maja 16, 2012 7:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Zrobiłam ulotkę wskazówki dla adoptującego kota w pigułce .Chciałabym aby taką ulotkę dawać przed podpisaniem umowy adopcyjnej. Jeżeli choć jeden kot dzięki temu nie straci domu to będę zadowolona. Ulotka jest dwustronna. Na 1 str na górze jest jeszcze male zdjęcie Madzi. Druga strona zaczyna się zdjęciem Niusi.Ulotka ma kolorowe pismo w miejscach szczególnie istotnych. W treści ulotki są wskazówki jak zachować się gdy kota przyniesiemy do domu, na co zwrócić uwagę aby kot w domu nie zrobił sobie krzywdy.Alimatyzacja kota w domu oraz co zrobic jak kot sika po domu i symptomy choroby pęcherza.Jeżli to zaakceptujecie to prześlę Dorotce. Kilka sztuk mogę wydrukować i zostawić w chatce.
Ostatnio edytowano Śro maja 16, 2012 7:59 przez wiesiak, łącznie edytowano 3 razy
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro maja 16, 2012 7:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Iwona11 pisze:Dla Cekinka jest dom, ale w Lublinie, u mamy p. Ilony. Czy jesteśmy w stanie coś zadziałać w sprawie transportu?

Iwonka będziemy myśleć nad transportem :)

terenia1

Post » Śro maja 16, 2012 7:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Kocia Mama Ewa pisze:Przyjechały 4 duże żwirki, fakturę schowałam do szuflady z rachunkami.

2 żwirki są dla Kociej chatki a 2 dla MartynyP

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro maja 16, 2012 8:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Zrobiłam papierowe ogłoszenie dla Panterka. Czy ktoś może pomóc poroznosić je w miejsca gdzie ludzie to przeczytają .W Będzinie rozniosę ale gdzie indziej nie dam rady!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro maja 16, 2012 8:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

wiesiak pisze:Zrobiłam ulotkę wskazówki dla adoptującego kota w pigułce .Chciałabym aby taką ulotkę dawać przed podpisaniem umowy adopcyjnej. Jeżeli choć jeden kot dzięki temu nie straci domu to będę zadowolona. Ulotka jest dwustronna. Na 1 str na górze jest jeszcze male zdjęcie Madzi. Druga strona zaczyna się zdjęciem Niusi.Ulotka ma kolorowe pismo w miejscach szczególnie istotnych. W treści ulotki są wskazówki jak zachować się gdy kota przyniesiemy do domu, na co zwrócić uwagę aby kot w domu nie zrobił sobie krzywdy.Alimatyzacja kota w domu oraz co zrobic jak kot sika po domu i symptomy choroby pęcherza.Jeżli to zaakceptujecie to prześlę Dorotce. Kilka sztuk mogę wydrukować i zostawić w chatce.
Dziękuję Wiesiu taka ulotka na pewno się przyda, jak możesz prześlij mi ją też mailem na naszego adopcyjnego maila w trakcie rozmów adopcyjnych mogę taką ulotkę też przesyłać do osób zainteresowanych mailem razem z umową, i ankietą adopcyjną.
Ogłoszenia dla Panterka zostaw też w kociarni - to rozwiesimy w Sosnowcu.

terenia1

Post » Śro maja 16, 2012 10:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Po dyżurze:
na zdrowej - tłoczno :wink: Przy tej ilości kotów trzeba się nieźle napocic żeby je wszystkie trochę pobawic, ale to ważne, bo są trochę nerwowe egzemplarze i muszą spalic nadmiar energii.
Kolombo dostał kapsułkę w jedzeniu, ale zapomniałam zaznaczyc w karcie :oops: Trzeba mu to mieszac w małej ilości mokrego, bo on woli suche, a mokrego zjada niewiele. Przy mnie biegał często do kuwety i po troszku posikiwał.
Józef 2 zszedł z drapaka na jedzenie :ok:
Cekinek dzisiaj bardzo dużo zjadł i mokrego i suchego :ok:

na kwarantannie:
Marcyśka ma dosyc boksu, jak ją głaskałam to nie wiedziała, czy woli się tulic, czy gryźc.
Denisek zjadł 2 dokładki mokrego i duzo suchego, co chwilę leciał do michy, aż mu zabrałam, bo się bałam że mu zaszkodzi :ok:
Deksterek też miał piękny apetyt i chciał się bawic. Denis go naśladuje, jak widzi że Dekster zaczyna się bawic albo miziac, to on tez chce :1luvu:
Przeniesienie miłościwie nam panującego Józefa 1 na zdrową, było dla tych kociaków zbawienne :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro maja 16, 2012 10:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Wiesiu, świetna robota :ok:

The Szops

Post » Śro maja 16, 2012 10:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Z Marcysią jestem umówiona na piątek na wizytę, może niedługo będzie można ją puścić.

Podziękowania dla Wiesi :1luvu:

Iwona11

Post » Śro maja 16, 2012 10:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Jak będzie wyglądał nasz udział w imprezie 26.05 ? Mamy coś organizowac?

The Szops

[poprzednia][następna]