WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 15:45 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Mamrot pisze:
Randa pisze:Ale Fred musi być cwany, żeby tak szybko się wkraść w łaski :ok: Piękna wiadomość

No właśnie mnie te miziaki Miluś i Groszek też chodzą po głowie...Bardzo mnie zmartwiło, że zostały rozdzielone i nie mieszkają u Dużej von Focha

Randa ! o rozdzileniu wiem ale że niemieszkajaoba u Dużej tonie wiem!!! o matko! masz wiadomosci o tym, że groszek poszedł do kotulni?!

Mamrot, ja nie rozmawiałam z Dużą i nie mam z nią kontaktu. Ale to ona pisała, że Miluś jest na DT u jej koleżanki, a Groszek ma iść do Kotulni, trochę czasu minęło, więc pewnie tak jest, ale lepiej niech wejdzie Duża i napisze.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Śro maja 02, 2012 20:46 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Randa pisze:
Mamrot pisze:
Randa pisze:Ale Fred musi być cwany, żeby tak szybko się wkraść w łaski :ok: Piękna wiadomość

No właśnie mnie te miziaki Miluś i Groszek też chodzą po głowie...Bardzo mnie zmartwiło, że zostały rozdzielone i nie mieszkają u Dużej von Focha

Randa ! o rozdzileniu wiem ale że niemieszkajaoba u Dużej tonie wiem!!! o matko! masz wiadomosci o tym, że groszek poszedł do kotulni?!

Mamrot, ja nie rozmawiałam z Dużą i nie mam z nią kontaktu. Ale to ona pisała, że Miluś jest na DT u jej koleżanki, a Groszek ma iść do Kotulni, trochę czasu minęło, więc pewnie tak jest, ale lepiej niech wejdzie Duża i napisze.

Grochu nadal siedzi u nas i póki co nigdzie się nie wybiera, bo raz że do kotulni przybyło troje innych mieszkańców i jest trochę tłok, a dwa adopcje stoją, więc przeprowadzka póki co i tak nie zwiększyłaby jego szans na znalezienie domu :( Z ogłoszeń odzewu żadnego :( Grochu zatem korzysta z życia, obecnie wietrzy się na balkonie (zabezpieczonym rzecz jasna), w nocy chrapie na łóżku i jest jak zawsze grzeczny i uroczy :wink:

Miluś był w zeszłym tygodniu szczepiony, jak miną upały i dwa tygodnie od szczepienia zostanie umówiony na porządki w paszczy i kompleksowe badanie krwi. Oczka niestety nadal się babraja, ale konsultowałam go u trzech wetów i nic się nie da z tym zrobić, to albo pozostałości po kk albo skutki kocich wal i poszarpanych trzecich powiek, bo faktycznie wyglądają jak firanki :? Zaprzyjaźnił się z Hesusem i ma się ogólnie świetnie, śpi w łóżku i szaleje z zabawkami :D Powstawiam foty jak znajdę więcej czasu.

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw maja 03, 2012 8:24 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Fredzio, aleś się zareklamował :D No to teraz czekamy na zdjęcia.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw maja 03, 2012 9:54 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

przyciągnął mnie tytuł :) Fred w DS??? SUPER! :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw maja 03, 2012 22:00 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

issey32 pisze::( A Zyzio i Mandarynka ujemni?

Krecik ujemny, już zaszczepiony, Zyzio i Mandarynka ujemne, będą szczepione w przyszłym tygodniu, Zyziu przeciwko białaczce, Mandarynka komplet czyli wirusówki + białaczka, robię to niechętnie, ale strzeżonego... Białaczką nie tak łatwo sterylizowane koty się zarażają, a Bronia bardziej kocha człowieka niż swoich, śpi osobno, nie liże się z nimi ale trzeba zabezpieczyć resztę, jak się weszło na minę.
Koty odbyły wycieczkę w nowe miejsce, podobne do ich rodzinnego, zachowują się WZOROWO, a nawet lepiej. I przypomniały sobie, ze nie tylko żwirek, ale i grządki służą jako toaleta, i nie było powrotu z ogrodu prosto do kuwety :D
Ostatnio edytowano Czw maja 03, 2012 22:20 przez ewona1, łącznie edytowano 1 raz

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Czw maja 03, 2012 22:14 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Astaroth86 pisze:Co za koty, gdzie nie pójdą tam nie chcą ich oddać :1luvu: :ok: :ok:

Bo to są wyjatkowe, cudowne koty

ewona1

Post » Pt maja 04, 2012 11:05 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Tak, to prawda, to wyjatkowe koty. Mnie tez bedzie ciezko rozstac sie ze Spryciulem, Myszką i Gusią. W poniedzialek odwioze ich do Teresy.

Pan Stanislaw wraca do domu. Noga uratowana. Kilka dni temu mial przeszczepy skory na usunieta martwice. Przeszczep sie przyjął i w piatek wypisuja do domu. W niedziele odbiore Warszawiakow w Markach i pojedziemy do Wolki.
Nie wiem tylko co z sukami, Cytrą i Nutką? nie rozmawialismy o tym. Nie wiem jak to ma byc. Na razie trzeba jeszcze czasu zeby Stanislaw nauczyl sie od nowa chodzic. Przez trzy miesiace leżał popodlanczany do aparatury.
Jakby nie bylo ciesze sie, ze wracają.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt maja 04, 2012 11:24 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Też się cieszę :1luvu: Dużo zdrowia dla obojga :ok: :ok: :ok:
Koty też pewnie się ucieszą :)
Ale Warszawiakom pusto będzie.....
Myślę, że trzeba będzie tej trójce jak najszybciej zrobić te zaplanowane testy.....

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pt maja 04, 2012 11:28 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

Świetna wiadomość :D

ewona1

Post » Pt maja 04, 2012 12:48 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

zjawka pisze:Też się cieszę :1luvu: Dużo zdrowia dla obojga :ok: :ok: :ok:
Koty też pewnie się ucieszą :)
Ale Warszawiakom pusto będzie.....
Myślę, że trzeba będzie tej trójce jak najszybciej zrobić te zaplanowane testy.....

ale bez testów jadą? nie kumam tego... no i czy są środkina ich utrzymanie... cieszy, żePaństwomogą wrócić do siebie. Nie wiem tylko czymają śrdoki i siły na utrzymywanie zwierzaków. boję sie też, że jak będąna miejscu to zacznie się sfora powiększać. bez testów nie przenosiłabym ich narazie...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt maja 04, 2012 13:07 Re: WólkaZal- Fred ma DS w Białymstoku !!! Drapek ma DS !!!

A nie mozna zrobic testow jak koty beda w Wolce? U mnie sa kotami wychodzacymi i w Wolce tez byly na wolnosci. Czy to cos zmieni?
Teresa czuje sie juz dobrze. Rozmawialysmy i na sile kotow nie wciskam, sama powiedziala, ze zabiera. Mysle, ze z trzema kotami da rade. Czy ma na nich srodki nie wiem?

Dzwonilam przed chwila do weta i ma na dana chwile dwa testy. Moze zamowic na wtorek. Pieniedzy na 3 testy nie mam. Mam okolo 130 zl, ale zrobic testy moge nie ma problemu.
Koty nie sa moje i nie ukrywam, ze ciagle je nawoluje, sprawdzam czy są. Gruba zniknela na dwa dni, to latalam po stodolach, podworkach, polach, nawolywalam, denerwowalam sie. Odpowiadam za nie i jak je wreszcie oddam bede spokojniejsza. Mam krotko mowiac dosyc i sily co raz mniej. Gruba na antybiotyku, bo kaszle, to nie wiem, czy testy mozna robic.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt maja 04, 2012 13:40 Re: WólkaZal- potrzebna kasa na testy-jeszcze 3 koty w Wólce

pewnie, że można 8)
a u pinokio_ i tak dużo kotów i psów zostaje

koty wrócą do Wólki -ale dalej im domów szukamy - będzie jeszcze następny wątek jak ten się (na dniach) skończy 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 04, 2012 13:46 Re: WólkaZal- potrzebna kasa na testy-jeszcze 3 koty w Wólce

Nie rozumiem o co chodzi z tymi testami - przecież był tu wklejony link o możliwości zakupu 10 testów za niecałe 200 zł a tyle (albo chyba i więcej) już się uzbierało - czy ten, kto ma tą kasę, mógłby zamówić testy z dostawą do pinokio? Najsensowniej byłoby zrobić testy Wólczakom jeszcze u niej żeby nie musiała jeździć (tudzież sam wet) do Kotów.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt maja 04, 2012 14:03 Re: WólkaZal- potrzebna kasa na testy-jeszcze 3 koty w Wólce

Testy zamowi Randa. Wplynelo 430 zl i tyle przelalam dzisiaj dla Randy.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt maja 04, 2012 14:11 Re: WólkaZal- potrzebna kasa na testy-jeszcze 3 koty w Wólce

ja zrozumiałam, że jeszcze tej kasy na testy dla kotów z Wólki (od poniedziałku wracają do Wólki) nie ma -jeśli jest inaczej prostujcie -poprawię w tytule

czy z Wólki czy od pinokio_ i tak do veta trzeba jeździć z kotami -bo pinokio_tez na wsi podlaskiej mieszka -i do veta trzeba samochodem
czy ja dobrze rozumiem, ze testy będą robione u veta z Bielska Podlaskiego?

w tej chwili trzeba przetestować wszystkie koty, które są u pinokio_ -i chyba pilniejsze są testy dla biedronek niż dla kotów z Wólki
bo biedronki są w złym stanie, Okruszek za TM

edit doczytałam, że Randa kupi testy
jak będzie wiadomo ile kupi -to będzie i decyzja kogo najpierw testować
na pewno 430 zł nie wystarczy na testy dla wszystkich kotów

zmienię trochę tytuł -żeby nikogo nie denerwował i poczekamy co napisze Randa

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]