Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2012 17:52 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

czitka pisze:Oj nie dam rady z jeżem, schował się gdzieś i nima
Ale to dobrze, że wiosna, a nie ta wstrętna zima :twisted:
Za to zza pieńka kuka Cosia co Micia szuka
Obrazek :P
Mić dla wszystkiego się chowa ( za pieńkiem Micia połowa ):P
Obrazek
Dalej mi brakło weny, chociaż mam jeszcze fotki.
Ale wiem jedno. I powiem :P
Miciu jest gruby i słodki :1luvu:Obrazek

I o to właśnie szło - widać ten wietrzyk w kwiatach :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 25, 2012 20:00 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Piękne koty, piękne tulipany, piękna świeża zieleń :1luvu:
Niech żyje wiosna!

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Śro kwi 25, 2012 20:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Piękne zdjęcia :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw kwi 26, 2012 12:24 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Niech wiosna żyje wiecznie!

MaryLux

Post » Czw kwi 26, 2012 17:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Mić jest bossssski !!!! :love: :love: :love:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw kwi 26, 2012 18:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Ale wiosennie, przyjemnie się zrobiło.
Koty brzuszki wygrzewają, tulipany i inne kwiecie kwitnie.
Sama radość :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob kwi 28, 2012 20:06 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Jak już ma być tak całkiem wiosennie, to przypomnę moją ulubioną fotkę, to było dwa lata temu, ale dzisiaj jest tak samo :P
Obrazek :1luvu:
To trzeba koniecznie powiększyć, ale pewnie wszyscy widzieli :oops:
Od dwóch dni upały najprawdziwsze, przesypiamy w trawach i budzimy się wieczorem.
A potem jest bardzo trudno, bo nikt nie chce wracać do domu :twisted:
Micio wyskakuje uwodzić rudą Miję od sąsiadów, Czitka, nikt nie wie dlaczego nagle odmłodniała i wchodzi do słynnej beczki nadrzewnej, do której nie zaglądała przez dwa lata, a beczka wysoko! Więc gramoli się moja Tuta na tę jabłonkę, wysoko, wysoko, a jabłoń właśnie cudnie kwitnie i cała bzyczy. I tam zasypia....
Cośka na dachu. A potem z dachu, głową w dół po słupie. A potem na dach. A potem z dachu. I na komin 8O
Balbunia poluje na myszę na końcu ogrodu, tam pod murkiem. Ona durna całkiem, myszka miała tam norkę cztery lata temu i nie ma tam żadnej myszy! Tylko niech to ktoś wytłumaczy Balbisi o wpół do dwunastej w nocy. NIe i koniec. Mysza wyjdzie w końcu :ryk:
Fajne noce.
Gdy wychodzę wielokrotnie przemawiać do kotów z wielką latarą, szukam jeżyków. Jeszcze nikogo nie było.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie kwi 29, 2012 8:27 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

Hipcia przez 7 lat czekała na tajemniczego stwora, który jej zdaniem zamieszkiwał rury zlewu. 8O
Z biegiem czasu skojarzyła, że daje on znać o sobie, kiedy włączam zmywarkę. 8)
Dlatego, gdy tylko brałam do ręki tabletkę do zmywarki, Hipcia wskakiwała na blat i strzygła uszkami. Następnie czaiła się przy spływie czekajac aż to dziwo co tam bulgocze wyjdzie.
Bo wyjdzie na pewno.
I wtedy ona go cap.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie kwi 29, 2012 8:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna. Tulipany i o pamięci ko

Ano właśnie. Zadziwiająca jest pamięć i upór naszych kotów. Jeżeli pamiętają o myszy trzy lata temu i o strasznym stworze w zlewozmywaku Hipci, to tym bardziej o ludziach, którzy je kochali, byli, poszli sobie....O miejscach magicznych i groźnych.
O spotkaniach....
Jeżeli macie takie pamiętliwe futra, napiszcie proszę. To ciekawe!!!!!
U nas znowu upał! :ok:
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 29, 2012 9:36 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna, wierszyki, koty, kwiaty

czitka pisze:Jak już ma być tak całkiem wiosennie, to przypomnę moją ulubioną fotkę, to było dwa lata temu, ale dzisiaj jest tak samo :P
Obrazek :1luvu:
To trzeba koniecznie powiększyć, ale pewnie wszyscy widzieli :oops:
(...)

Co mi zrobisz jak mnie złapiesz? :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie kwi 29, 2012 13:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna. Tulipany i o pamięci ko

Inusia do tej pory często wpatruje się w miejsce na balkonie, gdzie przez dobę leżała w swojej kartonowej trumience Mrumri. Mrumri (Mruczka) mieszkała u nas tylko 4 miesiące, odeszła pod koniec października 2008 roku.

MaryLux

Post » Czw maja 03, 2012 18:22 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna. Tulipany i o pamięci ko

A nad Wrocławiem krąży zapowiadana od trzech dni burza. Popadało, pogrzmiało i cisza. Może przed burzą właśnie?
Pozbierałam koty do domu, ze szczególnym uwzględnieniem Micia, który boi się przestrzeni zamkniętych, gdy grzmi.
Musi być otwarta przestrzeń, dom nie, woli zostać na dworze. Dlaczego? Nie wie nikt.
A ponieważ nie pada, to właśnie drzwi otworzyłam, a niech się wietrzą!
Ale zaraz pozbieram.
A potem jeszcze raz wypuszczę.
A potem pozbieram.
I tak w kółko :twisted:
Słuchajcie, widział ktoś taką zabawkę?
Obrazek
Głupie to, czy ciekawe? :roll:
Obrazek

czitka

Post » Czw maja 03, 2012 18:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna. Tulipany i o pamięci ko

Nade mną pokręciło się mikroburzątko.
A Inka wymodziła takie cóś:

pod słońca złotym namiotem
koty futerka ogrzały
a kwiaty świeżo rozkwitłe
wstąpiły na trony swej chwały

myszy schowały się w norkach
jeże do wody tęskniły
a sowy w drzewach ukryte
o srebrze księżyca marzyły

Inka

MaryLux

Post » Czw maja 03, 2012 18:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna. Tulipany i o pamięci ko

czitka pisze:A nad Wrocławiem krąży zapowiadana od trzech dni burza. Popadało, pogrzmiało i cisza. Może przed burzą właśnie?
Pozbierałam koty do domu, ze szczególnym uwzględnieniem Micia, który boi się przestrzeni zamkniętych, gdy grzmi.
Musi być otwarta przestrzeń, dom nie, woli zostać na dworze. Dlaczego? Nie wie nikt.
A ponieważ nie pada, to właśnie drzwi otworzyłam, a niech się wietrzą!
Ale zaraz pozbieram.
A potem jeszcze raz wypuszczę.
A potem pozbieram.
I tak w kółko :twisted:
Słuchajcie, widział ktoś taką zabawkę?
Obrazek

Mata edukacyjna nie dla niemowlaka tylko dla kota :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: super pomysł.
Ciekawe córki koty lubią się bawić na macie edukacyjnej mojej wnuczki, ale takich myszek to nie mają.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw maja 03, 2012 18:36 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna. Tulipany i o pamięci ko

czitka pisze:(...)Słuchajcie, widział ktoś taką zabawkę?
Obrazek

Widziałem w zastosowaniu do ludzkiego dziecka.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]