5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 15:18 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

dziewczyno najpierw to trzeba je WYLECZYĆ a potem domów szukać!
dom z warszawy zdaje sobie sprawę jak chore są te kociaki?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon kwi 23, 2012 15:20 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Jeśli sąsiadka się nie zgodzi, żeby ktoś ją wyręczył i uratował kocięta, to się okaże zwykłą zbieraczką :?

Masz dom dla kociaka z Warszawy, tak? A dom może partycypować w kosztach utrzymania i leczenia kociaka do czasu, jak nie będzie musiał być karmiony z butelki? Takie wsparcie na pewno się przyda.
Inusia, będziesz w stanie na te niecałe 2 tyg. je przygarnąć i karmić?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon kwi 23, 2012 15:25 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

z Warszawy pisała że chce wziąśc na DT ... tylko że transport.
gaota pisała że służy transportem. może by zawiozła je do tego DT ?

dzowniła do mnie dziwczyna któa tam w schronisku sie udziela... dałam adres i przyjedzie ktoś ze schronu zobaczyć jak one tam wyglądają.

ja do siebie nie wezmę.
po 1 mam swojego kota... jest szczepiony etc. ale jednak to wirusowe ...
a po 2 ... mama sie w życiu nie zgodzi... ;/
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pon kwi 23, 2012 15:37 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

gaota pisze:Dorcia, ja będę wracać do Wawy po majówce, mogę przywieźć, ale czy kocięta dożyją? :(
Inusia, jeśli ktoś by sfinansował mleko dla maluchów, dałabyś radę je przygarnąć i karmić? Albo czy ta kobieta mogłaby to zrobić?

nie zauważyłam wcześniej tego postu.

co do mleka, to ja do siebie nie bede mogła wziąść, ale raczej sąsiadka by je karmiła.
ale one chyba nie jedzą przez tą chorobe .. :(

a pytałam się jej wcześniej czy by oddała do DT...

Powiedziałą tylko "Kto je weźmnie..." I na tym się skończyło.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 23, 2012 16:19 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Inusia, zabierz je jak najszybciej do weta, przekonamy się co im jest. Weź fakturę, wkleisz ją tutaj, a ja zwrócę Ci część kasy, powiedzmy 50 zł. Mam nadzieję, że dużo więcej sama diagnostyka nie będzie kosztować.
Obrazek

gaota

Post » Pon kwi 23, 2012 16:35 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

ok.
wezme je jutro do weterynarza. mam nadzieje że da sie im jeszcze pomóc..
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 23, 2012 18:58 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

gaota pisze:Inusia, zabierz je jak najszybciej do weta, przekonamy się co im jest. Weź fakturę, wkleisz ją tutaj, a ja zwrócę Ci część kasy, powiedzmy 50 zł. Mam nadzieję, że dużo więcej sama diagnostyka nie będzie kosztować.

weterynarz będzie za darmo dla kociąt i matki,
tylko najpierw mają przyjechac tu zoabczyć jak te kotki mają etc.
Ostatnio edytowano Pon kwi 23, 2012 19:04 przez inusia00111, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 23, 2012 19:02 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

do jakiego idziecie weterynarza?

Daj znać po wizycie :D

matii33

Od: Nie sty 29, 2012 14:45

Post » Pon kwi 23, 2012 21:03 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:
gaota pisze:Inusia, zabierz je jak najszybciej do weta, przekonamy się co im jest. Weź fakturę, wkleisz ją tutaj, a ja zwrócę Ci część kasy, powiedzmy 50 zł. Mam nadzieję, że dużo więcej sama diagnostyka nie będzie kosztować.

Do tego czasu kocięta mogą nie dożyć.
Naprawdę nie masz jak zrobić tego wcześniej? Pisałaś, że możesz jutro...
Obrazek

gaota

Post » Pon kwi 23, 2012 22:16 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

ja jestem gotowa wziąć maluszki w każdej chwili.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto kwi 24, 2012 0:35 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Pisałyśmy pierwszy raz z autorką wątku 6 czerwca 2011 (przez maila kastracje@o2.pl - sprawdziłam przed chwilą datę), moja koleżanka Monika G. załatwiła w zeszłym roku darmowe kastracje i uśpienie ślepych miotów. Wtedy też były umierające kociaki od 2 rodzących kotek. I jakieś psy - mam to na kilku skrzynkach, musiałabym opracować.
Urząd bez ociągania dał kasę, tyle ile mógł, niestety z tego co wiadomo Monice skończyło się na kastracji jednego kocura. Problem tkwi naszym zdaniem w psychice i podejściu tej sąsiadki...

niestety Monika (mieszkająca tak jak ja w Mazowieckiem) jest prawie odcięta od netu, a ja od urlopu, w majówkę robię - mogę pomóc jedynie finansowo, ale te zwierzaki trzebaby odebrać. Jeśli mogę pomóc w zmobilizowaniu tej pani do kastracji, dam z siebie wszystko.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 24, 2012 7:46 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

XAgaX pisze:Pisałyśmy pierwszy raz z autorką wątku 6 czerwca 2011 (przez maila kastracje@o2.pl - sprawdziłam przed chwilą datę), moja koleżanka Monika G. załatwiła w zeszłym roku darmowe kastracje i uśpienie ślepych miotów. Wtedy też były umierające kociaki od 2 rodzących kotek. I jakieś psy - mam to na kilku skrzynkach, musiałabym opracować.
Urząd bez ociągania dał kasę, tyle ile mógł, niestety z tego co wiadomo Monice skończyło się na kastracji jednego kocura. Problem tkwi naszym zdaniem w psychice i podejściu tej sąsiadki...

niestety Monika (mieszkająca tak jak ja w Mazowieckiem) jest prawie odcięta od netu, a ja od urlopu, w majówkę robię - mogę pomóc jedynie finansowo, ale te zwierzaki trzebaby odebrać. Jeśli mogę pomóc w zmobilizowaniu tej pani do kastracji, dam z siebie wszystko.

tak zgadza się, gdy opisywałam ,pisałam o tym że były załatwione zabiegi w czerwcu 2011
kobieta się strasznie wlecze... sama zadzwoniłam do weta o datę , kiedy ma przyjść na sterylizacje.... powiedział że najpierw ONA musi zanieść ten papierek od UM... byłam wczoraj u niej, i coś wspomniała że idzie tam i tam jutro (tkz. dzisiaj) i jeszcze potem z tym papierkiem do dr. Arskiego... Mam nadzieje że data będzie jak najszybciej... jedna kotka jest w zaawansowanej ciązy... ;/ Bóg wie czy w nocy nie zaczęła rodzić, albo czy nie zacznie w najbliższych dniach. Wspomniałam o tym weterynarzowi gdy dzwoniłam, coś pomamrotał nie wyraźnie... I kazał żeby przyszłą z tym papierkiem...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto kwi 24, 2012 7:51 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

dorcia44 pisze:ja jestem gotowa wziąć maluszki w każdej chwili.

rozmawiałam w tej sprawie z sąsiadką. zaczełą wypytywać kto to jest etc. mówi że nie odda póki nie sprawdzi... :roll:
Powiedziała też że żal jej tej matki... ona taka fajna. Małe by oddała.. ale szkoda tej kotki...
W tedy odpowiedziałam, że to raczej lepiej by było gdyby ktoś je wziął do siebie. Potem ta kotka może by też znalazła dom, i trafiła by do mieszkania.
Mówiłam jej że jesteś z Warszawy ale jak co po weekendzie majowym będzie transport. Wiecie co mi odpowiedziała
"o.O to oni tam kotów nie mają" ... Ech... I weź się dogadaj z taką.
Może byś mi na priv napisała swój nr. telefonu. Sąsiadka przedzwoni i sie wypyta nie wiem o co, no ale powiesz ze u Ciebie będą miały dobrze etc.

gaota pisze:
inusia00111 pisze:

Do tego czasu kocięta mogą nie dożyć.
Naprawdę nie masz jak zrobić tego wcześniej? Pisałaś, że możesz jutro...

Mam myśl iść dzisiaj... Ale ok. 14 bo dopiero w tedy sąsiadka wróci. Mówi żę ona pójdzie ze mną...
I ona daje im jakiś antybiotyk. Nie pamietam jak się nazywał. Jak dziś u niej będę zapytam i zapisze sobie.

Mam jeszcze zdjecia kotów, których nie wkleiłam wcześniej.

Obrazek

To jest kocur. Sąsiadka go jeszcze w chlewku nie zamknęła. Ma jakąś prowizoryczną "ala" budkę w ogródku.

Obrazek
Obrazek

Zunia. Ta w zaawansowanej ciąży.

Obrazek

Biały kocur. Po kastracji. Często chorował, po zabiegu jest zdrowszy
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto kwi 24, 2012 8:32 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

o ile dorosłe jakoś sobie poradzą o tyle maluchy w cierpieniu w końcu odejdą ..wszystkie. :cry:
kuźwa to jest chore :evil:
501014862
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto kwi 24, 2012 8:35 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

dorcia44 pisze:o ile dorosłe jakoś sobie poradzą o tyle maluchy w cierpieniu w końcu odejdą ..wszystkie. :cry:
kuźwa to jest chore :evil:
501014862

no ;(... Spisałam nr. jak będę u niej, to przekaże i ona zadzwoni do Ciebie.

Pisze też z kimś od PKDT. Zobaczymy co wyjdzie z tej rozmowy.

Dostałam odpowiedź... "znam temat, nie jestem w stanie pomóc..."
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]