DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 8:26 Re: DT Smarti 8 ...

smarti pisze:skontaktuj się z kimś z Palucha-może MałgosiaZ albo EdytaB_a spotkają się z Tobą gdzieś w centrum :D

ja też mam prośbę bo mój DS Blusi ma kołdry na paluch-Pani mieszka gdzieś w centrum chyba-Nowolipki-czy jakoś tak kto by się umówił aby przechwycić?
Marzenia-pamiętasz może gdzie wiozłyśmy Blusiaczka?

Ja kilka razy w tygodniu jestem niedaleko Bluśki więć podskoczę - tel. do Pani chyba mam :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw kwi 26, 2012 8:34 Re: DT Smarti 8 ...

to bardzo Cię proszę :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw kwi 26, 2012 12:31 Re: DT Smarti 8 ...

chciałam uroczyście ogłosić że TaniArmani zaczął dziś zajadać całkowicie samodzielnie :kotek: :ok: (dotąd jadł chętnie ale strzykawką)
dziś dla odmiany nie chciała jeść Tequila ale ona wczoraj bardzo dużo wciągnęła na kolację więc nie robię alarmu.
Maxio,Kocyk i Moro jedzą całkiem ładnie,choć Moro wczoraj wieczorem musiał zaliczyć strzykawkę bo apetytu nie było :mrgreen:

Najbardziej martwi nas Ferdek,oby nie "kiepski"-nie je, jest na kroplówkach,krew całkiem całkiem, testy ujemne a blady i footro be.
bierze groszka do buzi,rozgryzie a groszek mu wypada, i tak po kolei wiele groszków..wącha mokre z 5mm. jakby miał ochotę a nie je..
strzykawką nie ma szans, dostaje alugastrin, peritol na niego nie działa, stresu nie ma bo buuuczy, mizia się i spaceruje.
Pysio cały modelowy bez żadnych nadżerek,ząbki też.

ma ktoś jakąś rade albo pomysł ?
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 12:47 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw kwi 26, 2012 12:45 Re: DT Smarti 8 ...

Smarti, a może Peritol na pobudzenie apetytu?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw kwi 26, 2012 12:47 Re: DT Smarti 8 ...

:mrgreen: :lol:

smarti

Post » Czw kwi 26, 2012 12:48 Re: DT Smarti 8 ...

No i co tak michę cieszy? :lol:

Erin

Post » Czw kwi 26, 2012 12:50 Re: DT Smarti 8 ...

Pije dużo?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 26, 2012 12:55 Re: DT Smarti 8 ...

bo pisałam o peritolu :mrgreen:
pije mało albo wcale.
ma kroplówki więc siusia normalnie.

smarti

Post » Czw kwi 26, 2012 13:26 Re: DT Smarti 8 ...

Może Ferdusiowi więcej uwagi i przytulańska potrzeba. Np moja Burisia zaczyna jeść gdy jest ładnie pogłaskana :mrgreen: no ale ona jest w ogóle wyjątkowa...
Smarti, a jak Twój struwitowiec, czyli Bogdanek?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw kwi 26, 2012 13:27 Re: DT Smarti 8 ...

i jak Tymek? 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw kwi 26, 2012 13:32 Re: DT Smarti 8 ...

A to też może być - apetyt niektórych kociastych jest wprost proporcjonalny do iLości mizIanek, które dostają :wink:

Erin

Post » Czw kwi 26, 2012 18:57 Re: DT Smarti 8 ...

Pomysł na Ferdka jest taki ,że nie może odszukać swojego ulubionego smaku.
Skoro bierze do pysia i gubi tzn że chce , tylko to nie jest to na co czeka :? .
Iwonka - masz kolejny twardy orzech do zgryzienia 8O . Próbuj ze wszystkim po kolei a przede wszystkim z tym co sami jecie.
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 21:15 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw kwi 26, 2012 18:59 Re: DT Smarti 8 ...

Może ten kawior czwartkowy? :oops:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt kwi 27, 2012 7:35 Re: DT Smarti 8 ...

Cześć Smartinkowo?
Jak się miewacie? jak kociaste?

Smarti, Marzenia - wysyłam PW.

Erin

Post » Pt kwi 27, 2012 8:05 Re: DT Smarti 8 ...

tyle mizianek ile dostaje Ferdek to się w głowie nie mieści 8O
w ogóle już się w nic porządnego nie ubieram bo i tak leżę całymi dniami na betonie aby być oko w oko z ferdkiem i tłumaczę mu ,przekonuję,podsuwam,daję wąchać-już prawie sama jem to suche aby tylko on raczył skubnąć :roll:

no i te tony kawioru... :mrgreen:

wczoraj był dzień sądny Ferdka-karmilismy go we troje z wetem i alareipan.
mimo to godnie walczył i wszyscy byli w convie tylko nie jego żołądeczek-czego nie można powiedzieć o futerku
cała podłoga w convie,Anki włosy i spodnie,moja twarz i weta zgrabny fartuszek :mrgreen:
do kota może i z 10 ml się dostało :oops:

ponieważ wynik hematokrytu zaczyna mieć niebezpiecznie blisko granicy to dziś chyba dostanie krew.
musimy mieć trochę czasu na znalezienie przyczyny a on nie je już ,wynikałoby że równo 2 tygodnie :roll:

dziękujemy Ci MałgosiaZ. za spektakularnie śmierdzące chrupki-....Fedek oczywiście ich nie ruszył :evil:

wczoraj byłyśmy na Po A u Kulki/Mruczusi bo PA nie było-Pani przyjechała po kota nagle a jako że wydawała się kilku osobom bardzo fajna to dla weteranki Kuluni (obliczyłyśmy że była u nas 9 mies) była to wspaniała i jedyna szansa-dlatego Pani ją wtedy dostała.
Kulunia kwitnie-wygląda nieporównanie piękniej niż u mnie-footerko lśni niesamowicie i jednak kot na betonie nie prezentuje się tak uroczo jak na puchatych dywanach :ryk: Tak śnieżnobiałych piętek to dawno nie widziałam -pysio też szczęśliwy-ale co tu mówić-młoda Duża "będzie pracować w zoo" i z rozmów wynika że rośnie nam młoda "kociara" :ok:

na sesję foto Kulunia miała średnią ochotę-teraz najważniejsze jest dla niej mycie i wylegiwanie się ,ale ze wzruszeniem muszę przyznać że kilka razy bardzo przyjażnie się o mnie otarła i w ogóle nasz "zapach" był dla niej ciekawy..
to niesamowite jak wspaniale jest zobaczyć "swojego" kota tak szcześliwego.

rozmawiałyśmy z Anią że jesteśmy tak paskudne,tak zniechęcające i tak wtrącające nosa we wszystko baby , a kandydat na adoptującego musi przejść z nami taką gehennę zanim w końcu wygra ten casting na naszego kota że prawdopodobnie mogą przetrwać to tylko zdeterminowani i dlatego możemy podejrzewać że znakomita większość kotków potem ma w tych domkach rajskie życie.

smarti

[poprzednia][następna]