pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 20:59 Re: pamiętnik Poldka

Nie wiedzialem, że to zajączek przynosi :roll: Duża mówiła o tym panu "kurier".
A teraz Duża nam zamówiła dobre jedzonko. Dostaniemy takie puszki feline porta 21. Mówię wam pychotka.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro kwi 18, 2012 8:05 Re: pamiętnik Poldka

Hmmm, to smacznego Poldusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 18, 2012 13:49 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Nie wiedzialem, że to zajączek przynosi :roll: Duża mówiła o tym panu "kurier".
A teraz Duża nam zamówiła dobre jedzonko. Dostaniemy takie puszki feline porta 21. Mówię wam pychotka.

kurier w czasie świąt dorabia sobie i pomaga zajączkowi w rozdawaniu prezentów
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto kwi 24, 2012 19:04 Re: pamiętnik Poldka

Hmmm, no nie widziałem.
A tak swoją łapką to koty wody nie lubią, powtarzam NIE LUBIĄ. Czy ktoś mógłby to wyjaśnić gremlinom?
A jak już muszą się same kąpać to przynajmniej mogłyby mi nie robić prysznica.
Dzisiaj Duża przyniosła dużą szklaną misę żeby "zachęcić koty do picia". No własnie, to ma być woda do picia, a nie do kąpieli gremlinów. Skaranie boskie z tymi maluchami :evil: Kiedy one w końcu dorosną? Przecież mają już 2 lata! A Kacper nie lepszy. Stary koń, a zachowuje sie jak mały kociak.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Śro kwi 25, 2012 7:17 Re: pamiętnik Poldka

No widzisz Poldusiu, tylko ty jesteś takim ustatkowanym, dystyngowanym kotem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 25, 2012 14:48 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Hmmm, no nie widziałem.
A tak swoją łapką to koty wody nie lubią, powtarzam NIE LUBIĄ. Czy ktoś mógłby to wyjaśnić gremlinom?
A jak już muszą się same kąpać to przynajmniej mogłyby mi nie robić prysznica.
Dzisiaj Duża przyniosła dużą szklaną misę żeby "zachęcić koty do picia". No własnie, to ma być woda do picia, a nie do kąpieli gremlinów. Skaranie boskie z tymi maluchami :evil: Kiedy one w końcu dorosną? Przecież mają już 2 lata! A Kacper nie lepszy. Stary koń, a zachowuje sie jak mały kociak.

oj Polduś, Polduś, wyluzuj, młodość ma swoje prawa :mrgreen:
a Kasperkowi też nie żałuj, niech chłopina się cieszy, tak niewiele dobrego go w życiu spotkało;
jednym słowem: żyj i daj żyć innym :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro maja 02, 2012 18:00 Re: pamiętnik Poldka

Proszę to wyjaśnić gremlinom :twisted:
Ja sobie spokojnie leżałem na fotelu, a tu ni stąd ni zowąd gremliny zrobiły mi prysznic.
One w ogóle są jakieś dziwne, jak Duża przynosi miskę z wodą to one aż piszczą z uciechy. a potem włażą do miski z łapkami.
Duża odebrała SMS, że jakaś Pani byłaby zainteresowana gremlinami ale jak Duża zadzwoniła to usłyszała, że ma zadzwonić za 5 minut bo ta Pani się kąpie. Duża powiedziała, że jak ta Pani chce to może tak samo zadzwonić. Jacyś dziwni ci ludzie, zachowują się jakby łaskę robili, a to Duża robi łaskę, ja to bym gremlinów wcale nie wydawał, pomimo pryszniców.
A parę dni temu Duża przyniosła do domu sadzonki żurawiny, jagody kamczackiej i sosny. O koty! jak to pachniało! Ale Duża zaraz to wyniosła żeby posadzić... szkoda.

Killatha

Post » Śro maja 02, 2012 20:03 Re: pamiętnik Poldka

No niestety, niektórym ludziom rzeczywiście wydaje się, że robią łaskę biorąc kota do domu a to nie tak przecież, na kota trzeba sobie zasłużyć, nie każdy powinien mieć w domu nie tylko kota ale w ogóle jakiekolwiek żywe stworzenie.
A co do Gremlinów to cuś mi się wydaje, że one już z Wami zostaną, na dobre i na złe :mrgreen: , na sucho i na mokro :ryk: :ryk: :ryk:
Te roślinki to pewnie na działkę Duża zaniosła, poproś, to może Cię kiedyś tam zabierze, będziesz mógł się nawąchać do woli, i nie tylko wąchać :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw maja 03, 2012 21:02 Re: pamiętnik Poldka

No zadzwoniła.... i pierwsze założenie to "kot ma być grzeczny". Możecie mi nie wierzyć (bo Duża nie ma sierści) ale dosłownie widziałem jak się zjeżyła. No przecież koty ZAWSZE są grzeczne, czasami tylko trochę inaczej, tak po gremliniemu. A jak ktoś chce mieć kota grzecznego po ludzku to musi ten kot mieć conajmniej 7 lat, a i to też nie jest pewne.

Killatha

Post » Pt maja 04, 2012 9:57 Re: pamiętnik Poldka

a tak w ogóle to bywają NIEGRZECZNE koty? 8O 8O 8O
a tak poważnie to tacy :evil: ludzie powinni se kupić po prostu pluszowego kota :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw maja 10, 2012 19:55 Re: pamiętnik Poldka

Duża zagroziła, że przerobi nas na sfinksy, to takie łyse koty. Ja nie chcę! :cry: Ja łysy już byłem :( i wcale mi z tym nie było dobrze. Ale Duża uparła się, że będzie sprzątać i co trochę wymiata nasze kłaki, nawet w komputerze były. A co to nasza wina? niech ten komputer nam kłaków nie zabiera to Duża nie będzie go musiała odkłaczać. O!

Killatha

Post » Czw maja 10, 2012 20:15 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Duża zagroziła, że przerobi nas na sfinksy, to takie łyse koty. Ja nie chcę! :cry: Ja łysy już byłem :( i wcale mi z tym nie było dobrze. Ale Duża uparła się, że będzie sprzątać i co trochę wymiata nasze kłaki, nawet w komputerze były. A co to nasza wina? niech ten komputer nam kłaków nie zabiera to Duża nie będzie go musiała odkłaczać. O!

no wiesz, lato idzie, bez futra będzie Wam lżej te upały przetrzymać :ryk: :ryk: :ryk:
ps. a tak w ogóle to mógłbyś częściej skrobnąć parę słów coby się inni nie martwili o Dużą i o was :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt maja 11, 2012 22:40 Re: pamiętnik Poldka

Hmmm, postaram się poprawić.
Duża zauważyła, że jak kot dorasta to zmieniają mu się upodobania smakowe. Smarkacze wolą "konserwy", dorosłe koty - mięso... Jestem dorosły.

Killatha

Post » Pt maja 11, 2012 22:51 Re: pamiętnik Poldka

no bo w mięsie jest... 100% mięsa w mięsie :mrgreen: , w konserwach niekoniecznie :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie maja 13, 2012 20:45 Re: pamiętnik Poldka

Dzisiaj był bardzo przyjemny dzień. Duża była cały dzień w domu i wszyscy chętni mogli się poprzytulać. Ja do przytulania mam Gemmę albo któregoś gremlina. Ale Miła to prawie cały dzień mogłaby spędzić u Dużej na kolanach. A teraz ociera się Dużej o klawiaturę.

Killatha

[poprzednia][następna]