Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 12:45 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

najszczesliwsza pisze:Na świecie jest tyle kociąt, w schroniskach, gdzie umrą na PP, KK, jak i w waszych piwnicach, wystarczy się rozejrzeć. Mają kilka tygodni, otwarte oczka i jedyne co znają, to głód, strach i cierpienie... Dlatego uważam, że osoba, która decyduje się za wszelką cenę ratować znaleziony miot ślepy powinna go u siebie zostawić, oczywiście dbając o sterylizację ich matki jeśli to możliwe, oraz tymże kociakom zapewnić stosowne zabiegi sterylizacji. Dla mnie oczywistym rozwiązaniem sytuacji byłoby uśpienie ślepego miotu.

Ocho, i kogo tu przynioslo :roll:
Zaparz sobie melissę, co? I idź nauczać gdzie indziej.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob maja 12, 2012 12:47 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Może jeszcze zdążę przed zamknięciem wątku...
Aniada! Trzymam kciuki, pochwalam decyzję i niezłomność.
Za małych zbójów :ok:
Za ich kupy :ok:
Za ich mamuśkę (oby więcej nie spotkał jej ten los, że zabrano jej dzieci i oby ktoś zmądrzał i ją wysterylizował :?
I za całokształt! :ok:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Sob maja 12, 2012 12:59 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Aniado,dezyzja jest Twoja i tylko Twoja,chyle czola przed Toba!Nie mam doswiadczenia w tej sprawie ale trzymam okropnie duze kciukasy :ok:

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Sob maja 12, 2012 13:02 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Dziękuję bardzo! :D

Dobra. Wdech - wydech! Wątek może się przydać. Porady dziewczyn są na wagę złota, a nawet w "Kocie" pisano, że co roku masa osób znajduje maluchy.
Na porady odnośnie uśpienia nie reaguję, bo nie będą miały zastosowania. Nie i kropka.
Będę natomiast potrzebowała dalszych info za kilkanaście dni - jak karmić, kiedy kuwetkować, itd., itp.
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 13:04 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

No i super ! :ok: Bo ja nie mam konta na FB, a bardzo ciekawa jestem, co u maluszków.Liczę też na zdjęcia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 12, 2012 13:26 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Nie usuwaj wątku:(

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Sob maja 12, 2012 13:27 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Cieszę się, że nie zamykasz wątku. Wiadome osoby wystarczy dodać do ignorowanych i prosić ludzi od czasu do czasu o niecytowanie ich - i się nie będziesz stresowała. Wiem jak to jest, kiedy jakieś kocię trafia do serca i na uszach stajesz żeby przeżyło - wtedy po prostu tego typu rozwiązania nie wchodzą w rachubę póki zwierze nie cierpi. Oby udało się 3 muszkieterom :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 12, 2012 13:44 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Aniada trzymaj przy swoim. :ok:
Kotki są i na tym trzeba się skupić.!!! Twój wybór, nie wiem pisałam ,że mam mleczko dla maluszków i mogę odstąpić,,ale chyba nie dostałąm odpowiedzi. Trzymajcie się ciepło.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob maja 12, 2012 13:47 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

również proszę o niezamykanie wątku.
Oraz ignorowanie pewnych światłych porad, udzielanych wyłącznie, niewątpliwie, z dobrego serca.
KotkaWodna

Post » Sob maja 12, 2012 15:00 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Jesteśmy coraz silniejsi i coraz bardziej przebojowi. Fotka robiona z góry, żeby po patrzałkach lampą nie świecić. W kartonie ciemno, więc mało mogę uchwycić.

Obrazek

cypisek pisze:Aniada trzymaj przy swoim. :ok:
Kotki są i na tym trzeba się skupić.!!! Twój wybór, nie wiem pisałam ,że mam mleczko dla maluszków i mogę odstąpić,,ale chyba nie dostałąm odpowiedzi. Trzymajcie się ciepło.

Cypisku, przepraszam! Dziękuję bardzo, bardzo za propozycję, ale mlesio już mam. Jestem zaopatrzona na 5 miotów przynajmniej. Dumny "ojciec" stawiał :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 15:02 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 15:09 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Małe, dzielne szczurki :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob maja 12, 2012 15:11 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Tygrysek (ten na górze) coraz bardziej przypomina kotka. Pozostałe dwa są bardziej szczurkami niż same szczury.

matkozcorkomznówchcejeść... 8O
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 15:16 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Eeee...?
A one to chyba urosły od wczoraj???

Jak się czuje Aniada, Matka Kotów?(tak mi sie skojarzyło z Danyerys zrodzoną z burzy, matką smoków z powieści george'a Martina!! :D )

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 12, 2012 15:26 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

Kuuuuuupa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :piwa:

Ach! Co za szczęście!!!! :mrgreen:
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 15:32 Re: Trzy oseski ze śmietnika. Jesteśmy o dobę do przodu!!

no jaha, przecież niewiele rzeczy tak raduje, jak pomyślne wypróżnienie :ok:
niezależnie od wieku.
z zastrzeżeniem, że jeśli defekuje się codziennie o piątej rano, to byłoby wskazane nie budzić się dopiero o siódmej :mrgreen:
KotkaWodna

[poprzednia][następna]