>>>KALISZ >>>dojrzała Nelly, kotka ma mało czasu szukamy DS

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 20:13 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

milena88 pisze::? psiak ma pchły, kolejny koszt a właściciela ani widu ani słychu :roll:

kropelkę czy obrożę wybrać?? :roll:

Kropelka chyba zadziała szybciej,może ponegocjuj z wetem :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt maja 11, 2012 21:29 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

psiak roboczo nazwany Marco[Marko]
z rana dostał krople przeciw pchłą i kleszczą :D mam nadzieje że podziała, ilość sierści okazała się na plus bo przynajmniej nie wyliże :D dostał na kark i ogon; chyba te małe cholery zdychają bo zaczął się częściej drapać,

dziś wyczesałam mu rzepy z ogona, jestem miszczunio a nie było łatwo bo nie pozwalał z początku- aż w końcu sam się zaczął układać, to ta to tamta strona :lol: , włosie ku końcu ma ponad 15cm-20cm długości :ryk: zostało sporo zbitej sierści ale działamy dalej, będzie teraz bardziej puszysty bo po bokach okrywa nie rosła a jedynie na grzbiecie gdzie jej nie ugniatał ..

w sprawie ogłoszeń cisza :roll: ja również sprawdzam czy ktoś nie szuka i okazuje się, że 1/ok20 psów znalezionych jest poszukiwany :|

aha Marco sygnalizuje swoje potrzeby i nie załatwia się na posesji, bo tak i . tak chce, jakby się poczuwał"????
\ do nie zaśmiecania mienia :piwa: załatwia się rano konkretnie, a dziś nawet oddawał kał rano i wieczorem, czyli wraca do normy :)
Na piszczałkę dziwnie reaguje - wpada w furię :roll:
ogólnie spokojny, jak idziemy na spacer i widzę, że chce szczekać - mówię zostaw i za którymś razem jakby zrozumiał.. czyżby taki pojętna makówka :) do tej chwili opanowujemy komendę siat i zostaw, jest przyzwoicie

Cieszy się.. jak idę do domu to jest ok, a jak wychodzę poza podwórze to skomli :lol: :1luvu:
z trudem ale udaje mu się przyjść - jak ukucnę i zawołam go, nie jest nauczony kontaktu z przewodnikiem a na pewno nie na spacerach choć przyznam , że nie muszę ganiać za nim

daje mi do myślenia, że on bez problemu pcha się do domu od samego początku - więc to raczej nie był tylko pies stróżujący.. lubi dzieci od2-10lat wszystkich lubi :ok:

Legowisko zlikwidowałam bo tylko zajmowało miejsce. On uwielbia drzemać na ziemi, a jak mu cieplej to kopie do chłodniejszej warstwy i się układa. Na wszelki wypadek materac ma obok jakby zmienił zdanie. Miskę na jedzenie muszę jeszcze skombinować bo teraz ma prowizorkę, po Dexterze wydalam michy na wieś.

to chyba wszystko na dziś

cdn

edit: smutno się patrzy jak w nocy śpi na gołej ziemi, ma grube futro ale to i tak nie zmienia faktu, że jest nauczony tak spać na niczym :evil: stąd prawdopodobnie stan matowej i skołtunionej sierści, jest zrudziały na grzbiecie :( dałam mu obróżkę z kontaktem i info. że był leczony-to tak na wszelki wypadek gdyby uciekł jednak..
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek :ok: reaguje na komendę zostaw odpowiednio wcześniej wypowiedzianą, nawet na kota wtedy nie zaszczeka/zaskomli :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Sob maja 12, 2012 23:08 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

Och, piękny jesteś psiaku... :1luvu:
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Nie maja 13, 2012 11:12 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

inny, czyt. wyjątkowy... jestem ciekawa jak on był chowany do tej pory...

\\ sporo chodzimy po okolicy i w pobliskiej wsi, sporo ludzi go widziało z rana[od maluszków po młodzież dorosłych i starszych ludzi.. ], południe, wieczór i nikt nie kojarzy go? nikt się nie chwalił takim psem? :roll: Domu narazie mu nie szukam- czekamy i szukamy właściciela jego.

Nic mi nie pasuje tutaj, pies pchający się do domu, lubiący wszystkich oraz dzieci, załatwiający się poza miejscem gdzie jest a śpi tylko w wykopanych przez siebie niżej poziomach w ziemi, pojętny :| nie ogarniam, na łańcuchu nie był i nie będzie.

tu w domu nie ma pozwolenia na bytowanie_ nie ma miejsca na mnie a co dopiero na psa
Szukamy jego pana" tak myślę po jakim czasie dotychczasowy właściciel traci możliwość jego odzyskania, po miesiącu się by obudził - ok, ale po pół roku to już nie halo wg mnie.

aha Marco nie lubi jak dotyka się jego ogon, nadpobudliwie skacze przy podawaniu jedzenia, przy zabawie ...

zapraszam :| na bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=141973

EDIT: Hej, on szaleju dziś dostał, diabeł nie pies 8O :evil: już byłam gotowa go spuścić niech idzie jak mu źle...
popłakałam się, że nie chce zostać

wyszliśmy... co się okazało dostał rozwolnienia i za nic w świecie się nie chciał załatwić na podwórzu tylko dalej od domu 8O :D 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O :o :)

jak dla mnie to był pies nawet domowy :!: i całe to zamieszanie jakby wojna się rozpoczęła bo on chciał kupę :!: 8O
teraz spokojnie śpi w wykopanym poziomie chłodnej ziemi :) :?

nie ogarniam, a przecież rano robił prze6// może to i moja wina bo potem dostał/ zaopatrzyłam go w karmę tylko bytową.. czyżby królewicz.. co on dostawał... na próbce royal'a była norma_

jaki ten świat dziwny_porzucenie?bo tak nerwowo alarmował swe potrzeby fizjo.?
tak jest anioł :aniolek: tylko jak ma potrzebę to diabeł w niego wstępuje :evil:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Nie maja 13, 2012 14:11 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

:| może ktoś go bił za załatwienie się w domu albo krzyczał i on się boi tego?
JEST PIĘKNY!
Poważnie foty tego nie oddają...
I mądro mu z oczu patrzy, taki spokojny dojrzały pies a dzieciak przecież.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 13, 2012 17:58 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

to było piekło, miałam nawet dzwonić do Ciebie Daga o poradę, sugestie czy go wypościć czy co_ to był horror :( a po powrocie grzecznie poszedł na swoje i całkiem inny pies, uff

poszukuję miejsce na ziemi dla Marco!!! gdzieś w okolicy , jako psa stróżującego np na działkę / na posesję, chciałabym się nim zajmować tylko potrzebuję znaleźć miejsce gdzie by mógł spędzać czas, a ja bym dojeżdżała do niego!!PILNE!!

EDIT: to nie karma, to przez stres [że nie mógł się załatwić/czekał] spowodował rozwolnienie, teraz po spacerze załatwił się ładnie, ciekawe czego jeszcze się dowiem :roll:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Nie maja 13, 2012 18:38 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

no to piękniś ma charakterek 8)
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie maja 13, 2012 23:20 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

Żaden charakterek, po prostu uznał że w "swoim" terenie nie bedzie brudził, rewelacja!!!!

Cholera, ależ on mi się podoba, niby owczar, ale ma coś z północniaka, do tego młody, kurczeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon maja 14, 2012 0:11 Re: znaleziono-psa//C ZYŻBY SEZON PRZED WAKACYJNEGO POZBYWAN

Słuchajcie, po spacerze ułożył się jak zawsze na ziemi nic nowego. Po czym od godz ok19:30 już na posłaniu izolującym z materaca-dlaczego?Jest po 00:49 i zimno, że chyba nawet mógł być przymrozek :lol: .
Obrazek
Ta rewelacja.. a żebyście widziały ten Sajgon co robił jak chciał się załatwić/oddać kał- a ja nie wiedziałam co grane-że niby przebudził się z amoku za suką czy co-do domu chce wracać..-a on takie dzieje fizjo. W sumie bym się nie zdziwiła, tak myślę, jakbym wtedy go wypościła- a idź sobie a on by wrócił po załatwieniu swoich potrzeb [ sobie przypomniałam, że na pierwszego dnia to już zwiał i ponoć kota gonił-tata mówił- z tym, że później jakimś cudem był z powrotem jakby niby nic-był się załatwić ?-bo wtedy prawdopodobnie przeskoczył ogrodzenie w najniższym miejscu-dzięki niemu dowiedziałam się gdzie takie miejsce jest-sama bym na to nie wpadła a jednak on wiedział i za dnia pokazywał potem]
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pon maja 14, 2012 18:16 Re: do ADOPCJI PILNE

:cry:

do pilnej adopcji_ 663-695-616_Kalisz
:cry: :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 15, 2012 6:33 Re: do ADOPCJI PILNE

=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 15, 2012 8:17 Re: do ADOPCJI PILNE

skontaktuj się help animals, opisz sprawę, również to, że rodzice nie pozwalają by był u Ciebie, jak rozumiem nawet na podwórko się nie godzą. Może oni cos pomogą

http://helpanimals.pl/?kontakt,894
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 15, 2012 11:00 Re: do ADOPCJI PILNE

CZY ma watek na dogomanii___ _

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 15, 2012 12:34 Re: do ADOPCJI PILNE

niema, nie mam na to czasu, od 6 z nim chodziłam i szukałam nowego domu :(
=^^= Zapraszam =^^=