Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ASK@ pisze:Basiu, nie wiem co wet powiedział ale moje malce musiały dostawać przy reakcji alergicznej na robale jeszcze parafinę .Szczególnie Maksik źle zniósł odrobaczanie. Zesztywniał i prawie nie oddychał. Strasznie nas wystraszył.
Dostawały jej sporo.By szybciej wydaliły to co w środku i nie zatkały się.Miały jeszcze lewatywę.Ale nie wiem czy przy neurologicznych objawach jest wskazane.Ale to na pewno przyspieszyło oczyszczenie.
Asiu, kciuki za maleństwo.
Weź kocyk z posłania i podłóż pod malca. Niech przesiąknie zapachem jej dzieci. Możesz co i raz na krótko kłaść malce obok sieroty w tym samym celu.Podobno smarowanie dobrym masełkiem i smietanka pomaga.A jak dzieciak piszczy to co ona robi?
horacy 7 pisze:Basiu ale Ty najeździsz do tego Olsztyna. Rodzina Cię chyba w ogóle nie ogląda
Fakt czasu mam mało lub prawie w ogóle ostatnio dla dzieci, dobrze ,że są to duże chłopy.Wczoraj rano zadowolona wyjęłam mięsko na obiad ,wrócę z pracy coś ugotuję i d....,wróciłam i się zaczęło.Ja chyba przykleiłam się do tej lecznicy,jak pomyślę ,że kontrola za tydzień i mogę odetchnąć to życie to weryfikuje niestety.Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała ,że właściwie po co ja tak walczę ,koty później może będą chorowite,może lepiej pozwolić im odejść.Powiedziałam że ja tak nie potrafię ,nie umiem powiedzieć ,nie czuję się władna wydać wyrok i nie ratować.To o wielu można tak powiedzieć ,ślepe usypiać,chore usypiać ,z fiv i felv ,fip usypiać,pp bo czas,koszty ,może nikt nie zechce .Jaki to wtedy miałoby sens ?
horacy 7 pisze:Dlatego ratujemy nadal mimo przeciwnosci losu.![]()
![]()
Dzieciaki wyspały się teraz zjadły obiadek i biegają sobie,wyglądają dużo lepiej.Bedę dzwonić do wetki .
lidka02 pisze:horacy 7 pisze:Basiu ale Ty najeździsz do tego Olsztyna. Rodzina Cię chyba w ogóle nie ogląda
Fakt czasu mam mało lub prawie w ogóle ostatnio dla dzieci, dobrze ,że są to duże chłopy.Wczoraj rano zadowolona wyjęłam mięsko na obiad ,wrócę z pracy coś ugotuję i d....,wróciłam i się zaczęło.Ja chyba przykleiłam się do tej lecznicy,jak pomyślę ,że kontrola za tydzień i mogę odetchnąć to życie to weryfikuje niestety.Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała ,że właściwie po co ja tak walczę ,koty później może będą chorowite,może lepiej pozwolić im odejść.Powiedziałam że ja tak nie potrafię ,nie umiem powiedzieć ,nie czuję się władna wydać wyrok i nie ratować.To o wielu można tak powiedzieć ,ślepe usypiać,chore usypiać ,z fiv i felv ,fip usypiać,pp bo czas,koszty ,może nikt nie zechce .Jaki to wtedy miałoby sens ?
Ma sens każde zwierze ma jedno swoje zycie i chciało by je przeżyć dobrze.Tak jak człowiek ,po co ratować ludzi skoro się nowi wciąż rodzą ...........
kasztanowa7 pisze:lidka02 pisze:horacy 7 pisze:Basiu ale Ty najeździsz do tego Olsztyna. Rodzina Cię chyba w ogóle nie ogląda
Ma sens każde zwierze ma jedno swoje zycie i chciało by je przeżyć dobrze.Tak jak człowiek ,po co ratować ludzi skoro się nowi wciąż rodzą ...........
Tylko niestety, w naszym społeczeństwie zwierze to TYLKO ZWIERZE... i osoby kochające zwierzęta są po prostu trsktowane jak świry... Smutne to, ale niestety prawdziwe. I nie mam tu nawet na myśli Basi, która pomogła bardzo wielu zwierzakom, ale siebie. Mam 27 lat, dwa koty, a do tego nie jem mięsa. Jestem po prostu starą panną i wariatką wg wielu osób.
Takie są stereotypy.
meksykanka pisze:Ja też nie jem mięsa.
Ciągle ryczę za kociastymi.
W sumie to nieistotne "kto tu jest normalny",
Dajcie nam i innym żyjącym żyć,...
Nawet jak to Wy jesteście normalni.
Oczywiście to apel nie do uczestników forum ale do "normalnych"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot] i 379 gości