Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 7:18 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

Wszystkie rosna na miziaki - nawet półkilogramowy Oluś się do mnie tuli i mruczy.
Łapa je poznała i gada do nich jak drą pyska, pociesza, nawołuje. W nocy jak zajrzałam to na transporterku leżal Olek, przed Tolek przy nim któryś z czarnych. A potem dwa rudasy lezały przed drzwiczkami transporterka. Wyraźnie widać, ze Olek rozpoznaje matkę i chce się do niej dostać, pozostała trójka jest zaciekawiona.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 11, 2012 8:06 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

R Łapka bardzo już pomiaukiwała - otworzyłam transporterek - Olek wlazł od razu do środka a mamusia jest mocno zaintrygowana sytuacją. :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt maja 11, 2012 8:10 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

to ja sobie też tutaj przycupnę ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt maja 11, 2012 8:23 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

ewexoxo pisze:to ja sobie też tutaj przycupnę ;-)

:D

Łapa wypuszczona z transporterka. Całkiem spokojna gdy zaglądam, podeszła do miski i coś zjadła, jest bardzo zaciekawiona co się dzieje za drzwiami ktore otwieram. Oluś siedzi na jej miejscu w transporterku i węszy, reszta towarzystwa obwąchuje mamę. Przygotowałam troszkę kuchnię na wypadek jej skakania wszędzie, aby czegoś maluchom na łebki nie zwaliła.
Teraz zajrzałam - siedzi na kuchence gazowej.
Teraz na parapecie i patrzy przez okno.

Marzenia11

Post » Pt maja 11, 2012 8:52 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

no i rodzinka w komplecie :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt maja 11, 2012 20:39 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

Cudne są te maluchy :1luvu: Tolek wygląda jak miniaturka mojego Filemona :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob maja 12, 2012 22:08 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Sielanka rodzinna trwa. Ruda Łapa wyciągnięta na kocu na środku kuchni, maluszki dookoła niej, a Oluś i dzisiaj też Tolek przyssane do cyca - okazuje się że ma jeszcze pokarm i je karmi.
Teraz po raz pierwszy mnie osyczała, bo znów znikły jej dzieci - jest mocno zaniepokojona, rozwaliła miseczkę z chrupkami, za wszelką cenę chce się wydostać z kuchni na mieszkanie gdzie buszują jej szkraby.
moja teoria, ze ona jest tak bardzo spokojna, łągodna, daje się głaskać itp bo jest z dziećmi w tym momencie się potwierdziła.

Marzenia11

Post » Nie maja 13, 2012 12:59 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Bolek - największy i od początku zdrowy. Łobuz , bystrzacha, dzisiaj uciekał mi między nogami z kuchni do pokoju. Najmniej zainteresowany mamą choc jak weszłam po jakimś czasie to spał do niej przytulony. Ruda łapa jest spokojna nawet jak go nie ma. Być może po szczepieniu będzie mogł szukać domu - zadecyduje wetka. Z racji prędkości biegania ma tylko jedną normalną (w miarę) fotkę.

Obrazek

Tolek - drugi co do wielkości. Leczylismy oczka bo je mrużył, aby uniknąć kk. Teraz już w porządku. Łobuz i żarłok, grubaśny brzuchol nadstawia do głaskania. Potrzebuje nieustannego kontaktu z człowiekiem. Wydawało by się że nie potrzebuje mamy, ale tylko do wczoraj... od wczoraj przysysa się czasami do cyca. Czyli nie adopcyjny jeszcze. Łapa bardzo niespokojnie reaguje na jego brak. Czekamy. W tym tygodniu planuję szczepienie pierwsze.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Olek - najmniejszy w miocie, plus dwa tygodnie dłużej w piwnmicy niż bracia zrobilo tez swoje. Mając 8 tygodni waży mniej niż najmniejszy Lolek mając 6 tygodni. Od środy wieczorem u mnie, lewe oczko w pełni zdrowe, walczymy o nie usuwanie prawego - dopiero początek drogi, nie wiadomo czy się uda, trzeba kropić krople i trzymac kciuki. Maleństwo jest bardzo małe, kruche, ciągle siedzi przy cycku mamy. Ma mega świerzba choc już po kilku dniach oridermylu jest lepiej, bo nie widać go na zewnątrz uszek. Dopiero dzisiaj sam odwazył się wyjśc z kuchni, wtedy Ruda łapa dostała szału i porozwalała miseczki z karmą i wodą oraz wyła mająć pyszczek w szparze drzwi. Na pewno nie adopcyjny jeszcze, i nie do szczepienia. Oprócz kropli ma antybiotyk min, 2 tygodnie.
Po załapniu, wieczorem, w drodze do wetki:
Obrazek Obrazek
po 3 dniach w domu i z mamą:
Obrazek Obrazek

Lolek - czarna iskiereczka. Dwa tygodnie temu całkowity ślepaczek, dzisiaj prawe oczko w pełni zdrowe i widzi w 100% a lewego (chyba, tfu,tfu) usuwać nie będziemy - z nosferatu wampira zmienił się w radosnego łobuza. Silny już, drze mordę podczas wkrapiania kropel i coraz trudniej mi go utrzymać bo przeciez on nie ma czasu na takie głupoty. Wczoraj zakończony antybiotyk, szykujemy kota do szczepienia, ale wetka zdecyduje kiedy. Wczoraj zmienilismy krople i leczenie oczu jest nowe na kolejne dwa tygodnie.
Obrazek
a dla przypomnienia - dwa tygodnie temu oczka były takie:
Obrazek

Marzenia11

Post » Nie maja 13, 2012 13:08 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marzenia11

Post » Nie maja 13, 2012 13:09 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

ale ekipa :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie maja 13, 2012 13:13 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

ewexoxo pisze:ale ekipa :1luvu:

żebys wiedziała - nie nadążam, a demolkę w chacie mam rowną, moje stado w szoku.

Marzenia11

Post » Nie maja 13, 2012 13:16 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Ale ślicznoty :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 13, 2012 13:19 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Erin pisze:Ale ślicznoty :1luvu:

do adopcji :D

Marzenia11

Post » Nie maja 13, 2012 13:21 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Marzenia11 pisze:
Erin pisze:Ale ślicznoty :1luvu:

do adopcji :D

No to powodzenia :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 13, 2012 16:51 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..aktualności-Ruda Łapa po sterylce

Kciuki się zawsze przydadzą - za zdrowie i za dobre domki.

Oluś coraz odwazniejszy i już jako drugi domaga się wyjścia z kuchni.
Szkraby na pokojach, a Łapa ciągle, choć już mniej, niespokojna siedzi w kuchni i patrzy w stronę drzwi cicho pomiaukując.

Marzenia11

[poprzednia][następna]