Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 13:39 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

w Leclercu?

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Śro maja 09, 2012 14:10 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

grill z milusińskimi?

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Śro maja 09, 2012 14:27 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Agneska pisze:O rany, Aleba, ale pojechalas...
Mozesz sobie zmienic "wytyczne", moze byc inna koncepcja. :) Nierembergia mnie dobila, VETO!
To sa male slepe pisklaki, a tu taki numer chcecie im zrobic, podli ludzie?

No dopsz...
Myślałam długo i wymyśliłam tak:

Pozostając w konwencji roślinnej, nie upierając się przy tej samej literze na początku oraz sięgając do moich ukochanych tatrzańskich roślinek - proponuję:

* dziewczynki:
Goryczka
Niezapominajka
Ostróżka
Sasanka
Szarotka

* chłopaki:
Jaskier
Zawilec

Okazuje się, że mamusia kociąt ma na imię Zuzia, więc tu już nie kombinuję ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro maja 09, 2012 14:54 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Przed chwilą natknęłam sie na karmicielkę kotki którą 4-krotnie nie udało sie nikomu złapać i ona twierdzi że kotka pewnie urodziła bo była ciężarna a jej nie widać ostatnio !!!!!!!!
Ja tam nie widziałam, żeby była grubsza niż zwykle.
A wszyscy mówili że nie warto jej łapać bo już za stara na rodzenie :evil:

Mam pytanie - czemu Maxio szuka domu nawet tymczasowego? Chyba tymczasowy ma.
Jest cuuuudowny :1luvu:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro maja 09, 2012 19:22 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jokoty, jak z tym czarnym kocurkiem? Co z nim?
Chodzi mi o tego czarnulka, co to się go uczepiłam i Negro dokleiłam imie do niego.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro maja 09, 2012 22:10 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jagooda pisze:Mam pytanie - czemu Maxio szuka domu nawet tymczasowego? Chyba tymczasowy ma.
Jest cuuuudowny :1luvu:

nie ma. mieszka w tymczasowej kociarni.

a chciałby na kanapie.

_ogonek_ pisze:Jokoty, jak z tym czarnym kocurkiem? Co z nim?
Chodzi mi o tego czarnulka, co to się go uczepiłam i Negro dokleiłam imie do niego.

Aleba - ratuj, Ty o nim wiesz więcej! ja wiem tylko że jego 2 siostry siedzą na Gersona i że bura jest straszną gadułą :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw maja 10, 2012 5:08 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

jopop pisze:(...)

_ogonek_ pisze:Jokoty, jak z tym czarnym kocurkiem? Co z nim?

Aleba - ratuj, Ty o nim wiesz więcej! ja wiem tylko że jego 2 siostry siedzą na Gersona i że bura jest straszną gadułą :twisted:

ło ten:

Aleba pisze:
Aleba pisze:I jeszcze są do zgarnięcia 4 koty przydomowe, dokarmiane w tej chwili przez starszego pana. Pan w czerwcu wyjeżdża za granicę, koty zostaną same, nie ma komu przejąć nad nimi opieki.
Koty są miłe, chociaż trochę wystraszone. Ale bez problemu dają się brać na ręce.
Mają ponad rok. Są 2 kocurki: czarny i biało-czarny oraz 2 kotki: biało-bura i pingwinka. Kocurki już odjajczone, na razie musiały wrócić do pana. Kotki są w lecznicy, czekają na sterylki. Zdjęcia wrzucę wieczorem.
Ich matkę - biało-burą długowłosą kicię - przyjęła do siebie spinca :1luvu: Kocica wymaga przeleczenia antybiotykiem, ma też na skórze rany (uczulenie?) powikłane grzybicznie. Miała szczęście, że trafił jej się DT.

Obiecane fotki (proszę nie krzyczeć za jakość, to najlepsze, co udało nam się zrobić :roll:):

Czarny kocurek
Obrazek Obrazek Obrazek

[...]

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw maja 10, 2012 8:22 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Kocurek razem z bratem wrócili do swojego karmiciela. Obiecaliśmy panu, że postaramy się przed jego wyjazdem (czerwiec) jakieś lokum dla tych kotów znaleźć. Ale będzie ciężko :(
Na ogłoszenia odzew był praktycznie zerowy, tylko 1 osoba zainteresowała się Negro, ale nie zdecydowała się go wziąć.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw maja 10, 2012 9:35 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

https://www.facebook.com/MissRDLittle#!/mavilpl proszę o polubienie :) zaczynam z nimi coś a'la współpracę ;)
mogę zagadać do p. Prezesa jeśli chciałybyśmy/ście jakiś nowy plakat, prezentacje, druk czy cokolwiek :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw maja 10, 2012 14:44 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Ufff.... Salvadore był uprzejmy przywrócić bryczce sprawność, dzięki wielkie :1luvu:

ALE!!!
Ze względu na demolkę w Centrum, będę prawdopodobnie często parkować na noc gdzieś w okolicach Wilanowskiej, wnioski transportowe proszę zgłaszać z wyprzedzeniem. Zwłaszcza takie w kierunku "do" lecznicy.
I bardzo proszę o zapewnianie transporterów w razie co, bo dziki luzem w samochodzie to niechętnie transportuję :mrgreen:

Edit: Specjalista od autoalarmów - tani i dobry - poszukiwany. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!!!

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 10, 2012 15:08 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Ulicy Wilanowskiej czy Alei Wilanowskiej :?: Bo to "drobna" różnica :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw maja 10, 2012 15:11 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Tiaaa??? 8O :roll: 8O
Niech będzie przy stacji metra 'Wilanowska' :mrgreen:
Generalnie to zależy, gdzie znajdę rozsądne miejsce do parkowania w okolicach metra :roll:

OKI

Post » Czw maja 10, 2012 15:13 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

OKI pisze:Ufff.... Salvadore był uprzejmy przywrócić bryczce sprawność, dzięki wielkie :1luvu:

ALE!!!
Ze względu na demolkę w Centrum, będę prawdopodobnie często parkować na noc gdzieś w okolicach Wilanowskiej, wnioski transportowe proszę zgłaszać z wyprzedzeniem. Zwłaszcza takie w kierunku "do" lecznicy.
I bardzo proszę o zapewnianie transporterów w razie co, bo dziki luzem w samochodzie to niechętnie transportuję :mrgreen:

Edit: Specjalista od autoalarmów - tani i dobry - poszukiwany. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!!!

a nie prościej "nju kar of dy jer"?
coś gustownego, małego i miejskiego? niezbyt rzucający się w oczy różowy Maybach z logiem Dżokota? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak się pytam...

Pasowałby Ci do transporterka..

salvadoredali67

Post » Czw maja 10, 2012 15:16 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

salvadoredali67 pisze:
OKI pisze:Ufff.... Salvadore był uprzejmy przywrócić bryczce sprawność, dzięki wielkie :1luvu:

ALE!!!

a nie prościej "nju kar of dy jer"?
coś gustownego, małego i miejskiego? niezbyt rzucający się w oczy różowy Maybach z logiem Dżokota? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak się pytam...

Pasowałby Ci do transporterka..

Jak najbardziej. Czekam na sponsora 8)

OKI

Post » Czw maja 10, 2012 15:24 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

:1luvu:

salvadoredali67

[poprzednia][następna]