Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 19, 2012 10:45 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Kaleido ,wchodze na Twój watek a tu prosba o pomoc dla Bilbo.
Jesteś niesamowita ,Dziewczyno.

Podpinam się oczywisccie do prosby o pomoc dla nas.
Zebralismy 1.300 zl i na razie sprawa troche ucichla.
Wierzymy ,że zbierzemy jeszcze troche ,reszte jakos sami dorzucimy i nasz kot bedzie w koncu zdrowy.
Nalezy mu sie to po rocznych meczarniach i zlych diagnozach.

laylla7

Od: Czw lip 14, 2011 14:50

Post » Sob kwi 21, 2012 22:08 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Dziewczynki...prosimy o mocne kciuki jutro, tzn w niedzielę. Bardzo mocne. I może nawet...podwójne ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie kwi 22, 2012 17:23 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Podwójnie nie wyszło, ale... i tak jest świetnie. Pączek pojechał właśnie do nowego domku. Dziewczyna koty miała, zna się na nich, rozumie. Pąk kogoś takiego potrzebował. A facet to mój znajomy, tak więc będę odwiedzać mojego Pomponika czasami. Smutno i fajnie, jak to zwykle w takich chwilach :)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Nie kwi 22, 2012 18:07 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Jak będziesz tylko miała ,to wstaw fotki Pączuszka z nowego domku:)
Jak będzie miał tam na imię?
Myslę ,że jak dziewczyna w niego troche pracy włoży to będzie wspaniałym kotem towarzyszem :)
A Pyza jak tam?
Dalej dzikuska?
Szukac w stajni dla niej domku ? Może ktoś się skusi na taką szylkrecie.

laylla7

Post » Nie kwi 22, 2012 18:10 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Pyza szatani straszliwie. Bez stajni chyba się nie obejdzie.
Jeszcze nie wiem jak Pączek będzie miał na imię, ale poprzednie jej miały fajne imiona. Kotka znaleziona w zaspie śnieżnej to Mrożonka :D Ale footra zostały u jej byłego męża. Czasami rozwody są przydatne ;]

KaleidoStar

Post » Nie kwi 22, 2012 18:26 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Super ! Każda adopcja jest super. Ja do Pyzy i stajni dorzucę burego gratisa, który koniecznie chce u nas mieszkać, jeść z naszych miseczek i spać w naszym łóżeczku, ale przeważnie jest niewidzialny i tylko łomot klapki w ścianie i ryki Mratawoja świadczą, że był...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie kwi 22, 2012 19:14 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

KaleidoStar pisze:Podwójnie nie wyszło, ale... i tak jest świetnie. Pączek pojechał właśnie do nowego domku. Dziewczyna koty miała, zna się na nich, rozumie. Pąk kogoś takiego potrzebował. A facet to mój znajomy, tak więc będę odwiedzać mojego Pomponika czasami. Smutno i fajnie, jak to zwykle w takich chwilach :)

Super-gratulacje i :ok: aby szybko się otworzył w nowym domku;-)
A rozmawiałas z ta panią, co ma 11-letniego syna, wiem ze szukała spokojnego młodego kocurka ale Brus im sie podobał;-) Dałam tez namiar na Marlene i małego Lolo ale wspolnie uznali, ze jest zbyt dziki jeszcze.
:D
U nas Arlekinka wrociła z adopcji prosto do nowego dt w Pruszczu, jesli tam sie odnajdzie to zostanie- takze tez kciukasy potrzebne :ok:
Dwa inne wypierdki szukaja domków ale jeszcze sa leczone i nie do końca udomowione hahah
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon kwi 23, 2012 12:00 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Aya, kciuki za Arlekinkę, potrzebuje ich. Tym razem musi się udać.

Kilka razy próbowałam zadzwonić, ale ciągle się na skrzynkę wbijałam, a później padł mi telefon. Jeśli nie wzięła Lolo, to napiszę do Niej maila, chociaż nie sądzę, żeby Brus się nadawał, on nie lubi brania na ręce, szarpie się i drapie. Chociaż głaskanie i drapanie po brzuchu jak jest w nastroju sennym musi być, taki rozleniwiony pcha się pod ręce...do momentu, gdy nie spróbuję go podnieść ;]

Co do wczorajszych ludzi, to spodziewalam się, że wezmą Brusa wlaśnie... ale w Pączku się zakochali i nie protestowałam ;]

KaleidoStar

Post » Pon kwi 23, 2012 13:47 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

:ok: Za Pączusia w nowym domku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon kwi 23, 2012 21:26 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Pączuś wyadoptowany a ja mam cynk ,ze byc może odnalazła się jego matka ,którą współnie z Kaleido próbowałysmy załapac pół roku temu.
Mamy namiary na nia.
Trzeba będzie to sprawdzic i wysterylizowac dziewczyne w końcu.

laylla7

Post » Pon kwi 23, 2012 22:53 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Dziewczyny jak kotka jest na nowym horyzoncie dajcie cynk- moze z Wami sie wybiore. Obadam teren.
Ponoc na budowie jakiejś jest duzo kotów!

Dzis dostałam info, że moja wyadoptowana z lisiarni kotka -Ksi/Balbina- 7 miesiecy, bok wygolony nadal po sterylce, ciemno szaro-bura cała- zwiała opiekunowi (albo wypadła bo nie widział)- chłopak mówił ze nie puszcza na balkon, poki nie zrobi siatki. Puszczał;-(
Niby jakos to zabezpieczył i zrobił jej kącik, a wczoraj wieczorem na 30 min wypuścił i kotka sie rozpłyneła z balkonu- blok przy ul. Współczesnej - Nowy Horyzont. Była u niego 3 miesiece i sam tez bardzo chce ja znaleźć ale nie wiemy czy żyje. Czy przeszła do sąsiadów czy spadła?
Rozwiesił ogłoszenia, chodzi na budowe, szuka po osiedlu. :evil:
Jest nieufna, nie podejdzie do złapania ale kazde info jakby ktos z tych okolic widział (może sie szwędac gdzies) lub słyszał o rannym kocie- pls dajcie znać!!! :cry:
Nie znam tych terenów ale może z klatką łapką by sie i kotke złapało i znalazło moją. Na lisiarnie chyba ma za daleko aby wrócic ale bedziemy obserwować.

dzieki z góry za jakies info jakbyscie sie umawiały bo tamta kotka czarna jest pewnie tez na tej budowie
Obrazek

aya13

Post » Wto kwi 24, 2012 8:00 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Aya, będę się rozglądać, zaraz przeszukam wątek i przypomnę sobie wygląd Ksi. Chociaż te maluchy charakterystycne były, raczej rozpoznam, jak zobaczę. Ewentualnie jak masz pod ręką, to wrzuć tu, żeby Laylla zobaczyła też.

Nasza Pomponiara cwana jest, przytuliła się na jakimś balkonie podobno i mieszka tam sobie od dawna :P

KaleidoStar

Post » Wto kwi 24, 2012 8:20 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Obrazek
Po lewej to Ksi vel Balbina- a w domku jej kolega Malinek, który chodzi w kółko ponoć i piszczy;-(((

szukał mysląc ze spadła ale nigdzie jej nie było, nie leżała więc raczej zyje ale moze byc ranna lub polazła gdzieś balkonami choc nie moge teraz tam jechać i zobaczyć bo dziś znów 10-20 w pracy

Mogła gdzieś uciekać w szoku i dołaczyc do bezdomnych kotów ale ja nie znam tego terenu zupełnie;-(( w czwartek koncze wczesniej i postaram sie tam pojechać
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 8:45 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Wto kwi 24, 2012 8:34 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Wiesz co, ale ja nie kojarzę, żeby tu było duyżo bezdomnych. Jest jeden latający luzem czarny, ale ma dom. Jest Pomponiara (chyba). Byly Pompony. A tak to nie wiem.. ale też nie chodzę często w tamtym kierunku. Dziś pójdę.
Tam w sumie mogą się pojawiać koty z Borkowa, bo to bardzo blisko się zrobiło ostatnio, tak się osiedle rozbudowuje.
A jakbyś Ty byla, a byśmy się rozminęły, to rozglądaj się proszę za białą kotką w bure łaty. Chodzi w charakterystyczny sposob, jakby coś nie tak miała z łapkami albo grzbietem..ale nie zawsze to widać. Taki kot uciekł sąsiadom mojego taty, byli u weta na Kowalach.. i mam wrażenie, że mi takie coś mignęło dwa razy. Ale akurat jechalam do pracy, a drugi raz w środku nocy.. czolgałam się pod autami, ale zniknęła, bo małpa nieufna.
Może przekaż też temu chłopakowi....niech się rozgląda...

KaleidoStar

Post » Wto kwi 24, 2012 8:50 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

KaleidoStar pisze:Wiesz co, ale ja nie kojarzę, żeby tu było duyżo bezdomnych. Jest jeden latający luzem czarny, ale ma dom. Jest Pomponiara (chyba). Byly Pompony. A tak to nie wiem.. ale też nie chodzę często w tamtym kierunku. Dziś pójdę.
Tam w sumie mogą się pojawiać koty z Borkowa, bo to bardzo blisko się zrobiło ostatnio, tak się osiedle rozbudowuje.
A jakbyś Ty byla, a byśmy się rozminęły, to rozglądaj się proszę za białą kotką w bure łaty. Chodzi w charakterystyczny sposob, jakby coś nie tak miała z łapkami albo grzbietem..ale nie zawsze to widać. Taki kot uciekł sąsiadom mojego taty, byli u weta na Kowalach.. i mam wrażenie, że mi takie coś mignęło dwa razy. Ale akurat jechalam do pracy, a drugi raz w środku nocy.. czolgałam się pod autami, ale zniknęła, bo małpa nieufna.
Może przekaż też temu chłopakowi....niech się rozgląda...

ok....przekaze, ja uwieziona w pracy ale chetnie w czwratekpodjade -jestem wolna juz o 14.00- moze by sie udało cos wypatrzyc, jakby co by nam ktos klatke dowiózł papap..musze zmykac
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]