Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wali!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 21, 2012 11:19 Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wali!!!

Dzisiaj dowiedziałam sie o bardzo ciężkiej sytuacji kotów żyjących dotąd w rozpadającej się stodole w miejscowości Jezierzany(nad morzem, pomiędzy Ustką a Darłowem)Są to 3 kocice i kocur, wszystkie dzięki dobrym ludziom wysterylizowane, odrobaczone, dobrze odżywione.Koty zostały jakieś 3 lata temu wyrzucone przez wczasowiczów, dobry człowiek urządził im legowiska na swojej działce w rozlatującej się stodole, z sufitu lecą płaty tynku, jakiś czas temu pół stodoły zawaliło się.Mężczyzna ten w tym roku zmuszony był sprzedać działkę, stodoła została przeznaczona do rozbiórki.Koty muszą jak najszybciej znależć dom lub domy, najlepiej na gospodarstwie, inaczej nie wiadomo co się z nimi stanie, nowy właściciel prawdopodobnie zburzy stodołę, nie patrząc na to, że są w niej koty!
Proszę, pomóżcie!!!
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob kwi 21, 2012 12:36 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob kwi 21, 2012 13:44 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

PILNIE pomoc kotom potrzebna :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 21, 2012 14:59 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

Całkiem możliwe, widziałam tylko szylkretkę i to mogła być ona, są jeszcze 2 kotki-czarna i czarno-biała i czarny kocur, więc wszystko by się zgadzało, tylko pręgusa nie ma. teraz wszystkie są sterylizowane, staruszkowie je dokarmiają, ale koty lada dzień nie będą miały schronienia :(

kinia098 pisze:To nie te same koty ? :arrow: viewtopic.php?f=1&t=105441&hilit=jezierzany
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Czw kwi 26, 2012 13:58 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

Podnoszę :!:
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 26, 2012 18:16 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

nie wiem co będzie z tymi kotami :( W maju dzialka będzie sprzedana, a nie kupił jej miłośnik kotów :(
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pt kwi 27, 2012 14:24 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

Potrzebne jest jakieś gospodarstwo :( dobre gospodarstwo.. :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 28, 2012 7:58 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

kinia098 pisze:Potrzebne jest jakieś gospodarstwo :( dobre gospodarstwo.. :cry:

tym kotom tak niewiele potrzeba, jakakolwiek stodółka, żeby się schroniły przed zimnem, i trochę jedzenia, nawet resztek z obiadu...żeby tylko miały swoje miejsce
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie maja 06, 2012 11:20 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

Udało Ci się Ania coś zdziałać ? :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 06, 2012 17:55 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

Niestety nic :(
Ja mogę pomóc w steryliacjach kotek, raz na jakiś czas wziąć kociaka na DT, ale umieścić gdzieś 4 dorosłe koty...to jest bardzo ciężka sprawa :( szczerze mówiąc boję się nawet pytać co tam z nimi, bo i tak nie mam pomysłu jak im pomóc :(
Pewnie dużo osób chciałoby koty na gospodarstwo, ale nie mam niestety szczęścia takich spotkać :(
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie maja 06, 2012 18:25 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

A rozesłać maile po gospodarstwach agro i eko? Stadninach czy jakiś innych gospodarstwach? W necie można adresy zdobyć.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 06, 2012 18:36 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

moja znajoma ok 2 lat temu zabrala stamtad te koty, ktore nadawaly sie do adopcji (jeden z nich jest u mnie) a reszte wysterylizowala. i mowila, ze tamten facet ma dzialki po dwoch stronach drogi: na jednej jest ta stodola z kotami, a na drugiej stronie jest jego dom z zabudowaniami. on wspominal jej, ze chce sprzedac, ale tylko ta jedna dzialke, gdzie sa koty. ze ta ziemia z domem ma zostac. dalej tak jest, czy cos sie zmienialo? bo jezeli jest tak, jak on mowil , to mozna chyba koty przeniesc na ta druga strone?

zyta555

Od: Wto lip 08, 2008 1:26

Post » Pon maja 07, 2012 21:09 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

zyta555 pisze:moja znajoma ok 2 lat temu zabrala stamtad te koty, ktore nadawaly sie do adopcji (jeden z nich jest u mnie) a reszte wysterylizowala. i mowila, ze tamten facet ma dzialki po dwoch stronach drogi: na jednej jest ta stodola z kotami, a na drugiej stronie jest jego dom z zabudowaniami. on wspominal jej, ze chce sprzedac, ale tylko ta jedna dzialke, gdzie sa koty. ze ta ziemia z domem ma zostac. dalej tak jest, czy cos sie zmienialo? bo jezeli jest tak, jak on mowil , to mozna chyba koty przeniesc na ta druga strone?

Jak będę z nimi rozmawiać to się zapytam, ale gdyby chcieli tak zrobić to chyba nie byłoby w ogóle tematu, przecież zmusić ich nie mogę :( Z tym, że ludzie są naprawdę mili, właściwie nie wiem czemu nie biorą pod uwagę takiej mozliwości? Zresztą przenieść koty, to też tak łatwo powiedzieć, przecież nikt ich na siłę nie przytrzyma, jak im zburzą tą stodołę to same będą szukały sobie miejsca, nie wiadomo czy pójdą akurat do nich, byleby tylko im się nic nie stało podczas tego burzenia :( albo żeby nowy właściciel nie postanowił pozbyć się w jakiś inny sposób problemu...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Czw maja 10, 2012 8:45 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

I jak, wiadomo już coś czy ci Państwo będą chcieli wziąć kotki do siebie? Mieszkam w takim rejonie, że wokoło praktycznie same wsie (stodoły, obórki). Poprosiłam koleżankę żeby popytała czy kociaków nikt nie potrzebuje na gospodarstwo :ok: . Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ale obiecała, że popyta :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw maja 10, 2012 12:59 Re: Pilnie potrzebny DS dla 4 steryl. kotów- stodoła się wal

nelka83 pisze:I jak, wiadomo już coś czy ci Państwo będą chcieli wziąć kotki do siebie? Mieszkam w takim rejonie, że wokoło praktycznie same wsie (stodoły, obórki). Poprosiłam koleżankę żeby popytała czy kociaków nikt nie potrzebuje na gospodarstwo :ok: . Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ale obiecała, że popyta :wink:

Na razie nie miałam z nimi kontaktu, pytajcie znajomych, może ktoś ma za dużo myszy? ;)
Tylko to są dorosłe koty, nie kociaki.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

[następna]