Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 18:11 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Szukam pilnie domu dla dwóch 6 tygodniowych kotek. Moja swatowa jeździ na wieś i są one w pewnym gospodarstwie. Na wsi wiadomo - kotów się nie karmi. Matka ledwo je wykarmia, sama dostaje tylko mleko. Żal patrzeć, jak swatowa tam pojechała i dała im jeść, to rzucały się na jedzenie jakby nigdy nic nie jadły, razem z matką. Może wiecie kto chciałby adoptować pręgowaną i biało-pręgowaną koteczkę ??????

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koteczki są oswojone z ludźmi, miziate.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob maja 12, 2012 21:34 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Basia, jeszcze przed operacją mówiła mi że ktoś chciał pręgowanego maluszka. Nie wiecie nic o tym? Szkoda mi tych maluszków, tam długo nie pożyją.

iwoo1

Post » Sob maja 12, 2012 22:42 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Gdzie dokładnie są te kocie? Czy ktoś mógłby je dowieźć, jeśli znajdzie się domek? Czy one są bezdomne czy po prostu kotka właściciela się rozmnożyła, a on ma to gdzieś?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob maja 12, 2012 23:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Gdzie dokładnie są te kocie? Czy ktoś mógłby je dowieźć, jeśli znajdzie się domek? Czy one są bezdomne czy po prostu kotka właściciela się rozmnożyła, a on ma to gdzieś?

Kocięta są na wsi, gdzie wszyscy mają to gdzieś. Niedaleko, jak będzie ktoś chętny, swatowa jeździ tam co tydzień i może je przywieźć do Sosnowca.
Potem swatowa chce matkę wysterylizować, ale teraz nie ma jak, mówi że jesienią. Podejrzewam, że do jesieni urodzi kolejne. Ale ważne żeby zabrać stamtąd wygłodniałe maluchy, bo jesienią i one będą miały małe.

iwoo1

Post » Nie maja 13, 2012 12:37 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

A jak tam Pimpuś? Czy zjada leki? Czytałam, że nie chciał ich jeść. Może podawać mu najpierw z odrobiną karmy i za chwilkę dopiero dać więcej jedzenia. Albo rozpuścić i wcisnąć strzykawką do mordki, żeby musiał je połknąć.

iwoo1

Post » Nie maja 13, 2012 13:02 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

relacja z dyżuru rannego
ogólnie wszystko ok
trzeba by dokupić glutkowi mokrej karmy bo dałam chyba ostatek a musi chlopak być dobrze odżywiony żeby dochodził do siebie
ogólnie trzeba mu dawać więcej wody, bo jak przyszłam miał sucho i dałam mu miseczkę i w ciągu godziny ją wypił, więc nalałam mu drugi raz i dałam ddatkową miskę z wodą żeby pił ile chce

pimpuś miał jakąś inną mokrą niż recovery w miseczce i byla niedojedzona- nie wiem czy to była ta druga karma z większej puszki czy ktoś sobie pomylił i dał mu zupełnie inną
jak wymieszałam puszkę z tabletkami to jadł ladnie- nie dokończył ale może nie był głodny bo wcześniej chrupał suchą
zachowuje się ok, tylko wychodzi mu dużo sierści kępkami- wewnętrzną stronę tylnek łapki ma całą wyłysiałą
btw na dyżur wpadła Paulinka- już miałam ochotę jej nie wpuścić ale znała moję imię i mówiła że bywa często z innymi na dyżurach- mnie szczerze mówiąc irytowała swoim zachowaniem, ale ja ogólnie nie lubie dzieci i może nie rozumiem że10latki się tak właśnie zachowują ;/
dałam kase do słoika i wzięłam worek z kocami do prania
jakaś rozrabiaka zrzuciła myjki i ściereczkę ze zlewu do kuwety pod spodem więc trzeba kłaść je głębiej żeby w koopale nie wrzucili

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie maja 13, 2012 13:15 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Jaką karmę powinien mieć Gutek?
Bo ja już nie wiem, dla nerkowców czy dla tych z problemami gastrycznymi? Trochę mam mętlik w związku z nim... czy on ładnie zjadł dziś? Napisz proszę Aange, bo wczoraj w ogóle odmówił i byłam zaniepokojona...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie maja 13, 2012 13:21 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

w sumie to teraz nie wiem dokładnie jaką Gutek powinien mieć karmę, chyba dalej dla nerkowców
suchej zostało mnu odrobinkę- myslę że ta na dole w takiej samej foliowej zasuwanej torbie z royala, którą wcześniej dostawał Pimpek jest identyczna więc można ją dawać Glutkowi
chyba sensownie np otworzyć większa puszkę Pimpusia i podzielić obu chłopaków a jak jutro Marta pojedzie z Glutkiem do weta to się dowie jaką karmę należy mu dawać
Glutek jadł jak mu dałam-troszke zostawił sobie i mam nadzieje że potem dokończy
i trzeba mu obciąć pazurki bo ma mega duże o czym się przekonałam jak go wzięłam na kolana, bo chciałam mu uszy wyczyścić ale się wyrywał i mi wpieprzył pazury w uda i dałam sobie spokój bo nie chciałam się z nim siłować

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie maja 13, 2012 13:50 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

O ile nic się nie zmieniło to oboje mieli jeść suchą karmę renal z royala i purinę wet EN pomieszaną.
Co do mokrej karmy mają jeść dla nerkowców i nie dokupujcie żadnej innej, ponieważ nie ma takiej potrzeby. W domu mam zakupiony lespewet. Poproszę dziś Sylwię i lada moment będzie na kociarni.

Dzienna dawka dla Glutka to 5 ml.

Co do Pimka nie wiem, bo nie jestem w temacie.
MIKUŚ

Post » Nie maja 13, 2012 15:26 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Le Tigre pisze:No niestety albo stety - Sandra już znalazła dom :cry: a tak ją chciałam jutro odebrać :(

Kto Cię poinformował że Sandra ma dom?Dzis byłam na kociarni dam sobie rękę uciąć że to ona,biega po adocjach 8O

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie maja 13, 2012 15:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:
Le Tigre pisze:No niestety albo stety - Sandra już znalazła dom :cry: a tak ją chciałam jutro odebrać :(

Kto Cię poinformował że Sandra ma dom?Dzis byłam na kociarni dam sobie rękę uciąć że to ona,biega po adocjach 8O

O ja pierniczę 8O
Przez telefon mnie informował pan ze schroniska, a w piątek po południu tam podjechałam i jej nie było w takim domeczku z dorosłymi kotami - była trikolorka, taka czarno-biała (więcej czarna) i chyba bura - ta wystraszona na maksa, chowa się bardzo...

Sandra to taka biało-czarna z tego co widziałam na stronie schronu.
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Nie maja 13, 2012 16:06 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:O ile nic się nie zmieniło to oboje mieli jeść suchą karmę renal z royala i purinę wet EN pomieszaną.
Co do mokrej karmy mają jeść dla nerkowców i nie dokupujcie żadnej innej, ponieważ nie ma takiej potrzeby. W domu mam zakupiony lespewet. Poproszę dziś Sylwię i lada moment będzie na kociarni.

Dzienna dawka dla Glutka to 5 ml.

Co do Pimka nie wiem, bo nie jestem w temacie.

Co do Pimpka, na razie nie ma żadnej specjalnej diety, po prostu musi dobrze jeść, i tabletki. Ważne, aby je zjadał, jedne są na grzyba a drugie witaminy czy coś takiego. Dlatego może dawać mu w malutkiej ilości karmy i jak zje, dołożyć więcej. To trudne, wiem, ale może się tak uda. A może chociaż tą na grzyba rozpuścić i podawać strzykawką prosto do mordki, to musi połknąć. Karmę Pimpka, to co zostaje w puszce trzeba dawać innym, bo się zepsuje. W tym tygodniu dokupię jeszcze Animondę i podam przez aange. Jeśli coś jeszcze potrzeba, proszę pisać to też dokupię.
Jak Pimpek pojedzie na drugi biokan, będzie miał robione badania i zobaczymy co mu wyjdzie. Ma dużą anemię.

iwoo1

Post » Nie maja 13, 2012 19:02 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Le Tigre pisze:
mar_tika pisze:

O ja pierniczę 8O
Przez telefon mnie informował pan ze schroniska, a w piątek po południu tam podjechałam i jej nie było w takim domeczku z dorosłymi kotami - była trikolorka, taka czarno-biała (więcej czarna) i chyba bura - ta wystraszona na maksa, chowa się bardzo...

Sandra to taka biało-czarna z tego co widziałam na stronie schronu.

Powiem ci że ja pewnie też bym jej nie zobaczyła ,bo siedziała w koszyku pod kocykiem.Z głupiego przesuwałam koszyk a ona wystraszona wybiegła na zewnątrz.Później do kociarni i wbiła się w budkę drapaka.Nie mogłam ją wydostac bo fuczała i warczała przerażona.Jutro jadę do schr po południu to wejde na kociarnię o ile zgodzi się pracownik.Dziś uaktualniłam str i na razie ją zostawiła bo jestem pewna że to coś wystraszonego to ONa

mar_tika

Post » Nie maja 13, 2012 19:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Jak wygląda grafik na następny tydzien?Musza byc dwa dyżury dziennie obstawione ze względu na Pimpusia :)

mar_tika

Post » Nie maja 13, 2012 19:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Mart_ika, byłabym b. wdzięczna gdybyś sprawdziła i dała mi znać. Tylko ona miała się łasić, co się stało, że taka wystraszona? Mnie zależy by dała się głaskać... gdyby była taka w proludzkim typie, to bym ją wzięła :)
Teraz zobaczyłam aktualizację, ten rudy Klijord też fajny i Dinki :) Izi zresztą też :) Mogę być jeszcze raz w schronie we wtorek.
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

[poprzednia][następna]