SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 20:16 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

:1luvu: - dla domków tymczasujących maluchy

Kwadratowa Buźka :1luvu:

- - -

Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=141959 i prosimy o podnoszenie:-)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob maja 12, 2012 14:49 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

My z Petrosem jesteśmy już w domu
Całą drogę siedział cichuteńko w transporterku
Zrobiłam dla niego prywatną kwaterę w pralni
Ma i rozłożone kocyki i budkę ale wyszedł tylko na moment z transporterka i zaraz do niego wrócił
Widać tam się na razie czuje najbezpieczniej
Na razie jest zamknięty i daję mu trochę czasu na oswojenie się z sytuacją więc zdjęcia będą późnym wieczorem albo dopiero jutro

Piękny i olbrzymi z niego puchacz :1luvu:
Bardzo bym chciała aby się odstresował

A moje chłopaki śpią w swoich włoczniaczkach i nawet nie wiedzą że przybył nowy domownik :wink:

A ja dziś w schronisku zakochałąm się w małym białym pyrtku o nr 156
Każdemu będę go polecać bo to przeuroczy malec
No i Baretka też mnie ujęła za serce
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 15:58 przez bettysolo, łącznie edytowano 1 raz
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob maja 12, 2012 15:21 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Błagam,podrzućcie mi ten plakat na 19.05. Dni otwarte Schroniska na wątku Niekochanych może być.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob maja 12, 2012 16:04 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

plakacik

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob maja 12, 2012 16:12 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

u maleńtasków w Dt w miare dobrze

malutka Carbi ma mocno chore oczko-mówiła mi Gioia_- ale kropione, jutro jeszcze antybiotyk, no i ładnie je
a małe z domku Tuljanka duzo lepiej katarowo, czarna je jak smok, natomiast biało-czarna tylko na strzykawce, za nic nie chce załapac jedzenia samodzielnego

...a w schronisku....

domek znalazła tylko jedna mała dziewczynka 158/12
reszta nadal czeka

Dzis trafiła do schroniska kolejna koteczka
Korciaczki potem wkleją fotki

cieszę sie ,że piękniś juz bezpieczny u Bettysolo-jak na razie nikt go nie szukał :roll:

o reszcie kociastych moze inni popiszą :kotek: , ja coś padam, to spadam :P

Mała1

Post » Sob maja 12, 2012 16:42 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

a,propos Petrosa to pojecia nie mam nadal czy to bardziej ragdoll czy birminski :P
ale fakt ,że piękny i wielki
Korciaczki robiły mu troche lepszych fotek

Obrazek

Obrazek

Mała1

Post » Sob maja 12, 2012 17:10 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Mała1 pisze:a,propos Petrosa to pojecia nie mam nadal czy to bardziej ragdoll czy birminski :P
ale fakt ,że piękny i wielki
Korciaczki robiły mu troche lepszych fotek

Obrazek

Obrazek

Wedle tej stronki :
http://www.cats.alpha.pl/ragdoll.htm i tego jaki łagodny "zwisający "to ragdoll.Ja widziałam na żywo ragdolle bardziej w bieli...i to mnie trochę zmyliło.
Za plakat bardzo dziękuję!
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob maja 12, 2012 17:41 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Mała1 pisze:Dzis trafiła do schroniska kolejna koteczka

Jest piękna i bardzo fajna. Przy pierwszym kontakcie nie chętnie patrzy na rękę,
jednak zmienia zdanie wraz z głaskaniem za uchem lub pod bródką.
Ogólnie jest jednak zestresowana i kuli uszy przy nagłych ruchach.
O opuszczeniu klatki nie było mowy - natychmiast cała się kuliła, uciekała w kąt i fukała.
Obrazek

Jest piękna :1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Sob maja 12, 2012 18:04 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

...co w schronisku dziś poza tym?

Pogoda nam nie dopisała: wiało, lało, padało i światło nieciekawe.. :evil:
pooglądać podczas zabawy podopiecznych ni krzty
nacieszyć się ich widokiem jak wygrzewają się w słoneczku w naszej obecności - nie było szans

za to wygłaskane, wyczesane, doglądane tak jak chcielibyśmy tego co każdą sobotę :wink:

KLATKI:
Tavasz - z powrotem na swoim posłanku już bez gipsiku. Słodki burasek układa w taki sam sposób łapkę jak wcześniej w trakcie siedzenia. Wygląda to uroczo. Poza klatką czuje się niepewnie, za to w niej szaleje i domaga się uwagi
Yarali - cichutko i grzecznie. Niezauważalna ale momentami ciekawa co się dzieje. Nieśmiała ale pieszczoty sprawiają jej przyjemność
Bamboszek - na rączkach on lubi, w klatce spogląda smutno bo sam być nie lubi..Bamboszka kochamy, wzbudza wiele emocji, zaczyna powolutku jeść, choć troszeczkę co daje nam nadzieję, że otworzy się bardziej
Palladyn - mały agresorek pokazał dziś, że potrafi ładnie się bawić. Bardzo nieśmiały sam na sam łagodnieje, przy większej liczbie ludzi włącza mu się pierwotny syk. Wstydzi się i boi więc woli być twardzielem na zewnątrz, a przecież to zaledwie podrostek o wrażliwym sercu który potrzebuje opieki..
Niedostępny dla nas straszy jak tylko może ale mamy nadzieję, że to minie i lody zostanę przełamane. Czy dziś te lody zostały lekko skruszone?
Preria - przecudowna, miziasta, otwarta, wesoła..wszystko super tylko domku brakuje :wink:

Passa - śliczna, mrucząca i tańcząca do ręki do momentu jak się jej znudzi :wink: Wtedy Passa da znać o tym. Ujmująca, na widok człowieka sen na bok odchodzi
Volta - skromna, nieśmiała kuli uszka przy pierwszym kontakcie ale nie chce byś przestał. Taka romantyczna jest ona. Spogląda, patrzy ale pierwszego kroku nie wykona, ona czeka na twój krok, jak najszybciej, jak najdłużej..najlepiej od razu
Sekwana - prawdziwa czarodziejka, pogada, zamruczy tak głośno, tak pięknie, że miłośnicy muzyki i wszelkiego bitu milkną zachwyceni :mrgreen: Przyjazna, pogodna, żywotna, poprawia nastrój od razu, kwiatuszki z łapki i pazurków raz po raz. Potrafi pokazać zadowolenie i wdzięczność
Baretka - biała, śliczna i niewinna. Kocha ludzi, uwielbia dotyk i kontakt w każdej postaci. Baretka miła o pogodnym usposobieniu. Baranki, mruczanki to co lubimy najbardziej :D
Daryna - kotka elegancka, spokojna, dystyngowana. Potrzebuje chwilkę czasu by się rozkręcić więc nie warto odpuszczać bo to co się dzieje potem jest wielką jedną magią. Nieśmiała po przejściach miewa chwile nostalgii i swoich przemyśleń. Szanujemy to
Traviata - kolejna o miłym usposobieniu otwarta burasia. Nie narzuca się nikomu jakby wiedziała, że nie tylko ona potrzebuje pieszczot..że jest kolejną w kolejce.. Cierpliwa, zapamiętała w swych mruczeniu, poukładana, potrafi wytworzyć niesamowite pokłady uspokajającej energii i przekazać je nam. Traviata - kocia behawiorystka :kotek:
Tygrys - najdonośniejszy głos wśród podopiecznych, żywe srebro które lubi być w centrum uwagi. Dobrze mu to wychodzi. Rezolutny rozrabiaka który krzywdy nie zrobi. Takk, tygrysek z niego jest i to jaki. Czuje się osamotniony bo uwielbia człowieka, nie chce być sam..w klatce..dzień w dzień..czeka i wyraża swą gorycz, rozpacz krzycząc i zaczepiając..
Czarna - napisane jest: imię z domu. Wołamy więc: Czarna! Czarnaa - nawołujemy ale ona siedzi cichutko niewzruszona. Rozmyśla. Jest gdzieś daleko. Otwieram klatkę, głaszczę, patrzy tęsknym ale i jakby pustym wzrokiem. Nie! Czarna spróbuj..oderwij się choć na chwilę od smętnych myśli - proszę ją. Wyciągam i układam na kolanach. Czarna siedzi grzecznie ale stopniowo rozpływa się. Lokuje główkę na mym przedramieniu. Wdech..wydech..rozmyśla..z nią rozmyślam..rozmyślamy razem..Zwykła chwila dla innych ale głębszy sens miała dla nas. Czarna..

maluchy są naprawdę przesłodkie - dziś pierwszy etap oswajanie z ludźmi, wyszło całkiem nieźle, część nawet te mini synczki odpuściły w naszych ramionach :1luvu:
piękny widok jak się bawiły, jadły, drzemały i uspokajały u nas :wink:

Bettysolo powodzenia z Petrosem - świetny ten długowłosy wielkolud :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob maja 12, 2012 20:49 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Korciaczki pisze:
Mała1 pisze:Dzis trafiła do schroniska kolejna koteczka

Jest piękna i bardzo fajna. Przy pierwszym kontakcie nie chętnie patrzy na rękę,
jednak zmienia zdanie wraz z głaskaniem za uchem lub pod bródką.
Ogólnie jest jednak zestresowana i kuli uszy przy nagłych ruchach.
O opuszczeniu klatki nie było mowy - natychmiast cała się kuliła, uciekała w kąt i fukała.
Obrazek

Jest piękna :1luvu:

Specjalnie dla Korciaczek które zgodnie twierdzą że kotka jest piękna
przygotowałam imię dla panienki
Po albańsku piękna znaczy bukuri
Troszkę spolszczyłam i kotka otrzymuje imię
BUKARI
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob maja 12, 2012 20:53 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

TanundA pisze:Bettysolo powodzenia z Petrosem - świetny ten długowłosy wielkolud :1luvu:

Dziękuję :) wieczorkiem napiszę coś więcej o puchatku
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob maja 12, 2012 21:51 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Bukari:-)

Zdjęcia z dziś
Całość: https://picasaweb.google.com/1021901919 ... 12Maja2012

Sekwana, przytulak i mruczek
Obrazek

Petros
niestety na prawie wszystkich zdjęciach zamykał oczy
Obrazek

Yarali, nieśmiały i łagodny przytulaczek
Obrazek

Preria, taka bardzo bardzo do człowieka;-)
Obrazek

Czarna, towarzyszka Tygrysa
Obrazek

Mała krówka, cudna:-)
Obrazek

Palladyn:
Kiedy trzy tygodnie temu został wpuszczony do klatki, bardzo podenerwowany i przerażony fukał nawet na powietrze. Uciekł w kąt i absolutnie nie życzył sobie kontaktu z żadnym człowiekiem.
Nadal zachowuje się nerwowo, ale jak napisała TaniA - to wrażliwy kot, który potrzebuje cierpliwości. Trochę się uspokoił.
Swoją plastikową budkę traktuje jak swój mały domek i na razie nie wpuszcza do tego domku ludzi, nie pozwala tam wsadzić ręki. Ale może to zabawa pomoże mu się przełamać. Bo odkryłyśmy, że lubi się bawić, chociaż pewnie na ten czas nigdy by się do tego nie przyznał;-) Zabawa była bardzo ostrożna, nieśmiała, właściwie tylko ruszał łapką. Ale to chyba na niego w tej chwili i tak bardzo dużo.
https://picasaweb.google.com/1021901919 ... 5466106226
https://picasaweb.google.com/1021901919 ... 5713566098

A Tavasz z tą łapką jest śmieszny. Nie ma już gipsu, ale nadal jak siedzi to wyciąga łapką, jakby ten gips miał;-)
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Sob maja 12, 2012 22:13 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Korciaczki pisze:
Petros
niestety na prawie wszystkich zdjęciach zamykał oczy
Obrazek

Ha :)
Usiłowałam zrobić zdjęcia dzisiaj puchatkowi ale nie dosyć że nie opuszcza transporterka to zawsze ale to zawsze zamyka oczy :twisted:
Ciężko będzie to zmienić bo z doświadczenia wiem że mój Morrisek który ma 12 lat też zawsze zamyka ślepka i z tysiąca zdjęć które się nazbierały przez tyle lat może kilka ma z "oczkami"
Są to zdjęcia najczęściej z Morriskiem w tle
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob maja 12, 2012 23:59 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Petrosek dalej zestresowany ale wyszedł już z kontenerka i leży na pralce
Zrobił ogromnie siusiu i kupkę bez pasożytów
Pochrupał też troszeczkę chrupek

Fajny jest :1luvu:
Mam nadzieję że w miarę szybciutko dojdzie do siebie
Na razie najpierw nadstawia łepek do głaskania a zaraz potem odsuwa się do kącika

Obrazek

Obrazek
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Nie maja 13, 2012 10:40 Re: SK-Niekochane XX-zaczęło się na całego :(

Piękny kotecek :1luvu:
Aż mi się wierzyć nie chce, że nikt go nie szuka :?: wiecie, gdzie go znaleziono? Może warto tam podjechać i porozglądać się, może są ogłoszenia?...
ja bym spać nie mogła po nocach, gdyby mi się takie cudo zgubiło :cry:
Zresztą - gdyby mi się jakikolwiek kot zgubił...
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

[poprzednia][następna]