Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 03, 2012 22:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z364092014

Witam,
8 - go marca w godzinach wieczornych zaginął mi kot w okolicach Oksywia (Dickmana)
Czarny, białe łapki, biały krawacik, mordka (wąsy, jeden pultynek biały, jeden czarny).
Jest bardzo przyjacielski i przytulaśny. Porozwieszałam ogłoszenia, jednak do tej pory cisza. Chodzę codziennie po osiedlu, bez odzewu. Jest wykastrowany, ma około 4 lat.
506 445 132

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z376492298 tel: 58-552-1578 pisałam

Oddam za darmo 2 milutkie, sliczne kotki
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 04, 2012 7:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:"Pojawiła się niedawno i okazało się, że jest w ciąży."
Pani Rutkwska z tego co wiemy nie jest poczatkującą w sparawach kocich, więc trzeba było reagować i sterylizowac aborcyjnie.

Nie wiem może ktoś będzie miał możliwość pzretrzymania na DT kotki z kociętami az się usamodzielnią i będą mogły pójść do adopcji, ja niestety nie mam teraz takiej możliwości.

Zaproponowałbym pani opiekwać się kotką i kociętami tam gdzie są, jak tylko kociaki się usamodzelnią (ok. 6 tyg.) to ogłoszenia i szukać DS, kotkę wysterylizować jak kociaki będą miały ok. 6 tyg. No chyba, że pani mogłaby wziąć kocia rodznkę na dt lub potem same kociaki.
Ale napisz, żeby nie zabierać wszystkich kociaków kotce zanim się jej nie wysterylizuje, bo może pójść w cholerę, wróci w kolejnej ciąży, tak bywa, jak sie zabiera kociaki to tzreba złapać też kotkę od razu, często kociaki okazują się pomocne w łapaniu.

Mówiłam, żeby nie zabierać kociaków. Pani rozważa wzięcie rodzinki na dt, tylko się boi reakcji swojego kocura. Zasugerowałam klatkę wystawową - ma ktoś w okolicy pożyczyć? Ja mam tę od Mraty z Oliwy, którą wszyscy chcieli 3 tygodnie temu, a teraz cisza, ale to kawał drogi.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt maja 04, 2012 19:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pani Bożena napisała dzisiaj, że kociaki z mamą już bezpieczne w DT, więc można odwołać alarm.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie maja 06, 2012 22:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny robimy zebranie na 19 w czwartek w caffe aniol!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie maja 06, 2012 22:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z376943697

Z 2 na 3 maja 2012 w Rumi zaginęła kotka. Wabi się Zuzia.Jest nieduża ma szare(niebieskie) futerko, bursztynowe oczy i płaski pyszczek.
Znalazcę proszę o kontakt tel.501968644

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z377149228 pisałam 519130700

Oddam w dobre ręce 3 ZDROWE KOCIAKI.
Odrobaczone i nauczone czystości - robią do kuwety.
Mile widziany zwrot kosztów leczenia u weterynarza - 35 zł.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z377197706

Znaleziono kotkę. Najprawdopodobniej jest ciężarna. Przybłąkała się do jednej z firm niedaleko carrefoura. Jest udomowiona, przyzwyczajona do ludzi. Jest przyjazna i najwidoczniej lubi być głaskana. Jeśli ktoś rozpoznaje kotkę bardzo proszę o kontakt pod nr. tel. 507 444 593. Ew. jeśli ktoś chciałby się nią zaopiekować także bardzo proszę o kontakt.
Dajda Anna

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z377199222

Uciekła z podwórka, ostatni raz widziano ją 26.04.2012r. Okolo godziny 14:00 na dworcu PKP, SKM w Redzie. Szczeniak „jamnikowaty” czarny , z przepalanymi łapkami , długimi klapniętymi uszkami.

Ma 3 miesiące , wabi się Candy (Kendi). Suczka jest łagodna , nie agresywna.

Osoby, które wiedzą gdzie teraz się znajduje proszone są o kontakt ;)

PRZEWIDUJEMY NAGRODĘ PIENIĘŻNĄ DLA ZNALAZCY!!

Tel: 513 228 515

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z362892068

13.032012 zaginęła moja suczka bokserka. Ciemno brązowa, pręgowana. Mieszka w Rumi. Proszę o kontakt 502 970 502
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 07, 2012 16:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Dziewczyny robimy zebranie na 19 w czwartek w caffe aniol!

Nie-eee! Randkę mam! Trzecią dopiero! Ja nie chcę!!! :P

No dobra, może coś wymyślę... w każdym razie i tak będę po, bo o 19 wychodzę z pracy.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon maja 07, 2012 22:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Znaleziono kotkę. Najprawdopodobniej jest ciężarna. Przybłąkała się do jednej z firm niedaleko carrefoura. Jest udomowiona, przyzwyczajona do ludzi. Jest przyjazna i najwidoczniej lubi być głaskana. Jeśli ktoś rozpoznaje kotkę bardzo proszę o kontakt pod nr. tel. 507 444 593. Ew. jeśli ktoś chciałby się nią zaopiekować także bardzo proszę o kontakt.
Dajda Anna

napisal ktos o sterylce?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto maja 08, 2012 10:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Znaleziono kotkę. Najprawdopodobniej jest ciężarna. Przybłąkała się do jednej z firm niedaleko carrefoura. Jest udomowiona, przyzwyczajona do ludzi. Jest przyjazna i najwidoczniej lubi być głaskana. Jeśli ktoś rozpoznaje kotkę bardzo proszę o kontakt pod nr. tel. 507 444 593. Ew. jeśli ktoś chciałby się nią zaopiekować także bardzo proszę o kontakt.
Dajda Anna

napisal ktos o sterylce?

Dzwoniłam przed chwilą, kotka zniknęła - nie wiadomo czy nie okociła się już...
Kotka była koło firmy intercars, Piekarnicza 16 koło Carrefoyra na Morenie.
Gdyby pojawiła się ponownie kazałam pani dzwonić do mnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto maja 08, 2012 11:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Słuchajcie co o tym myślicie?

Pani Gabrysia ze Stogów (z która jakiś czas temu skontaktowała mnie Marlena), pomagałam jej jakiś czas temu złapać kotkę , potem poprosiła mnie o dalszą pomoc w łapaniu kotek na sterylki.
Miałyśmy łapać w tym tygodniu, ale dziś pani Gabrysia zadzwoniła i mówi mi, że plan jest inny:

Z powodu takiego, że tam na Stogach koty są zagrożone z strony ludzi - faktycznie zdarzały się przypadki znęcania, trucia. Pani Gabrysia chciałaby koty gdzieś przenieść, dowidziała się w UM Gdańsk (!) o takim "przytulisku" dla kotów , z którym UM Gdańsk współpracuje, które to "przytulisko" mieści się na Morenie przy parkingu przy Kusocińskiego - ja osobiście pierwszy raz słyszę o tym "przytulisku".
Czy ktoś z Was słyszał o tym, co to za miejsce , czy to jest sens przenosić tam koty wolnożyjące ze Stogów, przeciez Morena to też osiedle bloków, tam ludziom nie będą przeszkadzały koty.
W najbliższym czasie podjadę zobaczyć co to za miejsce, z którym UM współpracuje, bardzo to dziwne jest.

Z tych kotów 3 kotki sa niewysterylizowane, trzeba je wysterylizować, ale czy po sterylkach wypuszczać w nowe miejsce?! - niepodoba mi sie to.

Obrazek

Na zumi Kusocińskiego i parking wygląda tak, fakt jest tam sporo terenu zielonego ale gdzie to "przytulisko"?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 08, 2012 12:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny, gdzie w okolicy Sopotu jest wet który robi zgrabne sterylki? Również aborcyjne. Nie musi być najtańszy. Pani podobno była u Irzyłowskiego i podobno kazał przyjść po pierwszej rujce 8)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Wto maja 08, 2012 12:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Słuchajcie co o tym myślicie?

Pani Gabrysia ze Stogów (z która jakiś czas temu skontaktowała mnie Marlena), pomagałam jej jakiś czas temu złapać kotkę , potem poprosiła mnie o dalszą pomoc w łapaniu kotek na sterylki.
Miałyśmy łapać w tym tygodniu, ale dziś pani Gabrysia zadzwoniła i mówi mi, że plan jest inny:

Z powodu takiego, że tam na Stogach koty są zagrożone z strony ludzi - faktycznie zdarzały się przypadki znęcania, trucia. Pani Gabrysia chciałaby koty gdzieś przenieść, dowidziała się w UM Gdańsk (!) o takim "przytulisku" dla kotów , z którym UM Gdańsk współpracuje, które to "przytulisko" mieści się na Morenie przy parkingu przy Kusocińskiego - ja osobiście pierwszy raz słyszę o tym "przytulisku".
Czy ktoś z Was słyszał o tym, co to za miejsce , czy to jest sens przenosić tam koty wolnożyjące ze Stogów, przeciez Morena to też osiedle bloków, tam ludziom nie będą przeszkadzały koty.
W najbliższym czasie podjadę zobaczyć co to za miejsce, z którym UM współpracuje, bardzo to dziwne jest.

Z tych kotów 3 kotki sa niewysterylizowane, trzeba je wysterylizować, ale czy po sterylkach wypuszczać w nowe miejsce?! - niepodoba mi sie to.

Obrazek

Na zumi Kusocińskiego i parking wygląda tak, fakt jest tam sporo terenu zielonego ale gdzie to "przytulisko"?

Monika, moim zdaniem to przesada, te koty sa zagrozone jak kazde inne, nie przenosilabym je w inne miejsce, tu chodzi raczej o "pozbycie sie problemu"
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto maja 08, 2012 12:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wredne_Słonko pisze:Dziewczyny, gdzie w okolicy Sopotu jest wet który robi zgrabne sterylki? Również aborcyjne. Nie musi być najtańszy. Pani podobno była u Irzyłowskiego i podobno kazał przyjść po pierwszej rujce 8)

Zgrabne sterylki robią Łukuciowie na Redłowie, ul. Korczaka 25, dołem, ale bardzo małe cięcia (jak ciąża to wiadomo większe). Wykonują sterylki u bardzo młodych kotek, nie trzeba czekac do rujki.
Aborcyjne też robią.

Mamrot robi tylko u Irzyłowskich i mówi, że robią super bardzo.
Nie rozumiem w tym wpisie czy chodzi o kotkę cieżąrną czy chodzi o młodą kotkę przed pierwszą rujką ?
Ostatnio edytowano Wto maja 08, 2012 13:33 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 08, 2012 12:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Monika, moim zdaniem to przesada, te koty sa zagrozone jak kazde inne, nie przenosilabym je w inne miejsce, tu chodzi raczej o "pozbycie sie problemu"

Tak mi się też wydaje :? Przecież Morena to też osiedle takie jak każde inne ze swoimi zagrozeniami.
A koty nie zrozumieją tego wszystkiego, tam gdzie są mają swoje miejsca od małego, jakoś sobie radzą... nie wiem czy odnajdą się w nowym miejscu.
No ale pani Gabrysia jest cała podjarana, bo przeciez tam jest super dla kotów, przecież pan z UM polecał, bo oni współpracują i w ogóle ... ja się pytam czy była tam osobiście, to mówi, ze nie ale pzrecież pan z um polecał :?
Ona zgłosiła jakieś przypadki znęcania sie nad kotami na Stogach na policję, ale twierdzi, ze policja dopiero zabierze się za ściganie i karanie sprawców jak ona te koty przeniesie bo inaczej jest ryzyko ze w zemście te koty potrują tam.
Nie wiem co robić, ale nie podoba mi się takie przenoszenie kotów w takie niepewne miejsce.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 08, 2012 13:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
Wredne_Słonko pisze:Dziewczyny, gdzie w okolicy Sopotu jest wet który robi zgrabne sterylki? Również aborcyjne. Nie musi być najtańszy. Pani podobno była u Irzyłowskiego i podobno kazał przyjść po pierwszej rujce 8)

Zgrabne sterylki robią Łukuciowie na Redłowie, ul. Korczaka 25, dołem, ale bardzo małe cięcia (jak ciąża to wiadomo większe). Wykonują sterylki u bardzo młodych kotek, nie trzeba czekac do rujki.
Aborcyjne też robią.

Nie wiem o co chodzi z pierwsza rujką i czekaniem, ale napewno jeśli J. Irzyłowski tak powiedział to myslał o kotce która mieszka w domu i może poczekać do pierwszej rujki. jeśli wolnozyjąca to nigdy by tak nie stwierdził, Ja robie wszystkim kotkom,również aborcyjne własnie u Jacka w Sopocie albo w jego Orłowskiej lecznicy "MRUKOT" - sterylek przerobiłam z nim 100 i bardzo jestem zadowolona, male cięcie, szwy wewnętrzne, żadna kotka nie musiała mieć kaftanika.polecam. operatorki Super to Monika, Madzia i Marta.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto maja 08, 2012 14:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mamrot pisze:
mpacz78 pisze:

Aborcyjne też robią.

Nie wiem o co chodzi z pierwsza rujką i czekaniem, ale napewno jeśli J. Irzyłowski tak powiedział to myslał o kotce która mieszka w domu i może poczekać do pierwszej rujki. jeśli wolnozyjąca to nigdy by tak nie stwierdził, Ja robie wszystkim kotkom,również aborcyjne własnie u Jacka w Sopocie albo w jego Orłowskiej lecznicy "MRUKOT" - sterylek przerobiłam z nim 100 i bardzo jestem zadowolona, male cięcie, szwy wewnętrzne, żadna kotka nie musiała mieć kaftanika.polecam. operatorki Super to Monika, Madzia i Marta.

Babka ma dwie młode kotki, u jednej podejrzewa ciążę. Kotki zostały podrzucone więc są trochę domowe, trochę wychodzące ;) Może u weta powiedziała, że mieszkają w domu, stąd niejasność :roll:

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

[poprzednia][następna]