25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 21:02 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

ruda32 pisze:Wydrukuj u kogokolwiek może u weta

Do weta ma 20kil a jak pojade to mam byc po południu .Powiem mu ze czytałam w internecie o ustawie .........

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw maja 10, 2012 21:07 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

lidka02 pisze:

Do weta ma 20kil a jak pojade to mam byc po południu .Powiem mu ze czytałam w internecie o ustawie .........

Wyślę pocztą wydrukowane
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw maja 10, 2012 21:12 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

ruda32 pisze:
lidka02 pisze:

Wyślę pocztą wydrukowane

8O 8O

lidka02

Post » Czw maja 10, 2012 21:17 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

lidka02 pisze:Pani z fundacji Caruna ma się tym zająć ale nie wiem kiedy , nie chcę naciskać .Już wysłała do Burmistrza list i on go olał pani Beata powiedziała ze rozegra to inaczej więc czekam .Tylko że teraz karma by się przydała bo tamte kotki mają młode , ja ostatnio zabrałam 2kg suchego i 5 puszek małych i poszło jak woda ....

Naciskaj, naciskaj, inaczej ani rusz. Nie ma co się wstydzić. Doswiadczyłam tego... Wywalą Cię drzwiami, właź oknem!!! :ok:

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Czw maja 10, 2012 21:20 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

pogoda1053 pisze:
lidka02 pisze:Pani z fundacji Caruna ma się tym zająć ale nie wiem kiedy , nie chcę naciskać .Już wysłała do Burmistrza list i on go olał pani Beata powiedziała ze rozegra to inaczej więc czekam .Tylko że teraz karma by się przydała bo tamte kotki mają młode , ja ostatnio zabrałam 2kg suchego i 5 puszek małych i poszło jak woda ....

Naciskaj, naciskaj, inaczej ani rusz. Nie ma co się wstydzić. Doswiadczyłam tego... Wywalą Cię drzwiami, właź oknem!!! :ok:

Ja to już przerabiałam ale przed tą nową ustawą i dałam spokój bo nic nie zdziałałam i ja i fundacje .Zobaczymy teraz jak jest nowa ustawa ale psy bezpańskie olewają nie ma miejsca też mu się o to zapytam .....Dziękuje za zainteresowanie ..

lidka02

Post » Czw maja 10, 2012 21:21 Re: Nie chcemy kociąt ! koty proszą o karmę ...

Karolek(ona) pisze:wątej juz ma zlaozony z poprzednim miotem i nikogo nie interesowaly losy tej kotki.

nie wiem, czy nawet siedząc 24 na dobę na form dałoby się być ze wszystkim na bieżąco.

Teraz ta pani na ktorej podworku jest powiedziala ze ja po sterylce potrzyma w domu pare dni

Mam nadzieję, że się nie rozmyśli i to ostatni miot. Jeśli mogę w czymś pomóc stąd- pisz.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 10, 2012 21:22 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

lidka02 pisze:
puszatek pisze:Lidka, to jest dokument, wydrukuj go i idź z nim do burmistrza i pokaż
zrób od razu kopię, w kopię zawiń gaz rurkę i weź ze sobą i walnij go kopią parę razy po łbie.........myślę, że taki argument do niego przemówi :mrgreen:

Mam bejzbola nie po łbie tylko między oczy , nie mam jak wydrukować ale jutro się do niego przejde i zapytam mu się o koty i o psy co on zamieża z tym robić a jak nic nie zdziałam to do telewizji , i pokaże Wacusia nie ma połowe sierści .Musze jechać z Zuzką do weta , wet da jej jakieś zastrzyki przez 4 dni będzie miała wenflon mówił nazwe leku nie pamiętam i po tym będą jakieś tabletki odkażające , Tak mi mówił bo powiedział że z innym kotem byśmy mieli już problem z głowy ale nie z białaczkowym .A jak to nie pomoże to w czerwcu by musiał być iterferon jedna dawka 220zł , mam pięć kotów to 8O .Wet mówi ze najpierw by to zpróbował co pisałam powiedział że to może pomóc .

A może by Ci pomogło podeprzeć się moją sprawą? Mogłabym rzucić na emaila kilka pisemek i wyrok sądu? Śmiało można by postraszyć,że sprawa może tak się skończyć i Ci co nie stosują się do ustawy narażają zwierzęta na śmierć co jest karalne za znęcanie się

pogoda1053

Post » Czw maja 10, 2012 21:26 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

lidka02 pisze:

Mogłabym Ci wrzucic ustawę na emaila. Ale rozumiem,że nie masz gdzie wydrukować?

pogoda1053

Post » Czw maja 10, 2012 21:43 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

pogoda1053 pisze:
lidka02 pisze:

Mogłabym Ci wrzucic ustawę na emaila. Ale rozumiem,że nie masz gdzie wydrukować?

Wrzuć to poczytam , jak cura pożyczy penrajwa :oops: :oops: coś tak jakoś :mrgreen: to by mi wydrukowała .Jezu jak ja zielona nawet wysłowić się nie umiem sory dziewczynki .

lidka02

Post » Pt maja 11, 2012 5:24 Re: Nie chcemy kociąt ! koty proszą o karmę ...

VeganGirl85 pisze:
Karolek(ona) pisze:wątej juz ma zlaozony z poprzednim miotem i nikogo nie interesowaly losy tej kotki.

nie wiem, czy nawet siedząc 24 na dobę na form dałoby się być ze wszystkim na bieżąco.

Teraz ta pani na ktorej podworku jest powiedziala ze ja po sterylce potrzyma w domu pare dni

Mam nadzieję, że się nie rozmyśli i to ostatni miot. Jeśli mogę w czymś pomóc stąd- pisz.

Gdyby choć jedna osoba go czytala i podrzucala to mzoe by go ktos widzial a mnie ise znudzilo, poza tym zdjec sie nie moge do dzis doprosic a w ciemno nie bede nikomu kota polecac. No ja mam nadzieje ze ja w końcu ciachna bo mzoe z now w ciązy latac :twisted:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt maja 11, 2012 6:43 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

puszatek pisze:kaja555 gdzie jesteś :?: :?: :?:

ja ze śląska jeżeli o to chodzi - Tychy k/Katowic

jeżeli chodzi o sterylizację, to ta fundacja daje 80 zł na kotkę, resztę trzeba dołożyć, ale może to jakiejś wyjście na razie:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... h-%C5%81ap
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 6:51 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt maja 11, 2012 6:50 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

Przypominam, że trwa zbiórka na worek, nie dużo brakuje a bym szybko zamówiła, póki nie ma innej pomocy w karmie

15 kg za 97 zł

kaja555 - 10 zł
puszatek 20 zł

BRAKUJE 67 zł

kto następny
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt maja 11, 2012 7:47 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

10 zł dorzucam

Przydało by się zreorganizować pierwszą stronę, wrzucić jakieś ładniejsze zdjęcia, bardziej czytelny opis sytuacji. Jak było kiedyś, jak jest teraz, jakie są plany, co jest potrzebne, napisać ile jest mniej więcej kotów, ile z nich ciachniętych, w jakim są stanie. Uporządkować ją, bo teraz jak się wchodzi to nie zachęca do dalszej lektury.
I jeszcze banerek by się przydał.

Trzymam kciuki za was :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt maja 11, 2012 9:05 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

15 kg za 97 zł

kaja555 - 10 zł
puszatek 20 zł
itaka 10 zł

BRAKUJE 57 zł
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt maja 11, 2012 9:22 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście.Inowrocław

20,00 :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]