Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W-wa)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 16:03 Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W-wa)

W połowie stycznia wyadoptowałam kotkę.Była wizyta przedadopcyjna, dostałam zaraz po przyjeździe kilka zdjęć, potem kilka maili i ..koniec.Moje telefony i maile pozostają bez odpowiedzi.O, przepraszam, dostałam maila, ze jestem namolna, że to MOBBING :wink: i tyle.Pani obiecała kotkę zaszczepić, nie zrobiłam tego, bo zależało jej na czasie.Nie mam pojęcia, czy to zrobiła.Nie wiem nawet, czy kotka żyje.Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Co mogę zrobić?
Ostatnio edytowano Nie maja 13, 2012 12:15 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 12, 2012 16:16 Re: Brak komunikacji z domkiem

W umowie masz zapisana wizytę poadopcyjną i możesz ją odbyć albo inna osoba jeżeli masz daleko. Napisz w jakim mieście jest kot. Ja bym była jeszcze bardziej namolna.
joanna3113

Post » Sob maja 12, 2012 16:20 Re: Brak komunikacji z domkiem

ewar pisze:W połowie stycznia wyadoptowałam kotkę.Była wizyta przedadopcyjna, dostałam zaraz po przyjeździe kilka zdjęć, potem kilka maili i ..koniec.Moje telefony i maile pozostają bez odpowiedzi.O, przepraszam, dostałam maila, ze jestem namolna, że to MOBBING :wink: i tyle.Pani obiecała kotkę zaszczepić, nie zrobiłam tego, bo zależało jej na czasie.Nie mam pojęcia, czy to zrobiła.Nie wiem nawet, czy kotka żyje.Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Co mogę zrobić?

Wizyta poadopcyjna.Zastanawia mnie przyczyna takiego zachowania ...może stalo się coś złego :?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob maja 12, 2012 17:12 Re: Brak komunikacji z domkiem

Napisałabym w grzecznym tonie, że martwisz się o losy koteczki, że to nie wynika z tego, że podejrzewasz iż koteczce się dzieje źle ale jest to normalna sprawa, że chcesz wiedzieć co się z nią dzieje . Ze wieści o twoich podopiecznych cie uszczęśliwiają i uspakajają. Może zrozumieją???
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob maja 12, 2012 17:42 Re: Brak komunikacji z domkiem

Domek jest w Warszawie.Pisałam grzecznie, pytając czy kotka została już zaszczepiona.Obiecane było osiatkowanie balkonu, mam to na piśmie i słyszała to też osoba odbywająca wizytę przedadopcyjną. Nie wiem, czy to zostało zrobione.Ostatni mail, ów o mobbingu, a bez odpowiedzi na moje pytanie dostałam 2 marca.Od tej pory cisza.

ewar

Post » Sob maja 12, 2012 17:46 Re: Brak komunikacji z domkiem

ewar pisze:Domek jest w Warszawie.Pisałam grzecznie, pytając czy kotka została już zaszczepiona.Obiecane było osiatkowanie balkonu, mam to na piśmie i słyszała to też osoba odbywająca wizytę przedadopcyjną. Nie wiem, czy to zostało zrobione.Ostatni mail, ów o mobbingu, a bez odpowiedzi na moje pytanie dostałam 2 marca.Od tej pory cisza.

To ponad dwa miesiące,może nie mają dostępu do neta,tel. wyłączony - zdarzają się takie sytuacje,aczkolwiek rzadko ale jednak.Może ktoś mógłby tam podejść i sprawdzić...w razie czego wytłumaczyc się ,że niby przechodził obok i wstąpił :wink:

kotx2

Post » Sob maja 12, 2012 17:52 Re: Brak komunikacji z domkiem

Ja raz miałam taką sytuację, że wydałam kotkę. W domu wszystko w porządku, warunki odpowiednie, dzieci też były, ale bardzo grzeczne. Za jakiś tydzień dzwonię co u kotki i jak się czuje w nowym domu - zero odzewu. No to ja znowu ;) Kolejny sms - w końcu pan się przyznał, że kotka uciekła... Jeśli nie ma kontkatu z właścicielką kotki koniecznie trzeba to sprawdzić. Może wysłać jakąś znajomą, żeby pani nie czuła się mobbingowana ;) i udawać, że np. jakąś ankietę się robi ;) :D
Obrazek

marzena81

Od: Wto gru 20, 2011 20:48

Post » Sob maja 12, 2012 17:53 Re: Brak komunikacji z domkiem

Ta kobieta prowadzi działalność gospodarczą, ogłasza się w necie, jest jej zdjęcie, jest na FB.Do domu nie wpuści nikogo.Meksykanka była u niej po transporterek, musiała poprosić o pokazanie kotki,pani wyniosła ją jednak na rękach na klatkę.Zosia miała w ogóle problem z umówieniem się po odbiór transporterka, pani ciągle termin nie pasował.

ewar

Post » Sob maja 12, 2012 17:56 Re: Brak komunikacji z domkiem

ewar pisze:Ta kobieta prowadzi działalność gospodarczą, ogłasza się w necie, jest jej zdjęcie, jest na FB.Do domu nie wpuści nikogo.Meksykanka była u niej po transporterek, musiała poprosić o pokazanie kotki,pani wyniosła ją jednak na rękach na klatkę.Zosia miała w ogóle problem z umówieniem się po odbiór transporterka, pani ciągle termin nie pasował.

Kobieta podpisała umowę,więc musi się zgodzic na wizytę poadopcyjną :?:

kotx2

Post » Sob maja 12, 2012 17:58 Re: Brak komunikacji z domkiem

Jeśli masz w umowie adopcyjnej zapis że coś Pani miała wykonać i unika kontaktu masz podstawę o poproszenie Policji o pomoc w wejściu do mieszkania i sprawdzeniu co się dzieje z kotem
Ja tak raz zrobiłam, miałyśmy pismo z Fundacji o niedopełnieniu warunków umowy- facet nie odbierał telefonów ani maili, udawał że go nie ma w domu itd. Policja była w drodze, ktoś nas wpuścił na klatkę przez drzwi powiedziałam że zaraz bedzie Policja i facet otworzył. Kotkę zabrałyśmy.
AnielkaG

Post » Sob maja 12, 2012 17:59 Re: Brak komunikacji z domkiem

Nie odbiera telefonu, nie odpisuje na maila, a na wizytę się zgodzi?

ewar

Post » Sob maja 12, 2012 18:01 Re: Brak komunikacji z domkiem

ewar pisze:Nie odbiera telefonu, nie odpisuje na maila, a na wizytę się zgodzi?

No tak :? Racja :roll:

kotx2

Post » Sob maja 12, 2012 18:03 Re: Brak komunikacji z domkiem

A jeśli postawi się ją przed faktem dokonanym i od razu bez zapowiedzi przyjdzie w towarzystwie np.policji? :roll:
Obrazek

marzena81

Od: Wto gru 20, 2011 20:48

Post » Sob maja 12, 2012 18:05 Re: Brak komunikacji z domkiem

Domek jest w Warszawie

chcesz wejść do niej z Policją? nie robią specjalnych problemów...

A na wizycie przedadopcyjnej ktoś u niej był?
AnielkaG

Post » Sob maja 12, 2012 18:08 Re: Brak komunikacji z domkiem

marzena81 pisze:A jeśli postawi się ją przed faktem dokonanym i od razu bez zapowiedzi przyjdzie w towarzystwie np.policji? :roll:

Ewar, czy umowę podpisywałaś w imieniu jakiejś fundacji, czy jako osoba fizyczna?
Bo jeżeli to drugie, to czarno widzę próby zmuszenia do wpuszczenia Was do mieszkania.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

[następna]