Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 9:55 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Po odcieniu białej części futerka można było wnioskować, że był „wychodzący” lub „na wolności” już od dosyć dawna... :(

Wenflon płuczę solą fizjologiczną. Co to jest heparyna?
Ona ma bardzo cieniutkie, kruche żyłki. I bardzo dziwną, rzadką. Była taka jeszcze przed podawaniem kroplówek. Natychmiast robią jej się krwiaki. :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro maja 02, 2012 9:59 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Zapobiega skrzepnięciu sie krwi. Wpuszczaliśmy odrobinę do wenflonu po puszczeniu kroplówki.Wytrzymywał dłuzej. Chyba.
Wspólczuję. samemu robić kropelkowanie to męczarnia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 02, 2012 10:17 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

hanelka pisze:Po odcieniu białej części futerka można było wnioskować, że był „wychodzący” lub „na wolności” już od dosyć dawna... :(

Wenflon płuczę solą fizjologiczną. Co to jest heparyna?
Ona ma bardzo cieniutkie, kruche żyłki. I bardzo dziwną, rzadką. Była taka jeszcze przed podawaniem kroplówek. Natychmiast robią jej się krwiaki. :(

no tak, kolejny kot, który przegrał w grze w rosyjską ruletkę :(
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro maja 02, 2012 13:26 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Beata pisze:Aniu, podczytuje czasami (tutaj sie za bardzo nie da :roll: po 12-14 godzin w biurze mam dosc kompa...) i trzymam kciuki za gromadke pod Twoja opieka :ok: :ok: :ok:
Cieszę się. Już myślałam, że jeszcze tylko trzy osoby o nas pamiętają...
ASK@ pisze:Zapobiega skrzepnięciu sie krwi. Wpuszczaliśmy odrobinę do wenflonu po puszczeniu kroplówki.Wytrzymywał dłuzej. Chyba.
Wspólczuję. samemu robić kropelkowanie to męczarnia.
W piątek idziemy do weta, to dopytam. Morduję ją dwa razy dziennie kroplówkami, do tego garść leków i karmienie strzykawką. Jestem oprawcą... Na mój widok, Pelasia wyskakuje jak sprężyna ze swojego legowiska i pędzi zakopać się w kuwecie... :(
Jednak cieszy mnie to. Taki protest, choć bardzo przykry, świadczy o tym, że kici nie jest jeszcze wszystko jedno. I tego się trzymam.
Obrazek

hanelka

Post » Śro maja 02, 2012 13:43 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Za Pelasię :ok: :ok: :ok:
Całe szczęście, że da się wbić dożylnie wenflon i mała nie bije się z Tobą :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro maja 02, 2012 14:48 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Owszem, bije się ze mną. Wenflon przestaje działać rasras i reszta idzie podskórnie. W przeraźliwie wychudzone ciałko... :(
Jeszcze dwa razy dziennie zastrzyki w to ciałko. Nawet nie ma jak za skórę złapać. Jest jak z cieniutkiego papieru.
Ale właśnie to bicie się ze mną trzyma mnie jeszcze jakoś w pionie. Walczy, znaczy jeszcze nie jest tak źle.
Obrazek

hanelka

Post » Czw maja 03, 2012 13:58 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

Ja też zaglądam i pamiętam i kciuki trzymam :ok: . Posłanko wylicytowane :mrgreen: . W przyszłym tygodniu powinno dotrzeć. Mam nadzieję, ze kociastym się spodoba :mrgreen:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw maja 03, 2012 15:05 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

Ja też cały czas zaglądam, czytam i trzymam kciuki, tylko mało piszę :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw maja 03, 2012 15:18 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

ellza1 pisze:Ja też zaglądam i pamiętam i kciuki trzymam :ok: . Posłanko wylicytowane :mrgreen: . W przyszłym tygodniu powinno dotrzeć. Mam nadzieję, ze kociastym się spodoba :mrgreen:
Jestem tego pewna. Na pewno będą kolejki. Dziękujemy bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Beasia pisze:Ja też cały czas zaglądam, czytam i trzymam kciuki, tylko mało piszę :)
A tu mały rudy poćwirz przytrafił się. Słodki, cudny, przytulaczek. Szuka domku tak fajnego, jak on sam...
Próbuje koty ustawiać, śmieszny, mały szczyl. Do zakochania.

Jutro, jak tylko badania krwi pozwolą, Pelasia będzie miała usuwany kieł. Kciuki i dobre myśli będą nam bardzo, bardzo potrzebne.
Na razie kroplówkujemy podskórnie. Żyłki w kocie skończyły się... :(
Na jedzenie nawet nie spojrzy. Po odrobinie, co trochę, karmię strzykawką, błogosławiąc majowy tydzień.
Chyba czuje się trochę mniej źle, bo pokazała wreszcie, jakie ma przepiękne oczy. Żeby się jeszcze tylko zechciały uśmiechnąć...
Obrazek

hanelka

Post » Czw maja 03, 2012 15:54 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

:ok: :ok: :ok: :ok:
za oczki Pelasi, zeby się usmiechały!!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw maja 03, 2012 18:53 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

Kruszynka Pelasia
Swój pierwszy weekend poza klatką spędziła w budce kociego drzewka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kastorek z Mańkiem (ten jasny płot w tle za Kastorkiem to nasz cudny, nowy most Północny ;) ), Maniek, Diabełek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Słodki Leoś Lew
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Reakcja na psa (coś dla mamutka ;) ) i na Kardamosia (dla cioci Beasi :) )
Obrazek

hanelka

Post » Czw maja 03, 2012 20:53 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

Leoś jest cudny :1luvu: Jak moja ukochana Ruda Pokraka znosi równie rudą konkurencję? :lol:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt maja 04, 2012 6:00 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
piękne kociambry, Leoś mister wszechczasów... 8) 8)
a Pelania- słodziutka kruszyna...bura :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt maja 04, 2012 9:26 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

Pelasia wypiękniała!! :1luvu: :1luvu:

Na jednym zdjęciu w tle - moje osiedle ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt maja 04, 2012 10:09 Re: Kardamon i przyjaciele cz.2 Pelasia chorutka, Leoś słodz

cudna Pelasia jest :1luvu: ale taka smutna :?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]