Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 13, 2012 19:51 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

witajcie. ależ tu się gwarno zrobiło. nie " nadanżam" :)

Basiu zdrowia, to przede wszystkim.

u nas w porzadku wszystko, Amikowski robi sie kotem dostojnym. już tak nei figluje , nie wiem czy stety czy niestety. dla telewizora to chyyba jednak dobrze :ryk:

uwielbia zabawy starym sznurkiem na którym powiązałam mu supełki. łazi po chacie i ciaga go ze sobą :) o tak:)
Obrazek

potem można pobawić sie resztkami winogronowymi
Obrazek

dostojny yteż bywa:)
Obrazek

ale często bywa tez JAŚNIE PANEM :)

Obrazek

dzisiaj do tego bawił sie gumką od teczki , " grał " na niej pazurkami i zębami. a my po imprezce no0cnej :ok:
pozdrawiamy znaczy. łapą :)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Nie maja 13, 2012 20:00 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Cudo :1luvu:
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Nie maja 13, 2012 20:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Jak wygląda grafik na następny tydzien?Musza byc dwa dyżury dziennie obstawione ze względu na Pimpusia :)

grafik dziurawy
o ile to aktualne to wygląda tak:
pon 14.05 .........MARTYSS
wt 15.05 ...........VIKTOR
śr 16.05 ............SYLWIA
czw17.05 ......... aange
pt 18.05 kingusiak wiiwii
so 19.05 .......... VIKTOR
ndz 20.05 VANDERHERRING ............

jeśli jutro nikt nie da rady ( i nie napisze na forum do jutra do 6 rano) to ja mogę wskoczyć na baaardzo krótką chwilę i dać Pimpkowi żatełko z tabletami, Glutkowi dać wody,przemyć oko Walerce [zapomniałam we wcześniejszym poście że słyszałam jak ona kicha ze 2 razy w trakcie dyżuru i tyle więc to wersja vel koło ratunkowe

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie maja 13, 2012 20:09 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:
mar_tika pisze:Jak wygląda grafik na następny tydzien?Musza byc dwa dyżury dziennie obstawione ze względu na Pimpusia :)

grafik dziurawy
o ile to aktualne to wygląda tak:
pon 14.05 .........MARTYSS
śr 16.05 ............SYLWIA
czw17.05 ......... aange

jeśli jutro nikt nie da rady ( i nie napisze na forum do jutra do 6 rano) to ja mogę wskoczyć na baaardzo krótką chwilę i dać Pimpkowi żatełko z tabletami, Glutkowi dać wody,przemyć oko Walerce [zapomniałam we wcześniejszym poście że słyszałam jak ona kicha ze 2 razy w trakcie dyżuru i tyle więc to wersja vel koło ratunkowe

To angee przed pracą wskocz na szybko do Pimpusia ,Glutka i Walerki,a ja około 11-12 podjade i dokarmię resztę.Mam nadzieję, bo Daria dziś wyskoczyła z gorączką ,ale mam nadzieję że to tylko jeden dzień temp,oby :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie maja 13, 2012 20:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kurcze ze mna bedzie teraz coraz gorzej jutro ide z mlodym do lekarza bo dalej kaszle i ma katar dwa tygodnie :roll: nie wiem, jak pani powie ze to alergia to od wtorku do czwartku jestem wasza ale 21 moi starzy wyjezdzaja i musze isc mieszkac do babci bo nie moze byc sama jesli szkola mi bedzie jezdzic po mlodego to jestem ale jak nie bedzie miejsca w busie to znow mnie nie ma caly tydzien...na wakacje moja siostra sie zapowiada bedzie w sosnowcu przed euro wiec jeszcze w czerwcu moglaby za mnie wskoczyc ale nie obiecuje bo znia jest roznie...

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie maja 13, 2012 20:18 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Le Tigre pisze:Mart_ika, byłabym b. wdzięczna gdybyś sprawdziła i dała mi znać. Tylko ona miała się łasić, co się stało, że taka wystraszona? Mnie zależy by dała się głaskać... gdyby była taka w proludzkim typie, to bym ją wzięła :)
Teraz zobaczyłam aktualizację, ten rudy Klijord też fajny i Dinki :) Izi zresztą też :) Mogę być jeszcze raz w schronie we wtorek.

Te koty które trafiają do schroniska często są przerażone miejscem do którego trafiły.Ujadanie psów ,obecnośc innych kotów dla wielu futer to za dużo.Prawie wszystkim kotom sters po jakimś czasie mija i przyzwyczajają się do nowych warunków,,zostaje 1% kotów tych bardzo wrażliwych które nie mogą zrozumieć dlaczego zostały oddane ,dlaczego są w schronisku, dlaczego?.

Mam nadzieję że jutro Sandra będzie zachowywała się oki.Dam znać

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie maja 13, 2012 21:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

ok to podskoczę na kociarnię na pare minut i zobacze jak mi się uda ogarnąć bajzel- pełnego dyżuru nie będzie bo dziś mi zajęło to ponad 3 godziny
dam Pimpkowi, zmienie mu podkład Głutkowi dam picie i żarcie i Walerce oko, reszcie sypnę żarełka i zmienię wodę, jak mi pójdzie szybko to ogarne z grubsza kuwety chociaż u chorych
Le Tigre - ja wzięłam selenę - kotkę z ulicy, którą mi Martika odradzała jeśli chciałam kotka-pieszczocha bo ona byla trochę wycofana- i co? dziś biegnie do otwierających się drzwi żeby się przywitać i wpycha mi się sama pod kołdrę i śpi jak niemowlak więc każdy futrzak ma w sobie pokłady mruczka-przytulaka :wink:

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie maja 13, 2012 22:28 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Glutkowi proponuje podawać witaminę C, w zupełności wystarczą jakieś krople typu Cebion byłyby najlepsze lub rutinoscorbin po 1/2 tabl. (to że krew z nosa mu leci świadczy o słabych i kruchych naczyńkach, któe warto by wzmocnić. )

Dodatkowo skoro kicha w gablocie jest Immunodol =betaglukan.
Dawajcie mu 1*dziennie pół dużej tablety.

To w zupełności powinno mu pomóc :oops:
I koniecznie ten lespewet do mokrego jedzenia. (Sylwia dziś dostarczyła i nafutrowała koty mięchem )
MIKUŚ

Post » Nie maja 13, 2012 23:14 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

ja się zapisywałam na środę rano :P
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pon maja 14, 2012 6:44 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Miałam dzikusa dochodzącego z dworu i powiem wam, że po początkowym nie-dam-się-dotknąć po paru miesiącach dotknąć się dawał a kilka razy nawet zamruczał przy głaskaniu (po ok. 10 miesiącach), ale widać było, że głaski ogólnie mu niespecjalnie pasują i woli "wolność ulicy" - w końcu przestał przychodzić i przeniósł się na inną ulicę, przypuszczalnie dlatego, że inny kot mu wchodził w paradę i raz przypadkowo zarobił ode mnie raz jedzeniem w łepek :?

Ciekawa jestem tej Sandry, możliwe, że wtedy się faktycznie schowała :) Przez telefon jakiś pan mówił, że musi sprawdzić, ktoś inny poszedł sprawdzić i powiedział, że jej nie ma, więc chyba ten pan pomyślał, że jest już adoptowana i tak mi powiedział.Ta wystraszona trikolorka to może była Lola? Na stronce jest, że jest sterylizowana, a pan oprowadzający mówił, że nie...
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Pon maja 14, 2012 9:22 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:pon 14.05 aange/mar_tika MARTYSS
śr 16.05 Ilka SYLWIA
czw17.05 ......... aange

Proszę uzupełniajcie się nawzajem. Wiem że potraficie :1luvu: Ja jeszcze troszkę i pomału, tiptopami ..... :wink:
MIKUŚ

Post » Pon maja 14, 2012 10:07 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:
mar_tika pisze:pon 14.05 aange/mar_tika MARTYSS
śr 16.05 Ilka SYLWIA
czw17.05 ......... aange

Proszę uzupełniajcie się nawzajem. Wiem że potraficie :1luvu: Ja jeszcze troszkę i pomału, tiptopami ..... :wink:

ja podskocze w niedziele wieczór.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon maja 14, 2012 11:03 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:ja podskocze w niedziele wieczór.

pon 14.05 aange/mar_tika MARTYSS
wt 15.05 ...........VICTOR
śr 16.05 Ilka SYLWIA
czw17.05 ......... aange
so 19.05 .......... VICTOR
ndz 20.05 VANDERHERRING hidi

pn. 21.05 ......... MARTYSS
wt. 22.05 .......... VICTOR
śr. 23.05 .......... SYLWIA
czw. 24.05 .......... hidi
pt. 25.05 ............. ............
sb. 26.05 ............. VICTOR
ndz. 27.05 VANDERHERRING ......
MIKUŚ

Post » Pon maja 14, 2012 12:49 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Hejo
przepraszam, miałam komuś odpisać, a wczoraj i dziś nie miałam neta - właśnie mi oddali!

Jak jest dziura, to wpadnę na dyżurek jutro, czyli WTOREK RANO.
Jak się nikt nie zgłosi, to wezmę też sobotę.

pon 14.05 aange/mar_tika MARTYSS
wt 15.05 wiiwii VICTOR
śr 16.05 Ilka SYLWIA
czw17.05 ......... aange
so 19.05 .......... VICTOR
ndz 20.05 VANDERHERRING hidi

Przychodzi dziś do mnie spec od osiatkowania balkonu, ciekawa jestem ile mi zaśpiewa profesjonalista, na szczęście wycena jest free.

Le Tigre, nie spodziewaj się cudów od razu - tak jak piszą dziewczyny, nawet najbardziej wycofane koty potrafią stać się miziakami, trzeba im tylko dać szansę. Victor ma u siebie kota-dzikusa, którego wziął na tymczas: kot z uciętą jedną łapką i zdeformowanym (pogryzionym?) uchem. Przerażony na maksa, kulący się przed dotykiem, spędzający całe godziny w boksie zakopany pod kocem. Teraz, kiedy przebywa w domu, podobno zaprzyjaźnił się z kotem-rezydentem i daje się głaskać. Inny kot!
Po prostu musisz dać koteczce trochę czasu, żeby się przekonała, że jesteś fajna :kotek:
Pierwszego dnia schowa się za szafę, w nocy wyjdzie zjeść, drugiego dnia zacznie zwiedzać i jak dobrze pójdzie, przyjdzie wreszcie na głaskanko :) Skoro Sandra jest taka wystraszona - tym bardziej warto ją wyciągnąć ze schroniska, potrzebuje bardzo domu... (w tym momencie chce mi się wyć, że nie mam szans na tymczasowanie) Powodzenia!

Mam opcję wyjazdu do Wrocławia na rok. Od września. Ktoś załatwia mi tam pracę w zawodzie, mam gdzie mieszkać. Chce mi się płakać, bo wiem, że potrzebuję pracy, ale KP, ale Flika i Szoszana, ale Maciek.. :roll:
Dziś muszę podjąć decyzję... :crying:

Jeszcze coś mi się przypomniało... W niedzielę siedziałam nad pracą licencjacką i nie mogłam pomóc z podróżą... Czy Grządzia pojechała z kimś?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon maja 14, 2012 16:17 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

jestem wolna od jutra ale widze ze zostal mi tylko czwartek przyszly tydzien tez bede odwolali starzy wyjazd :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]