julka75 pisze:
Miłego poniedziałku...
Julka a masz coś o wtorku? daj cały tydzień
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ozymandias pisze:Hej!
Piszę na tym wątku za namową Gibutkowej, którą w pierwszej kolejności poprosiłam o pomoc. Chodzi o wyłapanie i doprowadzenie na sterylizację kotów z działek w Miliczu, a dokładnie w okolicach fabryki Ytong. Jest tam stado kotów (nie wiem ile), które się rozmnaża w tempie geometrycznym. Młode koty są rozszarpywane przez psy (jakaś nienormalna kobieta puszcza wolno swoje stado na miasto) i dręczone przez ludzi. Koty są dokarmiane przez dwóch panów, którzy mieszkają w okolicy. Chcą dla kotów jak najlepiej, ale nie wiedzą, jak je wysterylizować. Po prostu nie mają klatek-łapek oraz nie potrafią takiej akcji łapankowo-sterylizacyjną. Czy jest ktoś, kto pomógłby wysterylizować te koty? W Miliczu są talony, ale nikt z nich nie korzysta, bo nie wie, jak złapać dzikiego kota. Wiosną już się pojawiły kocięta. Sama w sobotę widziałam dwie ciężarne kotki![]()
Będę Wam wdzięczna za jakąkolwiek pomoc lub skierowanie mnie do osoby/fundacji, która pomoże w tej sytuacji.
krynia08 pisze:Odległość na mapie między Wrocławiem i Miliczem jest około 60 km ( o ile to jest ta miejscowość) halo, wie ktoś dokładnie?
ossett1 pisze:krynia08 pisze:Odległość na mapie między Wrocławiem i Miliczem jest około 60 km ( o ile to jest ta miejscowość) halo, wie ktoś dokładnie?
Zdaje się,że Kocia Skarbonka pomaga kotom z całej Polski...
Nie ma bliżej Milicza innego miasta, w którym tak prężnie działają przeróżne pro-kocie fundacje i nieoficjalne towarzystwa jak we Wrocławiu...
A może ktoś wie o jakimś bliżej?
ossett1 pisze:krynia08 pisze:Odległość na mapie między Wrocławiem i Miliczem jest około 60 km ( o ile to jest ta miejscowość) halo, wie ktoś dokładnie?
Zdaje się,że Kocia Skarbonka pomaga kotom z całej Polski...
Nie ma bliżej Milicza innego miasta, w którym tak prężnie działają przeróżne pro-kocie fundacje i nieoficjalne towarzystwa jak we Wrocławiu...
A może ktoś wie o jakimś bliżej?
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina i 620 gości