Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 05, 2012 11:23 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Siostra nie zgodziła się na opublikowanie jej twarzy, musiałam więc zaczernić pewne fragmenty zdjęć.Bez komentarza.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 05, 2012 13:49 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Już słyszę towarzyszące temu mruczenie :) Dokładnie tak samo robił jak mieszkał jeszcze w piwnicy.

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Sob maja 05, 2012 13:58 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj za chwilę pojedzie do swojego domku.Cieszę się, ale jest mi też strasznie smutno :cry: Kocham tego kota bardzo.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 16:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj właśnie pojechał do domku.On coś chyba czuł, bo nie chciał się przytulić do Agnieszki, nie chciał wejść do transporterka.Jest mi tak smutno :cry: , to taki cudowny kot. Nie mógł jednak u mnie zostać, będzie miał dobry domek, z drugim kotem, z pieskiem, będzie mu dobrze, ale ja czuję się okropnie.Coraz trudniejsze te adopcje.
Agnieszko, dzięki za dobry domek :1luvu: Kochajcie Bombaja, proszę.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 18:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Ewuś nie martw sie, gdyby nie Ty Bombaj pewnie by już nie żył, a Ty nie dość że go wyleczyłaś to jeszcze znalazłaś mu super domek!! Nie dziwne że Ci smutno bo kawał czasu z Tobą spędził, ale napewno nowy domek będzie nas informował co jakiś czas o nim prawda :lol:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob maja 05, 2012 19:14 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj w domku. Przed chwilą dojechaliśmy. Podróż zniósł raczej kiepsko, bo mimo tego, że jechaliśmy klimatyzowanym samochodem, strasznie się spocił. Choć siedział grzecznie, nie starał się wyjść, trochę płakał.
Natomiast w domu, po wyjściu z transporterka, obdarzył mnie wielką miłością w postaci mruczenia jak traktor i barankowania. Nie ma kompletnie żadnej przesady w tym, co Ewa o nim pisała :)
Z panem psem powąchali się jedynie i tyle. Tak, jakby mówili sobie: "cześć, będziemy razem mieszkać". Natomiast Stefan... najeżony, wkurzony, prychnął ze dwa razy i zabuczał. Tak, jak przewidywałam. Bombaj totalnie go olał. Zupełny brak odpowiedzi. na co Stefan oczywiście poszedł na szafki kuchenne. Będzie dobrze. Może nie jutro, ale na pewno będzie :kotek:

Moja mama rzekła, że strasznie chude to kocisko...
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Sob maja 05, 2012 19:49 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

To teraz tylko czekać na przyjaźń chłopaków kocich, i za Happy End :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob maja 05, 2012 19:51 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Póki co, to koleżeństwo kocio-psie już jest :D

295955

Post » Sob maja 05, 2012 20:40 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

ewar pisze:Bombaj właśnie pojechał do domku.

Dałaś mu wiele serca i nowe życie - to najważniejsze.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob maja 05, 2012 20:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

295955 pisze:
Natomiast w domu, po wyjściu z transporterka, obdarzył mnie wielką miłością w postaci mruczenia jak traktor i barankowania. Nie ma kompletnie żadnej przesady w tym, co Ewa o nim pisała :)

:D :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob maja 05, 2012 21:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Agnieszka, dzięki za telefon :1luvu: Nie było mnie w domu i strasznie się martwiłam.Bombaj jest kochanym kotkiem, bardzo tęsknię za nim, nie ukrywam tego, ale tak jest zawsze, kiedy kota zna się długo.Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że zaprzyjaźnił się już z pieskiem, bo tak zrozumiałam.Ze Stefanem też będzie sztama, wierzę w to. Błagam, nie tuczcie go, już wetka się krzywiła, że za gruby. To duży, masywny kot, nie ma być tłusty.
To dobrze, że już barankuje i się mizia. :lol: Zapomniałam powiedzieć, żeby dawać mu jeszcze trilac, on pięknie łyka tabletki, trzeba mu włożyć głęboko do gardła i już.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 21:48 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Właśnie miałam pisać czy i ile mu podawać kapsułek dziennie.

Bombaj pił, zjeść nie chciał. Przez chwile spał nawet u mnie na łóżku, ale wciąż robi obchody i poznaje mieszkanie. Z psem barankuje :D Zrobiłam kilka zdjęć aparatem w telefonie, ale do niczego się nie nadają. Jutro skoczę po baterie i zrobię normalnym aparatem.

Mamuśka ma trochę kiepskie postrzeganie wagi zwierząt :))

Czy Bombaj miauk ma taki zachrypnięty zawsze czy to może pozostałość po chorobie? Bo trochę mnie to martwi...

295955

Post » Sob maja 05, 2012 21:58 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Jedna kapsułka dziennie wystarczy.
Prawdę mówiąc to nie słyszałam od dawna jego miauków i nie wiem, dlaczego chrypi.Nie strasz mnie, że to nawrót choroby.Może zachrypł, bo płakał w drodze? Poprzednio, kiedy zachorował to miał gorączkę, nie bawił się i nie chciał jeść.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 22:13 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Ogólne samopoczucie Bombaja jest bez zarzutów. Bawi się, przytula, mruczy niesamowicie, z mokrego wylizał sos, pił. Tylko ten miauk chrypiący. Powiem szczerze, że w podróży nie zwróciłam za bardzo uwagi na dźwięk tych miauków, bo miauczał cichutko, samochód głośny. Teraz prosił o wypuszczenie na dwór dość namolnie no i właśnie ta chrypka mnie zaniepokoiła. Może trochę zdarł gardło w podróży, klimatyzacja też robi swoje... Niektóre koty mają też taki ton, więc choroby to wcale oznaczać nie musi. Będę obserwować.

Stefanek bardzo na niego buczy. Siedzieli nawet obok siebie, ale na buczeniu się kończyło.

295955

Post » Sob maja 05, 2012 22:25 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Zaczynam się trochę martwić :cry: Dziwne, że nie chce jeść, u mnie przed samym wyjazdem jadł jeszcze suchą karmę, gardło go więc nie bolało.
Kiedy do mnie trafił też domagał się wyjścia, potem miauczał na balkonie, bo siatka mu przeszkadzała.Nie zwracałam uwagi, rzucałam jakąś zabawkę i zrozumiał, że nic z tego.Więcej się nie powtórzyło.To bardzo mądry kot, zapewniam.

ewar

[poprzednia][następna]