Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 21:41 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

zapraszamy na bazarek
viewtopic.php?f=20&t=141510
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt kwi 27, 2012 20:49 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

zapraszam na bazarek; viewtopic.php?f=20&t=141526
kolczyki z kotem Simona
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Pt kwi 27, 2012 22:48 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

wielkie dzięki dziewczyny :1luvu:

ja padam na twarz, właśnie wróciłam z łapanki
ten rok to na razie 24 koty, nadal biega jedna brzuchata kotka, zostało do złapania poniżej 10
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob kwi 28, 2012 11:24 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

Mogę podjechać jutro, jeszcze nie wiem o której bo zajęcia, mogę wziąć pod pachę TŻ tylko na 19 musi do pracy.

Proszę o kontakt tel/sms - nr zaraz podam Ani na PW.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 29, 2012 14:22 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

XAgaX dziękuję, odezwę się, chwilowo pasuję, weekendy odpada

muszę odpocząć, bo nie mam siły, zając się kotami, tymczasy mi chorują, poważnie, do tego doszły dwa nowe bardzo chore

bardzo potrzebna jest karma i osoba do karmienia, choć ten jeden raz na tydzień, było by naprawdę dużo łatwiej :( ja na chwilę obecną już nie mam nic karmy, w tym tygodniu nie wiem co dam jeść

Anna Rylska

Post » Pon kwi 30, 2012 18:01 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

przypomnę brwinowskie koty
każda pomoc bardzo potrzebna
bardzo bym chciała odrobaczyć te koty, mają robale na pewno część z nich ma, już w kilku miejscach widziałam bardzo robalowe wymioty, z żywym towarem :(

Anna Rylska

Post » Pon kwi 30, 2012 18:46 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

My niestety nie możemy pomóc, jesteśmy spłukani...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Pon kwi 30, 2012 21:12 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

Zapraszam na bazarek :)
viewtopic.php?f=20&t=141596

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto maja 01, 2012 22:28 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

Lemoniada dziękujemy bardzo!
Wróciłam z łapanki, złapała się ciężarna koteczka.
Ten rok to 25 ciachniętych brinowszczaków ( zeszły - od sierpnia 28 sztuk), stado jest duże.

Anna Rylska

Post » Wto maja 01, 2012 22:35 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

Anna Rylska pisze:Lemoniada dziękujemy bardzo!
Ten rok to 25 ciachniętych brinowszczaków ( zeszły - od sierpnia 28 sztuk), stado jest duże.

Brawo! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 01, 2012 22:36 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

Widzieliśmy dziś też ( nareszcie!) kotkę po sterylizacji- złapana tydzień temu (była w bardzo wysokiej ciąży), wylegiwała się spokojnie na grobie, wyglądała bardzo dobrze.

Anna Rylska

Post » Śro maja 02, 2012 4:46 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

nam cos bazarek stoji :(
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw maja 03, 2012 15:53 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Prosimy o pomoc, karmę. Ciężarne ko

VeganGirl85 pisze:
Anna Rylska pisze:Lemoniada dziękujemy bardzo!

Brawo! :D

Też się bardzo cieszę, przynajmniej ze sterylkami jest bliżej niż dalej.
Poważny problem dla mnie to nadal karmienie, opieka:( może ktoś się przyłączy pomoże karmić, regularnie, na stałe ?
Sama też jeżdżę tam pociągiem, Brwinów to kompletnie nie moje tereny.

Anna Rylska

Post » Sob maja 05, 2012 14:20 Re: 50 kotów cm.Brwinów.Proszę o pomoc. Pomóż je nakarmić:(

Proszę o zaglądanie i podrzucanie wątku.
Na cmentarzu jest około 50 kotów, one bardzo potrzebują karmy, opieki. Nie ma tam ludzi z którymi da się rozsądnie współpracować.
Dla mnie dojazdy nawet 3 razy w tygodniu to dużo ( wożę jednorazowo 3-4 kg karmy i mokre, plus bilety). Coraz częściej jest tak, że po prostu karma dzielona jest na dwa kolejne dni, bo po prostu jej nie mam.
Zdaję sobie sprawę, że to daleko, że nikomu nie po drodze ( ja również tak mam) ale sumienie nie pozwala mi ich tak tam zostawić w "samopas", zapomnieć, bo wrócimy do punktu wyjścia - patrz sierpień 2011 r. Jeśli ktoś nie może karmić, może będzie mógł wspomóc te koty karmą, suchą, mokrą , środkami odrobaczającymi? Sporo kotów ma też strasznego świerzba. Niektóre, te "dotykalskie" da się wyleczyć podając odpowiedni preparat.
Wiele osób jeżdżących ze mną już widziało to miejsce, wie że tam naprawdę jest potrzebna pomoc, kotów jest dużo, to ogrom pracy jest.

Anna Rylska

Post » Sob maja 05, 2012 15:20 Re: 50 kotów cm.Brwinów.Proszę o pomoc. Pomóż je nakarmić:(

hops..
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

[poprzednia][następna]