DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 23:54 Re: DT Smarti 8 ...

Dobrej nocy i dobrego dnia! zalezy kto kiedy będzie czytał :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 09, 2012 9:46 Re: DT Smarti 8 ...

Hej,
nawet nie mam kiedy zajrzeć na miau.
znowu wzięłam na siebie sama a także spadło,"dzięki" losowi na mnie za dużo:
nie mówiąc już o tym że dwa koty wciśnięto mi bez uprzedzenia-zamist dwóch zdrowych, tak jak było umówione,przyjechały cztery z czego dwa niejadki i jeden zaczyna glucić :( -niby dwa w tę dwa w tę to w moim przypadku żadna różnica ale to się tylko tak wydaje bo to jednak dwa koty do wykarmienia,wyleczenia(bez weta już niestety póki co), do wymiziania i do znalezienia ds-u w dodatku w dwupaku bo nie można ich rozdzielić :roll:
poza tym strasznie wkurza że osoba która powinna się nimi zająć bo mieszkanie po zmarłej to bierze,a i owszem, to jednak koty po zmarłej wywiozła do schronu..i to kto?? pracownica schroniska !!

poza tym,nie wiem czy pisałam- kilka dni temu podrzucono pod "dom weta", czyli de facto pod dom mojej Mamy-zresztą już po jego wyprowadzce ( bo wyprowadził się 2-go) 5 kociaczków-owszem-są piękne ale kto musiał się nimi zaopiekować-no ciekawe czy zgadniecie :roll:
tym sposobem mam 5 małych sztuczek-ledwo same jedzą choć dokarmiam je strzykawką-z czego 3 czarne zaglucone a 2 czarno-białe zagrzybione :strach: i jedna przebojowa burania-typ Bebe :ryk: -nie wiem czy są z jednego miotu bo są zupełnie różne 8O

W ten sposób,jak wczoraj w nocy liczyłam mam 32 tymczaski.
1) 5-sztuk- Rudi i Pindzia oraz Krówka,Milka i Figa,
2) 3 świeże paluszki- Ferdek,Moro i Teqila,
3) 3 z tej samej dostawy paluszki- Armani,Maxio i Kocyk,
4) 3 starocie- Maciuś,Skórek i Skórka,
5) 9 starych paluszków- Shila,Lemonka,Przylepa,Bogdanek,Melinda,Sadie,Cyganek, Dziadzia i Tymek
6) 4 wciśnięte chwilowo w gościnnym z prawdziwymi imionami ok 2-3 letnie Tosia i Filon oraz półroczne-wzięte wcześniej dla babci przez tę pracownice z palucha :strach:Rudzik i Psotka -piękne-parami do domku
7) w łazience gościnnej 5 kociaczków

(Legenda:
kotki gotowe do adopcji
kotki zaklepane do domku
hospicjum)

mam więc o 9 kotków więcej niż sobie założyłam że mogę maksymalnie ogarnąć- i tu by się zgadzało bo ok 20 to jeszcze nie problem ogarnąć-są w jednym ciągu pomieszczeń,karmi się po kolei,a jak zdrowe to w ogóle luzik..
natomiast 32 porozrzucane po całym domu to już robi istotną różnicę...
dopóki nie zejde znowu do 10-ciu 12-tu tymczasków to nie biorę nic nowego bo padam na pysk z wyczerpania i długo już tak nie pociągnę :roll:

muszę iść do psychologa-poważnie.
tylko jakiegoś mądrego..może Komorowski ??
Ostatnio edytowano Śro maja 09, 2012 10:08 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 09, 2012 9:50 Re: DT Smarti 8 ...

Komorowski to
- prezydent RP
-wet w Żyardowie

Poproszę o foty na maila Krówki i Milki - zrobię ogłoszenia - i kilka słów o każdej z nich.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 09, 2012 9:53 Re: DT Smarti 8 ...

Marzenia, czy Ty naprawdę sądzisz, że Smarti na krakowskie Przedmieście się wybiera? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 09, 2012 9:54 Re: DT Smarti 8 ...

O rety :(
Wyrzucanie do schroniska "spadkowych" zwierząt przy zatrzymaniu mieszkania ... brak mi słów
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro maja 09, 2012 9:55 Re: DT Smarti 8 ...

Erin pisze:Marzenia, czy Ty naprawdę sądzisz, że Smarti na krakowskie Przedmieście się wybiera? 8O

wszystko jest możliwe - dlatego wolałam jej uprzytomnić kim jest Komorowski :mrgreen:

Marzenia11

Post » Śro maja 09, 2012 9:56 Re: DT Smarti 8 ...

No właśnie, zdjęcia zdjęcia zdjęcia.

Bo ostatnie foty to były Melindy i Sadie, które mają zaklepany dom :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 09, 2012 9:57 Re: DT Smarti 8 ...

Andrzej Komorowski-świetny psycholog ! przychodnia Hilaritas.
byłam u niego kiedyś,chyba po śmierci Taty i tak mnie ustawił jednym oczywistym-dla mnie wtedy niesamowicie odkrywczym zdaniem, że na bardzo długo długo-czyli w tej sprawie do końca życia mi wystarczy.
i wiem że mnie teraz potrzeba też jednego oczywistego zdania którego sama nie potrafię odnależć-czyli wyjaśnienia-jak powiedzieć sobie że całego kociego świata i tak nie uratuję-ale wyjaśnienia tak żeby więcej ta myśl nie była już dla mnie myślą bolesną.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 9:59 Re: DT Smarti 8 ...

8O
Nie dziwne, że padasz, mi od samego przeczytania tych niusów się osłabło...
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro maja 09, 2012 10:04 Re: DT Smarti 8 ...

taizu pisze:O rety :(
Wyrzucanie do schroniska "spadkowych" zwierząt przy zatrzymaniu mieszkania ... brak mi słów

no właśnie -to nas z alareipan kompletnie obezwładniło :crying: :crying:
dziewczyna niby dała mi na tdt 2 koty-zrobiłam jej przysługę - dopóki niby nie wyjdzie policja z mieszkania "znajomej" której to znajomej pomagała przy jej zwierzętach i koty nie będą mogły tam wrócić, po czym przyjechały 4 koty, dziewczyna wypiera się ustaleń i okazało się że rzekoma znajoma jest teściową której w dodatku ta dziewczyna dopiero co wcisnęła umierającej dwa koty z palucha-bo teraz są góra półroczne !!!

ludzie są poje.... :evil:

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 10:09 Re: DT Smarti 8 ...

Aż zaczynam żałować, że to jednak nie ja tam pojechałam :evil:

Smarti, jak Ci coś pomóc to wiesz... pisz śmiało!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Śro maja 09, 2012 10:11 Re: DT Smarti 8 ...

spinca pisze:Aż zaczynam żałować, że to jednak nie ja tam pojechałam :evil:

a jak miałaś tam jechać?
bo ja nic nie wiem,poważnie :)

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 10:13 Re: DT Smarti 8 ...

Tacy ludzie to zwykłe hieny i tyle.
Trzymajcie się!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 09, 2012 10:17 Re: DT Smarti 8 ...

w dodatku to pracownica schronu która na co dzień styka się z tym nieszczęściem !!
i ona dopuściła do wywiozienia kotów na Paluch 8O

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 10:22 Re: DT Smarti 8 ...

smarti pisze:
spinca pisze:Aż zaczynam żałować, że to jednak nie ja tam pojechałam :evil:

a jak miałaś tam jechać?
bo ja nic nie wiem,poważnie :)

Ci, co mają wiedzieć to już wszystko wiedzą ;)
A tak serio, zadeklarowałam się, że przewiozę coś tam z Palucha (była prośba Ani na wątku paluchowym) ale się okazało, że ktoś tam, coś tam i nie pojechałam w końcu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

[poprzednia][następna]