Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 12, 2012 21:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.05.-20.05.2012 r.
14.05. pon. rano Beatka wie. Teresa
15.05. wt. rano Alienor wie. Ewa
16.05. śr. rano brak wie Iwonka
17.05. czw.rano brak wie. MaraS.
18.05. piat rano brak wie. Teresa
19.05. sob. brak wie. brak
20.05. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 22:03 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 12, 2012 21:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Biedna Niusia. A faktycznie jest przesymaptyczna a mruczy tak głośno, że w nocy trudno się jej oprzeć i nie przytulić!
Obrazek
Niusia na chwilowym tymchczasie.
Obrazek
Wieczorna toaleta a z tyłu ledwo widoczne 2 spiochy pod piecem.
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 22:01 przez skorpio, łącznie edytowano 1 raz

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Sob maja 12, 2012 21:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Obrazek

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Sob maja 12, 2012 22:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

skorpio pisze:Obrazek

No witaj :D Jesteś na forum :ok:
Jak zobaczyłam zdjęcia i wpis to troszkę zgłupiałam - bo nie mogłam zajażyć o co chodzi z tym tymczaem Niusi :mrgreen:
Tak Niusia była u ciebie jak na tydzień jak ja musiałam zamieszkać z córką koleżanki i strach mi było zostawić Niusię w tak niedobrym towarzystwie - mam namysli Biga.
Kurcze nie wiem czemu oni tak na siebie reagują.
A widzę ze zdjęć że u ciebie nie było problemu większego z innymi kotami.
Wiesiu tez mówił że u nich to się unormowaó.
A u mnie nie ma poprawy w stosunkach na lini Big - Niusia.
tak mi jej żal :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob maja 12, 2012 22:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dorotka jeśli chodzi o Niusię napisz na pw tekst do ogłoszenia dla Niusi taki nowy i chwytajacy za serce - ona chyba tylko do domu bez innych zwierzaków może iść, zrób jej zdjęcia i wyślij mi na maila Wtedy uaktaualnię jej ogłoszenie na naszej stronie, zrobię jej nowe ogłoszenie na tablicy i na alegratce i wykupię u CatAngel ogłoszenie dla niej niej na 130 portalach może uda się jej znaleźć domek - chociaż w tym trudnym okresie nie ukrywam nie będzie łatwo, ale od czegoś trezba zacząć :(
Dorotka w ogłoszeniu podam Twój numer telefonu.

terenia1

Post » Sob maja 12, 2012 22:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Tak cały czas myślę o tych kocich stosunkach.
Tak mi się wydaje że Big jest bardzo zazdrosny o mnie.
On zawsze taki smutny się robi jak głaskam śhebę, czy spędzam czas z Niusią.
Nawet jak przychodzę z dyżurui pachnę innymi kotami to on się wycofuje smutny i patrzy tak tymi oczyskami oskarżycielsko że go zdradzam.
A ja dzisiaj pó dnia z Niusią spędziłam w pokoju i on chyba się musiał na niej odgryxć.
Tak patrząc na nich to wizualnie tak podobne koty.
Obydwa białe z czapeczkami na głowie i burymi ogonkami. tylko Niusia drobniejsza, jak by się tolerowali to wszystko byłoby łatwiejsze :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob maja 12, 2012 23:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Jak na razie zapłaciłam najpilniejsze faktury:
1 318,86 czynsz za Kocią Chatkę i za media prąd i woda
I bardzo zaległą jedną z faktur badzo zaległych... za leczenie kociaków na 606zł
Cekin - wizyta, venflon, badania, szpitalik, kroplówki, Zylexis, jedzenie dietetyczne
Zabiegi - wizyta, venflon, wskaźnik bioch. 4, morfologia, kroplówka 2 razy, hospitalizacja 8 dni, injekcja 5
Leki - Enisyl F, purina c/n puszka 5 szt., snolux, tolfedine, zylexis, hills ad 4 opakowania, linco-spectin, melovem, hills i/d kot

terenia1

Post » Nie maja 13, 2012 8:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Potrzebna karmiąca kotka do wykarmienia uratowanego maluszka ,jeżeli ktoś by coś wiedział to proszę o kontakt!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie maja 13, 2012 9:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

PROSZĘ OBSERWOWAĆ KOLOMBO JAK SIKA!.
Wczoraj Kolombo próbował sikać .Kucał do 3 kuwet, dopiero do ostatniej porządnie nasikał. Po sikaniu bardzo wylizywał cewkę co jest charakterystyczne przy pieczeniu w cewce jak się oddaje mocz. Trzeba zbadać mu mocz bo może tworzą się kryształki powodujace stany zapalne i dlatego kociak sikał po domu z bólu. Kotek bez oczka i jeszcze sikający to nie dostanie domu jak sie tego nie wyleczy.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie maja 13, 2012 11:13 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

No i u Kolomba kupa też niefajna. W przyszłym tygodniu weźmiemy go "na warsztat". Obawiam się, żeby następny dom znowu go nie oddał. Lepiej najpierw go wyleczmy, na poduszkę z trawą może też on nasikał, bo wcześniej żaden kot tam nie sikał poza kuwetą. Może on nie robi tego codziennie, ale to rzeczywiście może być uciążliwe dla następnych opiekunów. Jeżeli przyczyną są jakieś problemy z oddawaniem moczu, to musimy go wyleczyć zanim trafi do nowego domu.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie maja 13, 2012 18:07 Forum

Po porannym dyzurze ok. Kociarstwo wyglodniale wyczynialo tance przeplatance. Wiesiu przy mnie Kolombo nie wszedl ani razu do kuwetki wiec nie widzialam sii. Natomiast rudy Denisek wg mnie niewyrazny. Smutny, przy mnie nie zjadl mokrego a wczorajsze wyrzucilam. Ma zapadniete boczki i 3 razy wymiotowal plynem. Wycofuje sie jak nic chlopak. przydal by mu sie DT bo to wrazliwiec DO M1 pojechal Orzeszek czarny ze zdrowe :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie maja 13, 2012 18:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

A ja już w Krakowie 8)
Jutro zaczynam szkolenie, na zajęciach praktycznych będą ćwiczenia z użyciem gasnicy, kocy gaśniczych i hydrantów zewnętrznych, jednym słowem będzie śmiesznie :lol:
Jakoś czarno to widzę :twisted:
:ryk:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie maja 13, 2012 23:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dziś dyżur wieczorny w miarę spokojny :D
Na zdrowej kociaki ok Józek Tygrysek powoli się przystosowuje moze to nie pełnia szczęścia, ale jest lepiej. Kolombo dziś przy mnie wlazł do kuwety załatwił się bez problemu nie było niepokojacych objawów.
Na kwarantannie:
kot Jacek - kompletny koszmar jedynie pozytywne wieści to że ma apetyt, tak poza tym wygląda koszmarnie nie wiem co mu ma pomóc ten antybiotyk który dostaje on powinien sie znaleźć już u weta jak najszybciej - tabletkę mu podałam ale zapomniałam odnotować w karcie. Szerze mówiąc ja go nawet nie dotykałam :? bo :? o wygląda strasznie :roll: po zabraniu go wszytsko co jest w boksie do wywalenia i boks do dezynfenkcji.
Denis jako tako proszę go obserwować, i to samo Dekster on chyba biedniejszy nawet niż Denis :(
W tym tygodniu umówię Klaudynkę na sterylkę.
I jeszcze Pysiol - czy ktoś odpowie mi na pytanie co mu jest, co mu dolega, jakie badania miał robione i jakie są wyniki tych badań, i jakie jest dalsze leczenie bo z tego co jest napisane na forum za cholerę nie mogę się zorientować co jest z Pysiolem 8O i leczenia żadnego chyba nie ma bo karty Pysiol nie ma założonej, mam chętnych do adopcji Pysiola mają kota i za bardzo nie wiem co tym ludziom odpowiedzieć :? więc czekam na informacje w sprawie leczenia i wyników Pysiola.
Beatko zapomniałam dziś faktur zawiozę Ci jutro do domku, i zadzwoń do kobietki w sprawie adopcji Klaudynki :wink:

terenia1

Post » Nie maja 13, 2012 23:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

sa jakies fotki Deniska ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie maja 13, 2012 23:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

MartynaP pisze:sa jakies fotki Deniska ?

Jeszcze nie ma ale już są zrobione będą w przyszłym tygodniu.

terenia1

[poprzednia][następna]