K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 14:21 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

katgral pisze:HALO BARDZO WAŻNE DWIE RZECZY ODNOŚNIE KWESTY W ALMIE

1. BRAKUJE NAM DWÓCH OSÓB NA KWESTĘ W ALMIE!!!

Jafusia mówiła że może w piątek, CZY KTOŚ Z PIĄTKOWEJ ZMIANY MÓGŁBY SIĘ ZAMIENIĆ NA INNY DZIEŃ?? Jafusia niestety w inny dzień nie może bo ma pracujący weekend :(

2. Druga ważna rzecz:
proszę aby każdy dopisał ręcznie na swoim identyfikatorze z
tyłu :" cel zbiórki: zabiegi lecznicze i profilaktyczne dla zwierząt, zakup karmy dla zwierząt"

piątek 04.05 godz. 18.00 - 21.00
- katgral
- annakreft
- mahob
- Ania Z

sobota 05.05 godz. 11.00-14:30
1. Ania Sz.
2. Basia Cz.
3. katgral
4. Karola M.

sobota 05.05 godz. 14:30-18.00
1. kocuria
2. annakreft
3. Ania K.
4. ...............

niedziela 06.05 godz. 15.00 - 19.00
- kocuria
- Ania K.
- Tomasz od Kocurii
4. ...............

Ja niestety nie mogę się zamienić. Mogę tylko w piątek - a tak naprawdę to nawet w piątek nie mogę i czekam cały czas na cud, że ktoś jednak mnie zastąpi... :roll:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro maja 02, 2012 16:12 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

mahob pisze:
katgral pisze:HALO BARDZO WAŻNE DWIE RZECZY ODNOŚNIE KWESTY W ALMIE

1. BRAKUJE NAM DWÓCH OSÓB NA KWESTĘ W ALMIE!!!

Jafusia mówiła że może w piątek, CZY KTOŚ Z PIĄTKOWEJ ZMIANY MÓGŁBY SIĘ ZAMIENIĆ NA INNY DZIEŃ?? Jafusia niestety w inny dzień nie może bo ma pracujący weekend :(

2. Druga ważna rzecz:
proszę aby każdy dopisał ręcznie na swoim identyfikatorze z
tyłu :" cel zbiórki: zabiegi lecznicze i profilaktyczne dla zwierząt, zakup karmy dla zwierząt"

piątek 04.05 godz. 18.00 - 21.00
- katgral
- annakreft
- mahob
- Ania Z

sobota 05.05 godz. 11.00-14:30
1. Ania Sz.
2. Basia Cz.
3. katgral
4. Karola M.

sobota 05.05 godz. 14:30-18.00
1. kocuria
2. annakreft
3. Ania K.
4. ...............

niedziela 06.05 godz. 15.00 - 19.00
- kocuria
- Ania K.
- Tomasz od Kocurii
4. ...............

Ja niestety nie mogę się zamienić. Mogę tylko w piątek - a tak naprawdę to nawet w piątek nie mogę i czekam cały czas na cud, że ktoś jednak mnie zastąpi... :roll:

Proszę niech ktoś się zgłosi zanim ja się złamie i zamiast siedzieć przykładnie w niedzielę nad pracą dyplomową będę kwestować w niedzielę Almie zamiast w piątek :oops:

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Czw maja 03, 2012 7:38 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Kociarnia ok, wypuściłam Stasiulkę, schowała się biedusia do budki, w której rezydowała zwykle Różyczka, ale potem wyszła do miseczki. Nikt jej nie atakuje na szczęście.

Wieczorem wypuszczę Bagheerę i może też Sigmę, bo obie dziewczyny ok. Selena koncertuje, trzeba ją szybko zaszczepić i gdzieś dać, bo ściągnie nam na głowę sąsiadów.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 03, 2012 8:06 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

wygląda na to że Julka wraca z adopcji, dzwonił Robert że pani dzwoniła że Julka stała się agresywna , że sika a ostatnio sika na różowo :( trafi na Drukarską żeby pani doktor ją jutro obejrzała

annakreft

Post » Czw maja 03, 2012 8:17 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

annakreft pisze:wygląda na to że Julka wraca z adopcji, dzwonił Robert że pani dzwoniła że Julka stała się agresywna , że sika a ostatnio sika na różowo :( trafi na Drukarską żeby pani doktor ją jutro obejrzała

Może stała się agresywna, bo ją boli :(
Obrazek

miszelina

Post » Czw maja 03, 2012 11:08 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Zdjęcia Bagheery i Sigmy:
https://picasaweb.google.com/1018609269 ... eeraISigma
Takiesobie, ze względu na warunki świetlne. Mogę powtórzyć sesję w najbliższym czasie gdy panny będą wypuszczone i zechcą pozować w lepszym świetle ;)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw maja 03, 2012 11:17 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Fotki fajne! Szczególnie Bagheera ładnie wyszła.
Roześlę zaraz tekst ogłoszenia i link do fotek. Dzięki!

Jeszcze przydałyby się fotki Seleny, tej gaduły z kwarantanny
Obrazek

miszelina

Post » Czw maja 03, 2012 11:24 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

To mogę w najbliższym czasie zrobić i Selenę.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw maja 03, 2012 12:39 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

poproszę jeszcze Asię aby udostępniła zdjęcia Julki na hostingu

annakreft

Post » Czw maja 03, 2012 13:47 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

prawdopodobnie mamy jeszcze jedna dziure na kwescie w ALmie. W sobote rano chyba wypadnie jedna osoba :( to oznacza , ze mamy juz 3 braki :( czy ktos moze nas wspomoc?
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw maja 03, 2012 15:51 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

niestety obie Almowe sobotnie zmiany i niedzielna maja brak po 1 osobie. Moze jednak znajdzie sie ktos na ktorys z dni?? Jesli nie musimy obstawic jedna kase mniej, nie mozemy nie miec nikogo przy karmie
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw maja 03, 2012 18:48 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Bagheera wypuszczona, nieco posykuje na inne koty, ale jest ok. Sigma za żadne skarby wyjść nie chciała, syczała i biła. Spróbujcie proszę wypuścić ją jutro lub pojutrze, po co ma siedzieć w klatce. Kamyś jest bardzo zazdrosny o Zafirę. Stasiulka zaszyła się w budce na górze i nie wychodzi.

NAJBLIŻSZE WAKATY NA KOCIMSKIEJ TO PONIEDZIAŁEK I ŚRODA RANO!

Na czwartek rano wpisała się Asia, nowa wolontariuszka.
Obrazek

miszelina

Post » Pt maja 04, 2012 8:05 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Czy ktoś na kwestę zapisany nie ma koszulki ? Mam jeszcze dwie w zapasie i mogę dowieźć na Kościuszki !
Julka odebrana wczoraj z adopcji, jest smutna :( Na szczęście w nocy nie siusiała krwią.

annakreft

Post » Sob maja 05, 2012 9:10 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Na Chocimskiej z rana:

- Sigma przerażona :( Milu wypuściła ją wczoraj z klatki i jak weszłam rano to siedziała na klatce przerażona, spanikowana, zsiusiała się pod siebie i zrobiła kupkę pod siebie - do klatki pod nią. Bardzo biedna. Trzęsła się ze strachu. Wzięłam ją na ręce - przylgnęła do mnie i rozmruczała się. Trochę to trwało zanim się uspokoiła. Potem wstawiłam ją do klatki - znowu zaczęła się wściekać, prychać i bić. Myślałam, że zostawię klatkę otwartą, żeby w razie czego mogła wyjść - ale Kamyk i Emet jej okropnie dokuczali, więc tak po 1 godzinie syczenia i warczenia postanowiłam ją jednak w klatce zamknąć. Po chwili się uspokoiła i mogłam ją wtedy pogłaskać, wziąć znowu na ręce. Głaskana zaczęła jeść suche a potem całą miseczkę mokrego. Trzeba próbować ją głaskać przy jedzeniu - wtedy chętnie je. Ale trzeba też uważać, bo nastrój jej się zmienia i w pewnym momencie zaczyna warczeć a potem może uderzyć łapą.
Według mnie warto ją jeszcze potrzymać w klatce, bo mniej się boi. Milu - przepraszam, ze zniweczyłam twoją pracę wczorajszą i znowu ją zamknęła ale była w takim stanie, że lepiej jej będzie na razie w klatce.
Dałam jej też budkę do środka, może w budce będzie się pewniej czuła. Ale gdyby nie chciała w niej siedzieć (bo przy mnie nie weszła do środka), to może trzeba ją wyjąć.
Tak wogóle to jest przemiła kotka, tylko jest potwornie zestresowana :(

- Kamyk okropnie rozrabia. Razem z Zafirą. Ale Kamyk bardziej. Wojuje - straszy Sigmę i Bagheerę - obydwie na niego syczą. Bagheera na szczęście daje sobie dobrze radę, odstrasza go skutecznie. Ale Kamyk się wścieka - przy mnie nasikał na ścianę. Chyba jest za gęsto w cat-roomie... :|
Futro fruwa wszędzie.

- Stasia zaszyta w budce, przy mnie nic nie jadła. Mam nadzieję, że stamtąd wychodzi jednak, choćby w nocy.

- Otylia w dobrej formie - bawiła się myszką :)

- Pani, którą zapowiadała milu nie przyszła - być może pojawi się wieczorem.

- Wyjęłam z siatek karmę z wczorajszej kwesty i poukładałam na stoliku a suchą w koszykach, więc nie zdziwcie się, że jej mnie ma tam, gdzie wczoraj została. Jest policzona, więc to chyba nie problem a jak dojdzie dzisiejsza to nie będzie można przejść.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob maja 05, 2012 21:54 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

dzisiaj Sigma wieczorem podobnie raz się chciała miziać a raz warczała i syczała, denerwują ją ciągle przemieszczające się koty, Kamyk z Zafirą próbują ustawiać towarzystwo i siebie nawzajem i cat room przypomina strefę wojny nieco. Stasia wychodzi, nieśmiało i jak nie ma człowieka i je, martwi mnie Bystra która siedziała cały niemal czas za krzesłami pod klatką, Bagheera nawrzeszczała na Emeta bo się do niej zbliżył a potem uciekła na rurę do góry. Któryś kot ma paskudną biegunkę ale nie wiem który bo nie zrobił tego przy mnie.
Zapowiadanej pani nie było.
Znowu naznosiliśmy karmę :)

annakreft

[poprzednia][następna]