Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 18:39 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
ksb pisze:
VVu pisze:
(...)
Ale się zastanawiam – czy zrobiła to jako użytkowniczka, czy jako mod? (...)

O ile się nie mylę, to Wypowiedzi Alix76 jako moda są na zielono - prawda?

No więc przyznam, że nie rozumiem Twoich wywodów w tym zakresie.

Celna uwaga. Tylko moje uwagi w większości dotyczą moderacji lub "moderacji" wykonaniu alix76. I przyznam się, że sam się zastanawiałem - KTO mi odpowiada. Czy alix76-mod (ale wtedy podzielam Twoje wątpliwości - dlaczego nie robi tego na zielono), czy alix-użytkowniczka (broni alix-moda?!). Też mi się to kupy nie trzyma. :|

Przekombinowałeś i tyle. :lol:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon kwi 23, 2012 18:45 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

W sumie
gdyby alix-użytkowniczka wypowiadała się przeciwko decyzjom alix-moda, to dopiero byłoby podejrzane.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon kwi 23, 2012 18:47 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:W sumie
gdyby alix-użytkowniczka wypowiadała się przeciwko decyzjom alix-moda, to dopiero byłoby podejrzane.

Nie, to by było wskazanie do pilnej wizyty u takiego lekarza, do którego nie trzeba skierowania :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon kwi 23, 2012 18:52 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mulesia pisze:
VVu pisze:
ksb pisze:
VVu pisze:
(...)
Ale się zastanawiam – czy zrobiła to jako użytkowniczka, czy jako mod? (...)

O ile się nie mylę, to Wypowiedzi Alix76 jako moda są na zielono - prawda?

No więc przyznam, że nie rozumiem Twoich wywodów w tym zakresie.

Celna uwaga. Tylko moje uwagi w większości dotyczą moderacji lub "moderacji" wykonaniu alix76. I przyznam się, że sam się zastanawiałem - KTO mi odpowiada. Czy alix76-mod (ale wtedy podzielam Twoje wątpliwości - dlaczego nie robi tego na zielono), czy alix-użytkowniczka (broni alix-moda?!). Też mi się to kupy nie trzyma. :|

Przekombinowałeś i tyle. :lol:

Ha! Spodziewałem się takiej reakcji. :wink:
Po cóż ta karkołomna konstrukcja? By wykazać absurdalność sytuacji. Może się mylę, ale wydaje mi się, że potrzeba staranniejszego podkreślania kolorem wypowiedzi modów (by wiadomo było, czy wypowiadają się jako mod, czy jako "zwykły użytkownik") pojawiła się wraz z alix76-modem.

Bo - ja przynajmniej tak mam - nie mam wątpliwości w jakiej roli występują inni modzi. Ale to mało - nie potrzebuję nawet tego wyraźnie wiedzieć. Oni po prostu mają predyspozycje do bycia modem i niezależnie jako kto się wypowiadają - tonują sytuację, gaszą awantury. I przy ich ingerencjach nie jest aż tak ważne, czy z pewnością mają rację, czy mają całą rację - mają autorytet, wzbudzają szacunek, łagodzą często samą swą obecnością w wątkach.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 23, 2012 19:20 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Balcerowicz musi odejść. :rudolf:
Feebee

Post » Pon kwi 23, 2012 20:14 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

alix76 pisze:

Nie, to by było wskazanie do pilnej wizyty u takiego lekarza, do którego nie trzeba skierowania :lol:

Cieszę się, że to do Ciebie dotarło, że ani kolorek Twego nicka, ani to, jakiego koloru czcionką piszesz - nie ma wielkiego znaczenia. Same atrybuty funcji nie czynią człowieka dobrym funkcjonariuszem.

Cała powyższa dyskusja moim zdaniem obnaża brak Twoich kwalifikacji do bycia modem.
Wystarczy jeden cytat, np. ten:
VVu, ja nie uzasadniam tylko stwierdzam fakty. Rozumiem, że nie podejmujesz drogi oficjalnej, z braku dowodów, tylko chcesz mnie wziąć na krzyki? [1], Masz pełne prawo do dowolnej oceny moich poczynać, ale forsując swoją opinię tak intensywnie, wypadałoby ją czymś uzasadnić poza własnymi odczuciami [2]. Stawiasz mi bardzo poważne zarzuty bez uzasadnienia ale ode mnie go oczekujesz? [3]
kursywa i cyferki moje

Posłużyłaś się tam insynuacją [1], nieprawdą [2 - implicite, 3], argumentem "ty postępujesz brzydko, to mi też wolno" [3], wdajesz się w słowną przepychankę (to Twoje określenie, zdaje się) [całość], nie tylko nie wygaszasz konfliktu, ale go jeszcze wzmagasz [całość], obrażasz innego użytkownika [zwłaszcza 1, ale nie tylko].

Najgorsze jest, wg mnie, to, że Ty nie robisz tego (przynajmniej nie wszystko) z premedytacją. Wydaje mi się, że Ty po prostu nie wiesz/nie czujesz (bo to może być umiejętność albo wrodzona, albo wyuczona), które Twoje akcje JAK mogą zadziałać, jaki mogą odnieść skutek. Chcesz być „ostra”, a wychodzi Ci wpis niegrzeczny. Chcesz konflikt zgasić – a nie zauważasz, że on dawno wygasł, i że swoją ingerencją go odgrzewasz i doprowadzasz do eskalacji. Chcesz być stanowcza, a zamiast tego obrażasz. Przykro mi, ale mógłbym tak ciągnąć i ciągnąć.
Nie ma co tego kontynuować – wszystko to sprowadza się do jednego: moim zdaniem nie nadajesz się na moderatora na Miau.

PS
Jak ktoś nie zrozumiał, to to, co napisałem, że alix76 nie miała nic wspólnego z banem dla casicy, to, oczywiście, ironia.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon kwi 23, 2012 20:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu, chcesz dostać bana i zostać męczennikiem forum :?: :wink:

Pytałam już wcześniej, ale odpowiedzi nie uzyskałam.

Ważna jest dla mnie informacja, czy wycięte przez moda posty są archiwizowane, czy też znikają bez śladu :?:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Pon kwi 23, 2012 20:31 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

No i fajnie. VVu, bardzo ładnie doprowadziłeś do konkluzji, od której właściwie dyskusja się zaczęła :D Tylko że dalej mamy pat, bo - jak słusznie zasugerowałeś - alix76 nie widzi nic niestosownego w swoim zachowaniu* i dalej będzie się upominać o dowód zbrodni, czyli, dopóki nie zademonstrujesz zakrwawionego sztyletu, wszystko jest ok.

Pat, pat, patowy pat.
:ok: :mrgreen:

*mam nadzieję, że ujęłam to wystarczająco delikatnie.

EDIT: kryminolodzy zdaje się mówią, że nie ma trupa-nie ma zbrodni :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon kwi 23, 2012 20:35 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Czyli kto zabil? :roll: 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon kwi 23, 2012 20:38 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

nikt, bo trupa nie stwierdza się
Obrazek

Femka

Post » Pon kwi 23, 2012 20:46 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Jaki tam pat.
Pod pałac można się udać. 8)
Feebee

Post » Pon kwi 23, 2012 20:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Nie sadzę - istnieją przecież osoby, które mają swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzają.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon kwi 23, 2012 20:52 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

a to nie jest jednostka chorobowa jakaś?
Obrazek

Femka

Post » Pon kwi 23, 2012 21:00 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

moś pisze:Czyli kto zabil? :roll: 8)

szofer 8)
KotkaWodna

Post » Pon kwi 23, 2012 21:19 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Theodora pisze:VVu, chcesz dostać bana i zostać męczennikiem forum :?: :wink:

Pytałam już wcześniej, ale odpowiedzi nie uzyskałam.

Ważna jest dla mnie informacja, czy wycięte przez moda posty są archiwizowane, czy też znikają bez śladu :?:

Owszem, jestem trochę próżny :wink:, ale odpowiem lekko wymijająco - uważam, że ostatnio ban na Miau nie był tym, czym wg mnie powinien być - nie było wstyd go dostać, a nawet może przeciwnie. Zdaje się, że kiedyś na tym forum było inaczej i chciałbym, by znowu tak było - by dostanie bana na Miau było wstydliwe dla zbanowanego. :|

Co do wyciętych postów - nic nie wiem niestety.
ObrazekObrazek

VVu

[poprzednia][następna]