Anuk pisze:
A mnie ciekawi, czy wiemy na pewno, że Boluś to Boluś, a nie Bolusia
Mój kotuś Boluś był dziewczyną

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anuk pisze:
A mnie ciekawi, czy wiemy na pewno, że Boluś to Boluś, a nie Bolusia
kotkins pisze:...Kopernik też byla kobietą...
kotkins pisze:...Kopernik też byla kobietą...
Aniada pisze:Jeśli to dziewczynka - będzie Vandulka.
Aniada pisze:kotkins pisze:Aniado dawanie ogólnie antybiotyku przy zapaleniu w okolicy oka jest trochę bez sensu.Nie penetruje do oka, więc wet dobrze zrobił dając krople.Powiem jeszcze coś, co mowię mamusiom niemowlaków: cała kropla mieści się w worku spojówkowym osoby dorosłej.Więc jak przy zakraplaniu wypływato znaczy,że się nie mieśi i tak ma być:)
Dawkę dał jaką??
Tylko nie rozcieńczaj tych kropel, jak ktoś tu radził,one są jałowe w pojemniczku i takie mają być.
Nie, nie, pisałyśmy o rozcieńczaniu antybiotyku i mleka. Kropli nie rozcieńczam.
Antybiotyku nie dostał.
Dawka: biodacyna po kropelce 2 razy dziennie. Jakby mi kapnęło za dużo, mam przemyć świetlikiem.
Co do etymologii Bolusiowego imienia - no większej sławy chyba zdobyć nie mógł.kotkins pisze:Przypuszczałam,że nie namawiasz do rozcieńczania kropel do oczu...ludzie mają takie pomysły.Miałam pacjentkę, która brała krople okulistyczne "na cukier" i połykała...a ja nie mogłam sobie poradzić z ciśnieniem w jej oczach!Dlatego spodziewam się wszystkiego:)I nic mnie nie dziwi!![]()
(jestem okulistą)
Kotkinsie, a to znasz:
Przychodzi facet do lekarza, skarży się na jakoweś dolegliwości, a lekarz przepisuje mu czopki. Po kilku dniach gościu wpada wściekły do gabinetu i drze się, że lek nie pomaga. Łyka codziennie i nic!
- Panie, panie! - lekarz łapie się za głowę - To pan je te czopki?!?!
- A co mam je sobie do d... wsadzać?!?!
Dziewczyny, ja się tak cieszę z powodu tych komplementów, jakby tego kota sama urodziła
KotkaWodna pisze:kotkins pisze:...Kopernik też byla kobietą...
tak, jasne!! i pewnie Curie-Skłodowska też, co?!?
a czamu nie Lubawa albo Miłasia?... ;>
Dorota pisze:KotkaWodna pisze:kotkins pisze:...Kopernik też byla kobietą...
tak, jasne!! i pewnie Curie-Skłodowska też, co?!?
a czamu nie Lubawa albo Miłasia?... ;>
Zara, zara... Kotek juz ma imie, prawda?
cypisek pisze:MAM nadzieję,że teraz już będzie tylko lepiej.
CIEKAWA jestem tego inkubatorka../jak wygląda to ustrojstwo/.
felin pisze:Niestety, to nie jest kawal. Mojej mamie zdarzylo się paru takich rozgarniętych pacjentów - wsadzali sobie czopki do ucha, np.![]()
KotkaWodna pisze:felin pisze:Niestety, to nie jest kawal. Mojej mamie zdarzylo się paru takich rozgarniętych pacjentów - wsadzali sobie czopki do ucha, np.![]()
kwiiiiik!!!![]()
serioserio? ja bym chyba umarła na rechot, całkiem nieprofesjonalnie...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, pibon, zuza i 31 gości