OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 7:01 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

co ma do rzeczy cyt. wepchnął się ? :? o czym ty piszesz ? tu się rozchodzi o czyste fakty jego braku fachowości ,okaleczaniu zwierząt ,chamstwie w zachowaniu itp.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto maja 15, 2012 7:02 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Anitanet pisze:Witam wszystkich

Nie wiem jak naprawdę wygląda sytuacja ale zastanawia mnie, czy przypadkiem nie "wepchnął" się na rynek komuś, komu to nie odpowiada. Oczywiście mogę się mylić.

Do zainteresowanych: nie mam żadnych kontaktów z doktorem Piotrem Okapą odkąd mój pies jest zdrowy, czyli od wielu miesięcy.

Pozdrawiam

Tiaaa i ten "wypchnięty" namówił forumowiczów żeby żle pisali o "cudownym"wecie. Zdjęcia szanowną pania z tej "cudownej" lecznicy jak widzę mało przekonały. Obcięte prawie połowe ucha też jakoś przemilczano. Kolejne cudowne zarejestrowanie sie i znależienie odpowiedniego wątku.
Ciekawe też że nie mając żadnych kontaktów z wetem od wielu miesięcy rejestruje się na forum po to żeby pisąć peany na temat wyżej wymienionego. I to w dodatku przed pierwszą w nocy :roll:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto maja 15, 2012 7:43 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

A ja się znowu zastanawiam, czy to są różne osoby, czy jedna i ta sama? :roll:

Sam tekst piękny i wzruszający, tylko jakoś średnio wiarygodny.
Niestety :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 15, 2012 7:50 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

meg11 pisze:

Nie wiem jak naprawdę wygląda sytuacja ale zastanawia mnie, czy przypadkiem nie "wepchnął" się na rynek komuś, komu to nie odpowiada. Oczywiście mogę się mylić.

Do zainteresowanych: nie mam żadnych kontaktów z doktorem Piotrem Okapą odkąd mój pies jest zdrowy, czyli od wielu miesięcy.

Pozdrawiam

Ciekawe też że nie mając żadnych kontaktów z wetem od wielu miesięcy rejestruje się na forum po to żeby pisąć peany na temat wyżej wymienionego. I to w dodatku przed pierwszą w nocy :roll:

No bo ten cudowny wet tak oddziałowuje na klientów, że myślą o nim dniami i nocami i sprawdzają codziennie w necie, czy a by coś na jego temat nikt nie wspomniał :twisted:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto maja 15, 2012 8:16 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Anitanet pisze:Kiedy doktor Okapa dowiedział się jaka jest sytuacja, leczył mojego psiaka przez wiele miesięcy. Uratował mu życie. Brał tylko za leki a i to czasami czekał na pieniądze.
Miałam kontakt z tym człowiekiem dzień w dzień przez wiele miesięcy - zastrzyki, kroplówki, badania itp.. Trudno mi uwierzyć, że nagle aż tak się zmienił.

Ale tutaj nikt nie zarzuca doktorowi Okapie, że nie leczy. Jeśli chodzi o koty wolnożyjące to, jak wynika z relacji wolontariuszek, wprost przeciwnie - "leczy" aż za bardzo, usuwając np. gałkę oczną u kota z objawami kk.
A z drugiej strony zarzuty dotyczyły sterylek aborcyjnych, czyli nie ma to nic wspólnego z leczeniem psów u doktora Okapy.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto maja 15, 2012 8:35 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

czy przypadkiem nie "wepchnął" się na rynek komuś, komu to nie odpowiada

Tak, pan doktor wepchnął się do dużego miasta, gdzie na każdej ulicy jest kilka lecznic weterynaryjnych, a nie dwie w całej wsi jak w Świdniku, gdzie weci są mili, kompetentni i dbają o leczone zwierzęta, bo poza kulturą, wykształceniem i wiedzą mają jeszcze innstynkt samozachowawczy związany z dużą konkurencją. Pan doktor Okapa nie ma niestety nawet tego. I dlatego wzywa do tablicy kolejnych zachwyconych pacjentow, albo sam to pisze. Ta sama praktyka zaistniała na Forum Świdnika, pochwalne peany były pisane w tym samym tonie.To przykładowy cytat : Witam.Rok czasu nie obserwowałem tego forum ale mogę polecić z czystym sumieniem Piotra Okapę z ul.partyzantów gdzie chodzę ze swoim yorkiem od roku czasu i jest wszystko o.k gabinet jest w pełni wyposażony DUŻA WIEDZA i o każdej porze dnia i nocy można liczyć na pomoc lub poradę.Na miejscu można zrobić wszystkie badania i nawet ma warunki żeby wykonywać operacje na miejscu o czym reszta (pseudo gabinetów weterynarji) może zapomnieć zainteresowanych odsyłam tu http://www.forum.swidnik.net/viewtopic. ... 9&start=75

Pan doktor oczernia również innych lekarzy weterynarii, w Warszawie posunął się nawet do dzwonienia po lecznicach sterylizujacych koty i grożenia odpowiedzialnością za wykonywanie sterylizacji aborcyjnych.

Pochwalne opienie w Śwdniku jednak nie pomogły, osób niezadowolonych z leczenia zwierząt było widać na tyle dużo, że Pan doktor- tak świetny i rozchwytywany uciekł do Warszawy. Ale tu niestety jego kariera od razu została zaprzepaszczona z powodu arogancji, chamstwa, braku elemantarnej wiedzy i śmiem twierdzić- nienawiści do kotów.
Więc może mieć pretensje wyłącznie do siebie a nie do innych.

Na Korotyńskiego 23 w krótkim czasie splajtowały 2 lecznice, Dogeria zapewne będzie następna.
To mówię ja, czarownica od kotów. :mrgreen:
AnielkaG

Post » Wto maja 15, 2012 9:33 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Leczyłam swojego zwierzaka u doktora Piotra Okapy, gdy miał gabinet w Świdniku.

Tylko fakty:

1.Wzięłam psa z hodowli wsobnej, nieświadoma, że jest bliski śmierci - był na sterydach i zachowywał się normalnie. Następnego dnia pies zaczął chorować. Gdy zobaczył go doktor Okapa okropnie na mnie nakrzyczał - "jak mogłam doprowadzić psa do takiego stanu!?"
2 Kiedy doktor Okapa dowiedział się jaka jest sytuacja, leczył mojego psiaka przez wiele miesięcy. Uratował mu życie. Brał tylko za leki a i to czasami czekał na pieniądze.

Miałam kontakt z tym człowiekiem dzień w dzień przez wiele miesięcy - zastrzyki, kroplówki, badania itp.. Trudno mi uwierzyć, że nagle aż tak się zmienił.

Pozdrawiam
Jestem pełna podziwu, z jaką nieomylnością nowi forumowicze trafiają na ten wątek.
I zachwyca mnie, że wszyscy znają dr Okapę z jak najlepszej strony. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto maja 15, 2012 9:47 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

hanelka pisze:

Tylko fakty:

1.Wzięłam psa z hodowli wsobnej, nieświadoma, że jest bliski śmierci - był na sterydach i zachowywał się normalnie. Następnego dnia pies zaczął chorować. Gdy zobaczył go doktor Okapa okropnie na mnie nakrzyczał - "jak mogłam doprowadzić psa do takiego stanu!?"
2 Kiedy doktor Okapa dowiedział się jaka jest sytuacja, leczył mojego psiaka przez wiele miesięcy. Uratował mu życie. Brał tylko za leki a i to czasami czekał na pieniądze.

Pozdrawiam
Jestem pełna podziwu, z jaką nieomylnością nowi forumowicze trafiają na ten wątek.

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.
:mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto maja 15, 2012 9:51 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Zofia&Sasza pisze:
hanelka pisze:

Tylko fakty:

Pozdrawiam

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.

padłam :ryk:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto maja 15, 2012 11:25 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Zofia&Sasza pisze:
hanelka pisze:

Tylko fakty:

Pozdrawiam

:ok: :ok: :ok: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Boskie.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Wto maja 15, 2012 11:26 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Z wetami, lekarzami, nauczycielami jest tak, że jeden będzie się zachwycał, inni wręcz przeciwnie.To norma.Niemniej jednak, usunięcie zębów młodziutkiemu kotu, wyjęcie oczka jest okrucieństwem i tyle.Nie udowodni się już, że nie było to konieczne.Natomiast sposób, w jaki zostało obcięte uszko jednemu i drugiemu kotu wskazywałoby, że ów wet czerpie chyba przyjemność z okaleczania zwierząt, oszpecania ich.Jak inaczej to wytłumaczyć? Był pijany?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 15, 2012 11:45 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Specjalnie nie przepadam za z&S ale chylę czoła za ostatni wpis. :ok:

Co do sprawy: umowy w zamówieniach publicznych są jawne. ( jeżeli zawarto je w ramach ustawy Prawo Zamówień Publicznych to zapisy zawarte w tej ustawie mówią o tym iż umowy zawarte w ramach tej ustawy są jawne.A jeżeli nawet postępowanie nie było prowadzone w ramach tej ustawy to i tak cała dokumentacja jest jawna. Wynika to z ustawy o dostępie do informacji publicznej

Jeżeli umowa zawiera zapis o pomocy nocnej i wet - przedsiębiorca który został wybrany w tym postępowaniu takiej usługi nie realizuje (a do takiego wniosku dochodzę czytając wpisy na wątku) to można zgłosić ten fakt do Urzędu . A jeżeli nie pomoże taka skarga, zapytanie, donos (czy jakbyśmy tego nie nazwali ) na którą urząd musi odpowiedzieć , to w dalszej kolejności zaprzestałbym skarżyć się na weta tylko poskarżyłbym się na urzędników i ich nadzór nad realizacją postanowień umowy. To jest część ich pracy. To należy do ich obowiązków . i poprosiłbym albo burmistrza albo miasto o sprawdzenie stanu faktycznego w ramach "nadzoru właścicielskiego" . Wykazanie iż urzędnicy nie wymagają realizacji konkretnych zapisów umowy nie będzie miłe dla owych urzędników i może spowodować przymuszenie weta do działań zgodnych z tymi zapisami. Ale to wszystko na razie to etap gdybania. Bo w tej chwili najważniejsze jest przeczytanie umowy z dzielnicą. I wtedy dopiero na zimno ,ewentualnie, należałoby przemyśleć jeszcze raz sprawę. A nawet może należałoby podjąć dalsze kroki .
To jest wredne i nikt w dzielnicach tego nie lubi. Wiem. bo sam byłem biurwą w Urzędzie. :mrgreen:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Wto maja 15, 2012 14:44 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

AnielkaG pisze:
czy przypadkiem nie "wepchnął" się na rynek komuś, komu to nie odpowiada

Tak, pan doktor wepchnął się do dużego miasta, gdzie na każdej ulicy jest kilka lecznic weterynaryjnych, a nie dwie w całej wsi jak w Świdniku

Na Korotyńskiego 23 w krótkim czasie splajtowały 2 lecznice, Dogeria zapewne będzie następna.
To mówię ja, czarownica od kotów. :mrgreen:

Po pierwsze - Świdnik to nie wieś - należałoby sprawdzać informacje, o których się pisze - to taka porada tylko:)

A co do tych dwóch lecznic o tym samym adresie co splajtowały poprzednio - ciekawym mi się to wydało - czyżby też były złe? Prawo serii?

Anitanet

Od: Pon maja 14, 2012 23:34

Post » Wto maja 15, 2012 14:50 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Ciekawe też że nie mając żadnych kontaktów z wetem od wielu miesięcy rejestruje się na forum po to żeby pisąć peany na temat wyżej wymienionego. I to w dodatku przed pierwszą w nocy :roll:[/quote]

No bo ten cudowny wet tak oddziałowuje na klientów, że myślą o nim dniami i nocami i sprawdzają codziennie w necie, czy a by coś na jego temat nikt nie wspomniał :twisted:[/quote]

Sprawdzałam w necie, gdyż okazało się, że klinika w Świdniku jest zamknięta - chciałam się dowiedzieć czemu i czy będzie ponownie otwarta. To takie dziwne? A pora, o której korzystam z netu? Podejrzane? Lepiej by było o 15? Nie rozumiem.

Anitanet

Od: Pon maja 14, 2012 23:34

Post » Wto maja 15, 2012 15:53 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Każdy szanujący się wterynarz posiada wizytówki, które daje gdy odwiedza się jego gabinet. Nie widzę problemu żeby zadzwonić do niego i bezpośrednio dowiedzeć się gdzie przyjmuje i kiedy. Przynajmniej mój wet tak robi. Przepraszam Cię bardzo- masz psa, każde zwierze odrobacza sie raz na jakiś czas. Czyżby Twój pies był nieodrobaczany przez wiele miesięcy? Zaczyna mi tu brakować logiki. Masz cudownego idealnego weterynarza i on Cię nie informuje szczególnie że jak piszesz że Twój pies był umierający że trzeba o niego dbać, między innymi odrobaczając go.
Zwierze, które było umierające musi być pod szczególną uwagą. Twój pies bardzo chorował a Ty przez wiele miesięcy nie robiaś mu nawet kontrolnych badań? u tego "idealnego weterynarza"
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]