Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS - NOWE ZDJĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2012 13:43 Re: Uratowana Postrzelona Izaura - szukamy wspaniałego DS

Xanax dziala przeciwlękowo, a sikanie w dzień poza kuwetką wskazuje na podłoże psychiczne.Może obecność Twoich kotów?Nadal źle im razem idzie?
Nie obiecuj sobie zbyt wiele(slynny kotkinsowy pesymizm) u mnie Amka stała się fajnym,pewnym siebie kotkiem.Przed Xanaxem na widok Fiony (większej kotki) albo się biła albo zwiewała.Teraz się wąchają, mijają i jest ok.
Powiem tak:sikanie się nam zdarza,ale mamy szczęśliwego kotka.
Śpi z nami w łóżku a przedtem spała w przedpokoju na kocyku bo sie bała wejść do sypialni.

Xanax podaje się w dawkach malejących, przewlekle.
Cairo- Isaura chodzi samodzielnie?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto maja 01, 2012 15:28 Re: Uratowana Postrzelona Izaura - szukamy wspaniałego DS

Moje koty nadal schodzą Izaurze z drogi, a jak się jakiś nieopatrznie za mocno zbliży to zostaje osyczany i często dostaje łąpą. Moja kotka też na Izaurę syczy, prycha i wygląda przy tym bardzo groźnie, ale jak tylko Izaura lekko mrugnie powieką to moja groźna kicia w ekspresowym tempie bierze nogi za pas.

Izaura porusza się samodzielnie, zazwyczaj na czterech łapkach nieco się chwiejąc. Czasem jedzie na pupie odpychając się przednimi łapkami. Ostatnio znalazłam ją śpiącą na wysokiej kanapie- musiała tam się jakoś sama wdrapać i raz goniąc mojego kota zagalopowała się na łóżko. Na wyższe przedmioty Izaura nie wskakuje, ale się właśnie wdrapuje. Zaczepia się przednimi łapkami i się podciąga, a nie potrafi się odbić z tylnych łapek. Dzięki temu nie udaje jej się na przykład samodzielnie wydostać z wanny. Ruchowo jakoś sobie radzi, myje się w zaskakujących pozycjach, potrafi na przykład zrobić szpagat. :) Do tego jest bardzo gadatliwa, czasami wydaje dźwięki podobne do małpki, a jak się ją podnosi to głośno przy tym stęka. :ryk:
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto maja 01, 2012 15:50 Re: Uratowana Postrzelona Izaura - szukamy wspaniałego DS

Wiesz , TO nie zależy u kotów od wielkości ani sprawności.
U mnie maleńka 3 kilowa Amelka tlucze 7 kilowca Felka.Felixa boi się za to Fiona, też spora pannica.Ale Fiony boi się Amelka, normalnie wystarczy ,że Fio na nią GROŹNIE spojrzy...nie wim dlaczego tak a nie inaczej:))
Generalnie poza biciem Felka od czasu do czasu już nie ma afer ani awantur...a były,oj były!
Dziewczyny tak się tłukły,że leciała krew i pierze-Mała obrywała równo od Fio.Na szczęście Fiona jest leniem, nie gania za Amką.Traktuje ją jak w miarę sympatyczną wariatkę.

Lecę do gości, mam w ogrodziel grilla:)

Cairo a może byśmy się kiedyś zmówiły na kawę?

kotkins

Post » Sob maja 05, 2012 14:32 Re: Uratowana Postrzelona Izaura - szukamy wspaniałego DS

Piękna Izaura się przypomina. :catmilk:

Czy koteczka ma szanse na kochający dom? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Sob maja 05, 2012 15:42 Re: Uratowana Postrzelona Izaura - szukamy wspaniałego DS

Do Izaury (i oczywiście do mnie :D ) uśmiechnęło się szczęście i forumowiczka Agłaja^..^ założyła dla kici bazarek.A oto i on: viewtopic.php?f=20&t=141636

Pieniądze zostaną przeznaczone na witaminy "Vetfood Brainactive Balance" które skończą się nam za jakieś dwa tygodnie.

Bardzo dziękuję Agłaja^..^ :1luvu:

Izaura od wczoraj dostaje lek Encortolon. Mam nadzieję, że w ciągu kilku dni będzie można dostrzec poprawę w chodzeniu.

Kicia jest już u mnie prawie dwa miesiące i zdarza jej się czasem wybrzydzać. W sumie nawet mnie to cieszy, bo chyba nie czuje już nad sobą widma głodu i tego, że inne koty mogą wsunąć jej porcję jak się nie pospieszy. Zrelaksowana podchodzi do miseczki, obwąchuje czy warto sobie danym jedzonkiem zaprzątać głowę, czy lepiej poczekać na coś innego. Ma już swoje ulubione dania, gotowane nóżki z kurczaka może wsuwać w każdej ilości, również wołowina, podroby gotowane jak i surowe znikają w szaleńczym tempie. Byłaby dobrą kandydatką do diety BARF.
Niestety BOZITA z mięsem renifera została kompletnie dzisiaj zignorowana i schnie sobie od rana w miseczce.

Z nowości, to Izaura uwielbia ostatnio wciskać się w różne szczeliny i tam spać. Niedomknięta szafa, kartony to dla niej raj. Najbardziej zdziwione są moje koty, które też sobie upatrzą dany zakamarek, a tu nagle zakamarek zaczyna syczeć , fukać i jeszcze jakaś groźna łapa się z niego wysuwa.

Nadal szukamy intensywnie nowego opiekuna, ale póki co.............cisza. :(
Obrazek

cairo

Post » Sob maja 05, 2012 22:21 Re: Uratowana Postrzelona Izaura - szukamy wspaniałego DS

dobrze ze kici dopisuje apetyt :P caly czas trzymam za nia kciuki.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto maja 08, 2012 21:04 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Poszukuję nowego Domu Tymczasowego dla Izaury, zanim znajdzie się kochający Dom Stały. W lipcu muszę wyjechać na kilka tygodni i nie będę mogła się nią dłużej zajmować. :(

Kicia jest czwarty dzień na sterydach i wydaje mi się, że zaczyna się normalniej poruszać. Nie wiem czy taka szybka poprawa jest możliwa, czy też to autosugestia. Niestety dzisiaj znalazłam jedną przeżutą tabletkę- Izaura musiała ją dłużej przetrzymać i potem wypluć. Muszę ją bardziej pilnować, bo z lekami sterydowymi to nie przelewki.
Obrazek

cairo

Post » Śro maja 09, 2012 17:55 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Cieszę się , że koteczka bardziej ruchliwa. :lol: Jeszcze xanax i okaże się , że koteczkę można adoptować.

Tylko gdzie znajdzie się dom bez kotów? :(

Trzeba mieć nadzieję. :ok: Teraz pilnie potrzebny płatny dom tymczasowo na 3 dni. Kto..... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Post » Śro maja 09, 2012 18:20 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Cairo...chcesz ją oddać na TDT?Czy w ogóle?
Swoje zrobiłaś ,fakt.

Sterydy działają dosyć szybko,ma je brać na stałę?

kotkins

Post » Śro maja 09, 2012 21:46 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Wyjeżdżam na 3 dni w maju i na wtedy muszę znaleźć TDT. W lipcu wyjeżdżam na trochę dłużej- kilka tygodni w sprawach mojej pracy i przy okazji odwiedziny u rodziny mojego męża.

Jeśli do tego czasu znajdzie się DS byłoby rewelacyjnie, jeśli DT to też super, jeśli TDT to dobre i to. :)

Teraz sytuacja jest ciężka- pełna energii Izaura terroryzuje moje koty. Do tego doszła jeszcze jedna ciężka sprawa. Zaniosłam mojego skudłaczonego kota do fryzjera i kiedy wrócił obgolony, to mój drugi kot o małym rozumku zwyczajnie go nie poznał. Prycha na niego, syczy i zwiewa jak by takiego kosmitę pierwszy raz w życiu widziała. Ogólnie teraz wszyscy biją się ze wszystkimi. :(

Jutro będę dzwonić do weta w związku z ustaleniem dalszego leczenia Izaury, wprowadzenia Xanaxu i dawek Encortolonu.
Obrazek

cairo

Post » Czw maja 10, 2012 17:37 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Izaura zaczęła biegać. Zwiewa przede mną jak wie, ze chcę ją zamknąć do pokoju albo przeczuwa, że zbliżam się z tabletką. Zawsze posuwała się w tempie ślimaka w galarecie a teraz truchta tak (co prawda nieco koślawo), że mam problemy żeby ją złapać.

Niestety muszę ją teraz częściej zamykać w jej pokoju, bo moim kotom obrywa się częściej i mocniej niż wcześniej.

kilka dni temu dzwoniła do mnie opiekunka Izaury ze schroniska. Myślałam, że może kicia nie toleruje tylko moich kotów, a ze schroniskowymi było ok. Powiedziałam opiekunce jaki jest z tym problem, na co opiekunka potwierdziła że Izaura w schronisku była taka sama i przeganiała inne koty.

Pamiętam dokładnie, ze wiele razy przed zabraniem Izaury ze schroniska pytałam jak się zachowuje w stosunku do innych kotów i zapewniano mnie że w porządku, że jest przyjaźnie nastawiona. Czuję się trochę nabita w butelkę.

Podejrzewam, że skoro przez 10 miesięcy w schronisku Izaura atakowała inne koty i moje dwa od dwóch miesięcy też są atakowane, to nie ma co liczyć na to że się zmieni.

Dlatego przyszły DT i DS muszą być w 100% bez innych kotów.
Obrazek

cairo

Post » Pt maja 11, 2012 13:29 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Poczytuje watek Izaury i trzymam kciuki.
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pt maja 11, 2012 17:53 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Izaura bojową i przebojową koteczką jest. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Przyszły dom , ciągle mamy nadzieję , że taki się znajdzie musi być bez kotów. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Post » Nie maja 13, 2012 17:01 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

Izaura ma tdt na trzy dni, ale niewykluczone, że może to być jej dom stały. :lol: Wszystko zależy od tego jak kotka dogadywać się będzie z młodym kocurkiem.

Teraz pozostaje tylko trzymać kciuki , by Izaura złagodniała i polubiła kumpla. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Post » Nie maja 13, 2012 19:12 Re: Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS i nowego DT

super, to trzymam mocno kciuki :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

[poprzednia][następna]