psiak roboczo nazwany Marco[Marko]
z rana dostał krople przeciw pchłą i kleszczą

mam nadzieje że podziała, ilość sierści okazała się na plus bo przynajmniej nie wyliże

dostał na kark i ogon; chyba te małe cholery zdychają bo zaczął się częściej drapać,
dziś wyczesałam mu rzepy z ogona, jestem miszczunio a nie było łatwo bo nie pozwalał z początku- aż w końcu sam się zaczął układać, to ta to tamta strona

, włosie ku końcu ma ponad 15cm-20cm długości

zostało sporo zbitej sierści ale działamy dalej, będzie teraz bardziej puszysty bo po bokach okrywa nie rosła a jedynie na grzbiecie gdzie jej nie ugniatał ..
w sprawie ogłoszeń cisza

ja również sprawdzam czy ktoś nie szuka i okazuje się, że 1/ok20 psów znalezionych jest poszukiwany
aha Marco sygnalizuje swoje potrzeby i nie załatwia się na posesji, bo tak i . tak chce, jakby się poczuwał"????
\ do nie zaśmiecania mienia

załatwia się rano konkretnie, a dziś nawet oddawał kał rano i wieczorem, czyli wraca do normy
Na piszczałkę dziwnie reaguje - wpada w furię
ogólnie spokojny, jak idziemy na spacer i widzę, że chce szczekać - mówię zostaw i za którymś razem jakby zrozumiał.. czyżby taki pojętna makówka

do tej chwili opanowujemy komendę siat i zostaw, jest przyzwoicie
Cieszy się.. jak idę do domu to jest ok, a jak wychodzę poza podwórze to skomli

z trudem ale udaje mu się przyjść - jak ukucnę i zawołam go, nie jest nauczony kontaktu z przewodnikiem a na pewno nie na spacerach choć przyznam , że nie muszę ganiać za nim
daje mi do myślenia, że on bez problemu pcha się do domu od samego początku - więc to raczej nie był tylko pies stróżujący.. lubi dzieci od2-10lat wszystkich lubi
Legowisko zlikwidowałam bo tylko zajmowało miejsce. On uwielbia drzemać na ziemi, a jak mu cieplej to kopie do chłodniejszej warstwy i się układa. Na wszelki wypadek materac ma obok jakby zmienił zdanie. Miskę na jedzenie muszę jeszcze skombinować bo teraz ma prowizorkę, po Dexterze wydalam michy na wieś.
to chyba wszystko na dziś
cdn
edit: smutno się patrzy jak w nocy śpi na gołej ziemi, ma grube futro ale to i tak nie zmienia faktu, że jest nauczony tak spać na niczym

stąd prawdopodobnie stan matowej i skołtunionej sierści, jest zrudziały na grzbiecie

dałam mu obróżkę z kontaktem i info. że był leczony-to tak na wszelki wypadek gdyby uciekł jednak..

reaguje na komendę zostaw odpowiednio wcześniej wypowiedzianą, nawet na kota wtedy nie zaszczeka/zaskomli