Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2012 10:45 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Feebee pisze:Tu moderują żywi ludzie, z emocjami, własnymi przemyśleniami, popełniający czasem błędy, a nie cyborgi i anioły.

Dokładnie tak. :ok:

Dawniej dziwiłam się, że tak duże forum ma tak niewielu moderatorów.
Teraz już wiem dlaczego.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon kwi 30, 2012 10:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

alix76, do właściwego moderowania, poza wszystkim, potrzebne jest wyczucie, takt, no i autorytet, o którym możesz tylko pomarzyć. Ty w wątkach organizowałaś zasadniczo rozpierduchy i ślicznie rozkręcałaś aferki. Nie sądzę, żeby odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania cokolwiek Ci wyjaśniły.
Bo jak tu dojść do zasad moderacji, skoro zaczynać trzeba na początku był chaos?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon kwi 30, 2012 10:56 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Cóż, dziękuję za konstruktywne wyjaśnienie.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon kwi 30, 2012 10:57 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

cały ten wątek jest jednym wielkim wyjaśnieniem Ci, co robiłaś źle i dlaczego nie nadajesz się na moderatora. Skoro nie wystarczyło ponad 50 stron, jeden post niczego nie zmieni. Masz za mocne paluszki.
Obrazek

Femka

Post » Pon kwi 30, 2012 11:10 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:cały ten wątek jest jednym wielkim wyjaśnieniem Ci, co robiłaś źle i dlaczego nie nadajesz się na moderatora. Skoro nie wystarczyło ponad 50 stron, jeden post niczego nie zmieni. Masz za mocne paluszki.
Zdaniem niektórych użytkowników miau.
Zdaniem innych alix est moderatorem bardzo dobrym, skutecznym, szybko (i nie bezkrytycznie), reagującym na raportowanie postów.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon kwi 30, 2012 11:11 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

zdaniem części
tak będzie właściwie
Obrazek

Femka

Post » Pon kwi 30, 2012 11:32 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:alix76, do właściwego moderowania, poza wszystkim, potrzebne jest wyczucie, takt, no i autorytet, o którym możesz tylko pomarzyć. Ty w wątkach organizowałaś zasadniczo rozpierduchy i ślicznie rozkręcałaś aferki. (...)

Rozumiem, że to jest Twoje zdanie.

Ja mogę napisać, że jest krzywdzące i - moim zdaniem - niezgodne ze stanem faktycznym.

Nie mam już zamiaru polemizować z przewijającymi się w kilku wątkach oskarżeniami i twierdzeniami, bo niestety jakiekolwiek zdanie odmienne, próba uściślenia bądź zadanie pytania o dowody kończą się zawsze tak samo.
To jest mój ostatni wpis w tym wątku, z utęsknieniem będę czekać na ogłoszenie regulaminu.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon kwi 30, 2012 11:53 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Femka pisze:alix76, do właściwego moderowania, poza wszystkim, potrzebne jest wyczucie, takt, no i autorytet, o którym możesz tylko pomarzyć. Ty w wątkach organizowałaś zasadniczo rozpierduchy i ślicznie rozkręcałaś aferki. (...)

Rozumiem, że to jest Twoje zdanie.

Ja mogę napisać, że jest krzywdzące i - moim zdaniem - niezgodne ze stanem faktycznym.

Nie mam już zamiaru polemizować z przewijającymi się w kilku wątkach oskarżeniami i twierdzeniami, bo niestety jakiekolwiek zdanie odmienne, próba uściślenia bądź zadanie pytania o dowody kończą się zawsze tak samo.
To jest mój ostatni wpis w tym wątku, z utęsknieniem będę czekać na ogłoszenie regulaminu.

zdanie odmienne możesz posiadać choćby ze względu na fakt, iż nie czytałaś wątków o których pisze Femka, a w których alix76 była przyczynkiem awantur i na dodatek je rozkręcała
jedna taką "pomyłkę" moderatorska można uznać za błąd - problem w tym ze nie zdarzyło się to raz czy dwa
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 30, 2012 12:03 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ana pisze:
Femka pisze:cały ten wątek jest jednym wielkim wyjaśnieniem Ci, co robiłaś źle i dlaczego nie nadajesz się na moderatora. Skoro nie wystarczyło ponad 50 stron, jeden post niczego nie zmieni. Masz za mocne paluszki.
Zdaniem niektórych użytkowników miau.
Zdaniem innych alix est moderatorem bardzo dobrym, skutecznym, szybko (i nie bezkrytycznie), reagującym na raportowanie postów.

Zgadza się. Między innymi zachwalała tu moderację alix76 osoba, która strollowała pewien wątek dotyczący zaprzyjaźnionej z nią osoby (z którą sympatyzuje też alix76, ale to nawet nieistotne). I co? Wystarczyło że tamta osoba wpadła, posługiwała się inwektywami, które (i tylko to) alix76 wycinała - przez co troll wydawał się osobą kulturalniejszą niż był.
Parę takich wpisów trolla, parę interwencji alix76 i alix76 zamyka wątek. Misja trolla - dzięki wsparciu alix76 - wykonana. I teraz troll zachwyca się nad moderacją alix76 - nie dziwię się. 8)
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 30, 2012 13:22 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Chyba Ci się wątki pomyliły.
To jest wątek nt. regulaminu a nie nt. alix76. I bardzo żałuję, że jest tak ustawicznie trolowany, bez reakcji moderacji. Choć oczywiście zdaję sobie sprawę że gdyby trzymał się tematu zasadniczego to dawno by umarł :evil:
Można już gdzieś przeczytać projekt regulaminu miau powstałego na ..hmmm... innym forum (nie pamiętam nazwy :oops: )?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pon kwi 30, 2012 13:46 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zważywszy, że nawet do cytowanego w dyskusji oświadczenia administratora były zastrzeżenia, nie wiem, czy istnieją odpowiedzi na postawione tu pytania, które zadowoliłyby pytających ;)

I jeszcze raz
irytacja i antypatie nie usprawiedliwiają dyskusji polegającej na snuciu refleksji na temat intelektu czy innych cech osobowości rozmówcy
nie musimy się lubić, ale szanujmy się nawzajem.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon kwi 30, 2012 13:48 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Liwia pisze:Chyba Ci się wątki pomyliły.
To jest wątek nt. regulaminu a nie nt. alix76. I bardzo żałuję, że jest tak ustawicznie trolowany, bez reakcji moderacji. Choć oczywiście zdaję sobie sprawę że gdyby trzymał się tematu zasadniczego to dawno by umarł :evil:
Można już gdzieś przeczytać projekt regulaminu miau powstałego na ..hmmm... innym forum (nie pamiętam nazwy :oops: )?

Nie, nic mi się nie pomyliło
w wątku poruszane są sprawy związane z ogólnymi zasadami funkcjonowania forum, w tym także moderacji. A radosna "moderacja" alix76 wpisała się w ostatnim czasie w kilka bieżących tematów, w tym również w ten.

Projekt regulaminu napisany przez grupę zaproszoną przeze mnie został wysłany do Admina, pozostaje w jego dyspozycji. Na miau nigdzie nie jest opublikowany i nie planuję takiej publikacji.
Obrazek

Femka

Post » Pon kwi 30, 2012 14:09 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:
Liwia pisze:Chyba Ci się wątki pomyliły.

Nie, nic mi się nie pomyliło
w wątku poruszane są sprawy związane z ogólnymi zasadami funkcjonowania forum, w tym także moderacji. A radosna "moderacja" alix76 wpisała się w ostatnim czasie w kilka bieżących tematów, w tym również w ten.

Projekt regulaminu napisany przez grupę zaproszoną przeze mnie został wysłany do Admina, pozostaje w jego dyspozycji. Na miau nigdzie nie jest opublikowany i nie planuję takiej publikacji.

Femka, to, że zrobiliście sobie z tego wątku miejsce do jazdy po jednym z moderatorów wcale nie oznacza, że ten wątek właśnie o tym jest.
Dziękuję za informację w sprawie regulaminiu. I piękną pokazówkę, jak można lekceważyć innych.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pon kwi 30, 2012 16:30 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mosiu, mówimy wszak
mówimy już długo i nawet udaje się dość spokojnie mówić :)

Tyle, że powoli się zapętlamy, bo w kółko i wciąż są powtarzane - przez obie strony - te same pytania i odpowiedzi.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon kwi 30, 2012 16:53 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Mosiu, mówimy wszak
mówimy już długo i nawet udaje się dość spokojnie mówić :)

Tyle, że powoli się zapętlamy, bo w kółko i wciąż są powtarzane - przez obie strony - te same pytania i odpowiedzi.

Belio, to moze czas rozwinąć petle :?: z obu stron potrzebna jest tylko wola. Odpowiedzi sa proste jak sznurek :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]