Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2012 9:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Mara S pisze:Mocz Pantera znów trzeba pobrać :? Dzwoniłam i dowiedziałam się, że z wczoraj to za stary - chcą od niego świeższy. Pobranie jest banalne - wystarczy mu zabrać kuwetę na jakiś czas i potem dać mu z powrotem czystą- z normalnym żwirkiem i jak zacznie sikać chwycić za ogon i podstawić kubeczek ale znów trzeba nabyć nowy kubeczek....

KUBECZEK JEST W WITRYNCE CHYBA
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 25, 2012 10:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

W witrynie jest kilka nowych pojemniczków na mocz.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro kwi 25, 2012 12:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Na zdrowej:
Orzeszek ma brzydką rankę na grzbiecie, weźmiemy go dzisiaj razem ze Stasią do weta, lepiej to szybko skonsultowac, oby nie grzyb :?
Panterowi mogę spróbowac jutro rano pobrac mocz. Zjadł trochę mokrego od Wiesi, suchego nie rusza.
Józek II i Marcysia pochowani w najciemniejszych zakamarkach. Niestety przy mnie nie jedli :(
Faktycznie ktoś na zdrowej ma mega sraczke. Wykluczyłam Pinezkę i Orzeszka. Proszę obserwowac. Może Madzia skoro zmieniła dietę :roll:
Na kwarantannie:
Dziczyzna pojechała na ciachanie + Łatek. Boksy przygotowane, podwójny dla bardzo dzikiej żeby łatwiej było sprzątac :wink:
Stasia jest miziakiem, nadstawia główkę, mruczy i ugniata. Ładnie zjadła śniadanie. Miała jakieś plamy krwi w boksie :roll:
Balbince wstawiłam do boksu budkę, proszę nie wyjmowac. Odkryłam jej boks, więc ta budka to jedyne miejsce gdzie może się schowac, a ja mogłam sprzątnąc kuwetę inaczej koteczka nie wychodzi z kuwety.
Kala oczywiście latał bez kubraczka i żeby przypadkiem nie założyc go z powrotem, leżał w miseczce z wodą. Założyłam jej inny. Brzuszek ma ładny. Wypuściłam z boksu Biankę, bo ona pomaga się Kali rozbierac :roll: Brzuszek Bianki chyba ok, w jednym miejscu ma takie trochę czerwone jakby po strupku.
Klaudynka dostała tabletkę, ale pół niestety zmarnowałam :oops: Będę dzisiaj u weta to poproszę o dwie dodatkowe tabletki, bo już nie ma.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro kwi 25, 2012 12:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A czy Stasia skorzystała z kuwety? Marta weź może ze 3 te tabletki bo nie wiadomo czy oprócz mnie wczoraj i Ciebie dziś jeszcze ktoś kiedyś nie zmarnował albo nie zmarnuje - tylko nie wiadomo czy mają ten antybiotyk w Lupusie bo to z Alamvetu było brane.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro kwi 25, 2012 12:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Kala i Bianka dziś wieczorkiem jadą do domku. Zawozi je Marlenka z mężem. Pani Majka już czeka na kociaki :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 25, 2012 13:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

dziewczyny Lidzia napisala na katowickim wątku, moze możemy jakoś pomóc?
I wielka prośba.
W domu tymczasowym w Bytomiu jest koteczka z 6 tygodniowym maleństwem.
Koteczka ma wybite zeby i podobno jest oślepiona:( Jest bezpieczna w sensie, że nikt jej już krzywdy nie zrobi ale to ostatni kącik w tym DT, na dodatek niezbyt wygodny, bo włazience, gdzi wciąż pracuje pralka. Nie sposób jej nie uruchamiać przy tej ilości stworzeń różnych w domu do obsługi. A ona strasznie sie boi:(
Czy ktoś miałby troszkę więcej wygody dla tej tak okrutnie skrzywdzonej koteńki. To byłaby kwestia 2-4 tygodni, żeby wychowała maleństwo. No a potem szukanie domu dla niej. Juz kilka osób jest w to zaangażowanych ale wszędzie ścisk okropny:((
Pomyślcie, może coś Wam przyjdzie do głowy mądrego.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro kwi 25, 2012 13:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A z tematów kocich :? Dzisiaj odebrałam telefon i pani która od nas w Lipcu 2011 brała rudego młodego kotka Deniska jako dokocenie do Deksterka - wziętego z domu od Filomon musi oddać kociaki z powodu ------ ALERGII (nie cierpię tego słowa)
Wieczorem postaram sie wrzucić zdjęcia kociaków bo mam je w komorce i może na fb też wrzucę .
Kociaki jak nic nie znajdą to trafia do nas po długim weckendzie :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 25, 2012 16:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Te kociaki szukają domku :
Dekster i Denis Obrazek
Dekster Obrazek
Denis Obrazek

To ok roczne kociaki.
Dekster - czarny z białymi skarpetkami i krawatką. Jest wykastrowany, lubi się bawić i jeść.
Denis - rudo- biały pręgowany uwielbia mruczeć, jesc i bawić się - nie jest kastrowany.
Kociaki dogaduja się ze soba sa fajne i niekłopotliwe.
Dodam zdjęcia na fb może uda się szybko znaleźć domki żeby chłopaki nie musiały przechodzić przez Kocia Chatkę :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 25, 2012 16:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

W sobote na Hali Żeromskiego w Sosnowcu odbywać się będą zawody ogólnopolskie Karate Kyokushin.
Możemy tam mieć stoliczek z materiałami informacyjnymi i chodzić z puszkami :!:
http://www.kyokushinkai.pl/zawody/xxxix ... #more-3797

Czy ktos miałby czas żeby obstawic imprezę, jak wiemy pieniażki bardzo potrzebne.
Przydało by się ze 2 - 3 osoby żeby być na zmianę.
Ja bym była, i kto jeszcze??????
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 25, 2012 18:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Nasze bazarki na chwilę obecną zakończone :)
Oto co mamy:

**Notatnik adresów i telefonów = 21 zł

**Książka komunijna = 30 zł

**Stare książki = 9 zł

Dzięki temu wysyłamy na konto Chatki równiutkie 60 zł :)

WSZYSTKIM ZAANGAŻOWANYM DZIĘKUJEMY :1luvu:

A za Renię wyślemy pieniążki po wypłacie :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Śro kwi 25, 2012 20:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:W sobote na Hali Żeromskiego w Sosnowcu odbywać się będą zawody ogólnopolskie Karate Kyokushin.
Możemy tam mieć stoliczek z materiałami informacyjnymi i chodzić z puszkami :!:
http://www.kyokushinkai.pl/zawody/xxxix ... #more-3797

Czy ktos miałby czas żeby obstawic imprezę, jak wiemy pieniażki bardzo potrzebne.
Przydało by się ze 2 - 3 osoby żeby być na zmianę.
Ja bym była, i kto jeszcze??????

Ja niestety nie pomogę dlatego wysyłam do pomocy delegację moich "niewolników" :ryk:
Moja siostra i jej koleżanki :mrgreen:
1. Wiktoria Karlik,
2. Edytka Galanek,
i być może
3. Paulina Kastek.
Może jakiego karateke poderwą :lol:
Numery telefonów do siorki i mojego taty prześlę Ci sms'em Mamuśka :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro kwi 25, 2012 20:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No i melduję uprzejmie, że Kala i Bianka już w nowym domku :D
Dziewczyny od pierwszej chwili poczuły się jak u siebie, Bianka odważniejsza :wink: Pani zasiliła nasze konto kwotą stu złoty. Kontenerek wraz z pieniędzmi zawiozłam do Kch. W przedsionku stał jakiś transporter, położyłam go na szafce.
Kropka i Czikita w jak najlepszej formie :D Niestety obecnie przebywają w osobnych pokojach ze względu na wojny jakie toczyły między sobą :? Dom jest duży także dla każdego wystarczy miejsca :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro kwi 25, 2012 21:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:No i melduję uprzejmie, że Kala i Bianka już w nowym domku :D
Dziewczyny od pierwszej chwili poczuły się jak u siebie, Bianka odważniejsza :wink: Pani zasiliła nasze konto kwotą stu złoty. Kontenerek wraz z pieniędzmi zawiozłam do Kch. W przedsionku stał jakiś transporter, położyłam go na szafce.
Kropka i Czikita w jak najlepszej formie :D Niestety obecnie przebywają w osobnych pokojach ze względu na wojny jakie toczyły między sobą :? Dom jest duży także dla każdego wystarczy miejsca :wink:

To super Marlenko :D no faktycznie Czikitka z Kropką nie za bardzo za sobą przepadają, ale dziewczyny miejsca mają dość :D a Pani Majka ma świętą cierpliwość do kociaków :mrgreen: przydałyby się ze cztery takie zarąbiste domki jak Pani Majka i problem adopcji na tą chwilę byłby załatwiony :ryk:
a tak powoli w eterze staje się cisza adopcyjna :( no ale to jak zwykle co roku zbliża się lato i adopcje niebawem staną na amen :(

terenia1

Post » Śro kwi 25, 2012 21:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dyżur dziś w miarę spokojny:
na kwarantannie w boksach pustki - koty na sterylkach i kastracjach.
Józek z bandą szaleje :) Lolka i Pysiola jest wszędzie dużo :)
Klaudynka chyba po tym antybiotyku lepiej jeszcze jej coś tam harczy, ale nie tak jak wcześniej.
Na zdrowej też w miarę spokojnie - Marcysia czarna powoli chyba się oswaja z nowym terenem - dziś nawet krążyła po kociarni, bury Józek dalej wystraszony, na początku nie mogłam go namierzyć - bo wlazł za to wielkie plastikowe pudło, potem przemieszczał się ze strachu przede mną ale dajmy im czas.
Kurcze przydałoby się naprawić szafy na zdrowej bo się całkiem niebawem rozwalą po ostatnich wypadkach, ale trzeba nam faceta z jakimiś narzędziami do poskręcania wszystkiego do kupy :oops:

terenia1

Post » Śro kwi 25, 2012 21:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

edisza pisze:Nasze bazarki na chwilę obecną zakończone :)
Oto co mamy:
**Notatnik adresów i telefonów = 21 zł
**Książka komunijna = 30 zł
**Stare książki = 9 zł

Dzięki temu wysyłamy na konto Chatki równiutkie 60 zł :)

Edytko no super wynik :1luvu: tym bardziej że to pierwsze bazarki :D

terenia1

[poprzednia][następna]